Şimdi Ara

Renault Coupe 2.0 İDE nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde mazda lantis var , bunu satıp Renault Coupe 2.0 İDE almak istesem ne dersiniz,
    Renault Coupe 2.0 İDE yi nasıl bilirsiniz , (2. el 2001 model ) .

• yada Renault Coupe 1.6 da olabilir , 110 hp olanı sportif kullanım için nasıl acaba ;
    mesela mazda lantisle kıyaslayabilirmiyiz ? ? . .
  • Çok iyi edersin lantisten sonra

2.0 IDE çok iyi motordur ama FSI teknolojisinde olduğundan LPG uygulanamaz..

1.6 110hp ile de tüm 1.6ları tokatlayabilirsin ama lantis i performans olarak aratabilir

• peki megane coupe ler yerli montajmı , ithal mi acaba bilginiz varmı ?
  • evet gerçekten de 2.0 IDE motor çok iyi bir motor.. benim kendi aracım 2001 2.0 IDE.. bu arabadan sonra muhtemelen beni ancak Megane II RS, Golf GTI, Leon FR veya Yeni Civic Typre-R keser ama satmaya kıyamıyorum bir türlü..

eğer performans için düşünüyorsan 1.6'yı hiç düşünme.. kendi sınıfında iyi bir motor olabilir ama 2.0 IDE ile uzaktan yakından benzerliği yok.. 2.0 IDE 2lt'lik motorlar içerisinde eşi görülmemiş 200NM torka sahip tek araba.. tabii turbo vs olmadan.. ayrıca 1.6'dan daha az yakıyor.. ben 90km sabit hızda klima kapalı olarak 100km'de 5.2 litre yaktım şehir dışında.. şehir içinde de hızlı kullanmama rağmen 8,5lt/100km'yi çok nadir geçiyor..

yine bir arkadaşımda da aynısından vardı.. arabayla full depo İstanbul'dan Bodrum'a gidip bir de orda gezmişti üstüne.. sen tahmin et artık ne kadar az yakıyor basmazsan

araba 140beygir ve 0-100km hızlanması da 8.6 saniye.. uzun yıllar trafikte bir çok arabayı geride bırakan efsane araba 106GTI'ın bile hızlanması 8.7 saniye idi.. Megane'nın ara hızlanmaları da daha iyi tabii bu arada..

• quote:

Orjinalden alıntı: nanelimon

peki megane coupe ler yerli montajmı , ithal mi acaba bilginiz varmı ?

ithal..
  • mightywings verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ; inşallah lantisi kısa zamanda elimden çıkarabilirsem ciddi olarak bu işin peşine düşeceğim , megane coupelerin tipinide çok beğeniyorum ( tek kapı olması arabaya ayrı bi hava veriyor ) ,
    hayırlısı artık . .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Volkswagen Golf 8.5 usb yeri
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • motoru süper ve dışı da modifiyeye çok yatkın bir araç..genç adam için tam alınacak spor araba ama 2.elde pek tercih edilmemesi ve şu saçma dönme arabası muhabbeti!! yüzünden çoğu insanın almaya yaklaşmadığı bir araç..
  • quote:

Orjinalden alıntı: asilx

Çok iyi edersin lantisten sonra

2.0 IDE çok iyi motordur ama FSI teknolojisinde olduğundan LPG uygulanamaz..

1.6 110hp ile de tüm 1.6ları tokatlayabilirsin ama lantis i performans olarak aratabilir

Bütün 1.6ları tokatlayamaz asilim.1.6 110 civicle kafa kafaya gitse (belki) civic VTI war 1.6 160HP
  • 2.0 ide.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nanelimon

mightywings verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ; inşallah lantisi kısa zamanda elimden çıkarabilirsem ciddi olarak bu işin peşine düşeceğim , megane coupelerin tipinide çok beğeniyorum ( tek kapı olması arabaya ayrı bi hava veriyor ) ,
    hayırlısı artık . .

dostum hayırlısı olsun şimdiden.. sanıyorum çevrende bu arabaya sahip birileri yok, dolayısıyla sen aldığın zaman çevrende bu arabayı tanıyacak veya beğenecek baya bi kişi olacaktır zamanla.. sözüm o ki, önümüzdeki yaza artık ben Golf GTI veya Civic Type-R alacağım gibi gözüküyor.. o zaman geldiğinde senin arkadaşlarından benim arabayı almak isteyen olursa haber edersin artık

daha önceki mesajımda bahsettiğim arkadaşım Meganı satınca 2001 model BMW Z3 M aldı 321 beygir gücünde.. onun bi lafı var.. "abi Z3 çok kuvvetli süper bir araba ama Megane'dan aldığım zevki asla vermiyor" dedi aynen..

yani bu arabada garip bişey var? nasıl satacağım bilmiyorum doğrusu

• yaza doğru benim de düşüneceğim araçların başında geliyor 2.0 IDE; peki serviste hiç parça sorunu yaşadınız mı bu araçla?
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k.

yaza doğru benim de düşüneceğim araçların başında geliyor 2.0 IDE; peki serviste hiç parça sorunu yaşadınız mı bu araçla?

hayır yaşamadım.. yaşayacağımı da zannetmiyorum çünkü Renault Türkiye'de isim yapmış çok eski bir marka.. Bursa'da ki fabrikada ithal otombiller için parçalar depolanıyor dışardan gelerek.. son satılan araç tarihinden itibaren de 10 sene parça bulundurma zorunluluğu var..
  • biliyorum:) zaten 4.renomuzu aldık

ama IDE motor çok az üretildi o açıdan dedim
  • 2001 model ide 2.0 60.000 km olması doğrumudur sizce , km servislerdeki bilgisayarla geriye alınabiliyormuş , 60000 biraz az gibi geldi yani biraz şüphelendim doğrusu . böyle bi işlem yapıldıysa başka bi reno yetkili serviste anlaşılıabiliyormuş internette böyle bi şikayet okumuştum ordan hatırlıyorum , dikkat etmek lazım derim ben . .
  • Arkadaşta vardı ve birçok kez kullanma fırsatım olmuştu. Seriliği ve manevra yeteneği çok iyi (2.0'ın), ancak içi çok dar. Eğer uzun boyluysan, pek rahat edemezsin. Aynı sorun 1.6 Cabrio'da daha da belirgin şekilde hissediliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.