Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (495. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.098
Cevap
39
Favori
1.312.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle gemi gibi araç ozamanlar sadece mercoda vardı...reno bu aracı cıkarınca şaşırmıştım...
  • 34 non 11 buralarda mı? renault 21 turbo ilker baki nin bir zamanlar kullandığı sonrada sattığı araç sanırım..
  • Merhaba arkadaşlar. Bende 1994 concorde var benzinde çalıştırırken siyah duman atma sorunu var. Benzinde 1000- 3000 devir arası patırlı ve gaz almada zorlanıyor , 3000 deviri geçince uçak gibi ayağımı gazdan çekince de stop ediyor. Rölantide durmuyor. Lpg de ise ; şehir dışı az ama şehir içi aşırı derecede yakmaya başladı. Öyle ki şehir dışı 22 krş civarı yakıyor , şehir içi 56 kuruş yakıyor. Litre bazında söylersek 7 LİTRE gaz ile 41 km gidiyor. Mübarek birden bire V12 motora döndü yakıtta :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: concorde2000

quote:

Orijinalden alıntı: suskun33

Merhaba arkadaşlar. Bende 1994 concorde var benzinde çalıştırırken siyah duman atma sorunu var. Benzinde 1000- 3000 devir arası patırlı ve gaz almada zorlanıyor , 3000 deviri geçince uçak gibi ayağımı gazdan çekince de stop ediyor. Rölantide durmuyor. Lpg de ise ; şehir dışı az ama şehir içi aşırı derecede yakmaya başladı. Öyle ki şehir dışı 22 krş civarı yakıyor , şehir içi 56 kuruş yakıyor. Litre bazında söylersek 7 LİTRE gaz ile 41 km gidiyor. Mübarek birden bire V12 motora döndü yakıtta :))

Merhaba Kis aylarindan dolayi biraz fazla yakmasi normaldir fakat sizinki LPG olarak fazla yakiyor Benzinli kullanimda ancak bukadar yakiyor. Soguk hava sartlarinin disinda Akaryakita gelen asiri zamlanmalar nedeniylede km fazla yakiyor gibi gorunmekte. Patirti vs var ise Hava filtre Buji ve kablolarini yenileyiniz. bu yuzden yapabilir atesleme iyi olmadigindan. siyah duman atma sebebi ise Motorunuz yag yakiyor demektir.

Kardeş benzindeki siyah duman atma sorununu bujileri temizleterek çözdük, fakat benzindeyken bi 10 km yol gidince stop ediyor ve aşırı benzin kokusu geliyor o esnada ve bidaha çalıştıramıyorum sanırım boğuluyor. Birde distribütörün içine yağ doluyor distribütörü söktük 2 kez etrafındaki büyük yuvarlak keçeyi değiştirdik yinede yağı kesemedik bu distribütöre kaç tane keçe takılıyor usta ısrarla sadece 1 tane keçe var diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Emirdag03

125 binde aldim araci hem trafikden sorgulattim hem exper e girdi degistn boya yok 14 bin i duyunca milletin akli cikiyo kici kirik tofas in 15 17 binlere gittigi oiyasada bu konfordaki araca 14 bin bedava bence
    Aracin gecmisini sorgularsa arkadas ulasa bilir tuv kayitlarinda vardir gecmisdeki km

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-68.274-km-de-manager-2000-403893903/detay

Hocam bu adresteki araca ne demeli vallaha 50 bin olsun farketmez yaşım 21 üniversite öğrencisiyim alırdım yoksa :).
    Bu araçlar concorde ve menejır da kullanılan 1995 cc diye geçen motorlar kağıt üzerinde 1995 cc gerçekte bu araçlardaki motorlar 160 bg verdiği ve 2000 cc nin üzerinde olduğunu daha önce concord sahiplerinden duymuştum. Birde merak ettim aklımda kalmasın renasıl menejır optima ve concord modellerinde dodanım açısından net farklar nelerdir?(motor dışında)

• Buda benden r21 severlere gelsinhttps://www.youtube.com/watch?v=BFNDb_kMt9E
  • quote:

Orijinalden alıntı: concorde2000

quote:

Orijinalden alıntı: TOGAR27

quote:

Orijinalden alıntı: Emirdag03

125 binde aldim araci hem trafikden sorgulattim hem exper e girdi degistn boya yok 14 bin i duyunca milletin akli cikiyo kici kirik tofas in 15 17 binlere gittigi oiyasada bu konfordaki araca 14 bin bedava bence
    Aracin gecmisini sorgularsa arkadas ulasa bilir tuv kayitlarinda vardir gecmisdeki km
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-68.274-km-de-manager-2000-403893903/detay

Hocam bu adresteki araca ne demeli vallaha 50 bin olsun farketmez yaşım 21 üniversite öğrencisiyim alırdım yoksa :).
    Bu araçlar concorde ve menejır da kullanılan 1995 cc diye geçen motorlar kağıt üzerinde 1995 cc gerçekte bu araçlardaki motorlar 160 bg verdiği ve 2000 cc nin üzerinde olduğunu daha önce concord sahiplerinden duymuştum. Birde merak ettim aklımda kalmasın renasıl menejır optima ve concord modellerinde dodanım açısından net farklar nelerdir?(motor dışında)

Concorde en Donanimli Ful olan Modelidir, Tabiki Turkiye sartlarinda Avrupada En donanimlisi Turbo 21 ve Baccara Modelleridir. 1995cc Motor Concorde ve Manager 2000 lerde mevcuttur.2.0 Fabrika verisi SAE normuna gore 99/KW buda 136 HP tekabul eder fakat 93 sonrasi 2.0 uretimlerde Katalizorlu olan'lar,da 10 HP kadar daha dusuk deniliyor. Optimada Broadway motoruna yakin bir motor vardir Genel anlamda aynidir. Manager 1721cc Flas modeli ile ayni Motor aksamlarina sahiptir Concorde kg olarak 1170 Kg oldugundan 2.0 Motor guc ve Tork olarakta 173 NM oldugundan gucunu hissettiriyor, ve yatay degil Dik motor olmasindan dolayi Guc olarak daha avantaj sagliyor. Optima en bos modelidir. alirsaniz Concorde óneririm fakat temizini bulmak biraz zorlasti yani bir cok kullanici tarafindan cok hor kullanildigindan pek temizi kalmadi. ilandaki arac gercekten temiz birde Concorde olsaydi super olurmus.

Doğrudur. Babamda r21 concorde vardı 1991 model bir gün arabayı kaçırıp, arkadaşla yarış yaptıydık. Arkadaşta astra vardı belki inanmazsınız ama arkadaş beni birkere bile geçemedi. Araba tüpte ve çok eski olmasına rağmen hala ben ayaktayım ölmedim diyordu. Konforuna ayrı dem vuruyum çok keyifli bir araçtı, sanki spor araba sürüyormuşsun hissiyatı veriyordu. Audi a4, golf, megane 2016 en yeni kasasına, toyota corolla, fiat aegea, ford focus gibi arabalara tecrübe edindim ama gerçekten renault 21 ayrıydı.
    Ona benzer bir arabayı zamanında 1999 zamanında çocukken babamın kktc deyken alfa romeo sunda hissettiydim o ruhu. O araç aynı kuş serisi araçlara benziyordu ama değildi çok değişik bir araçtı çok konforluydu türkiyede hiç görmedim o araçtan..

• Bende vardı txi Türkiye'de sayılı idi. 12 sübap. 2011 de Mersine gelin gitti daha sonra izini de kaybettirdi. Şimdi ne yapıyordur acep?
  • Renault&Dacia yedek parcalar icin YUCELPAR OTOMOTIV.

Adres:Tiryakihasanpasa cad 57/A Aksaray/Fatih/Istanbul

Telefon:02125295310

http://www.n11.com/magaza/yucelparotomotiv
  • quote:

Orijinalden alıntı: commonwealth

Bende vardı txi Türkiye'de sayılı idi. 12 sübap. 2011 de Mersine gelin gitti daha sonra izini de kaybettirdi. Şimdi ne yapıyordur acep?

Commonwealth forumda okumadığım mesaj kalmadı kitap okur gibi bütün mesajları okudum. Sizide mesajlarınızdan tanıyorum 😊 aracımda çözemediğim bir sorun var. Lpg deyken gayet iyi çalışan ( her nekadar yakıtı içsede ve rölanti sıkıntısı olsada 😂 ) BENZİN de arabayla şöyle bi 8-9 km yol yapınca sanırım araç ısınmasından dolayı birden araç yığılıp kalıyor. Ve soğuyana kadar benzinde çalıştıramıyorum bu esnada marşa basarken bi aşırı benzin kokusuda geliyor. Lpg ye alıp marşa bastığımdaysa çalışıyor o esnada. Ama araba soğuyunca benzinde tek marşta çalışıyor. Sizce benzin pompasında mı sorun yoksa krank sensöründenmi yapar bu sorunu? Bu arada araba benzinde stop edip çalışmadığında kontağı açınca benzin pompasından ses geliyor ondan kafam çok karışık. Siz baya bilgisiniz bi yardım etseniz sevinirim gerçi concorde2000 abimiz de yardımcı oldu ama halen devam ediyor sorunum.

• Bu arada lpg de ki yakıt tüketimi çok aşırı şehir içi 6.5 LİTRE lpg ile 30-32 km arası yol yapıyor. Şehir dışı uzun yolda 570 km lik yolu 70 LİTRE lpg ile yaptım hız 100-110 km yi geçmeden. Lpg litre fiyatı 3.280 idi. Araç 94 concorde

• suskun33 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım aracı görmeden birşey söylemek zor. Ancak Concorde nin soyledikleri doğru. benzin pompası sesi gelmesi gereken ses zaten. O kısmı sevindirici. Pompa arızası yok. Benzin kokusu zengin karışımı gösterir. Oksijen sensörü ne baktır derim. krank sensör arızası ise aracı lpg ile de çalıştırtmaz. Araç çalışırken motor üzerine gelen ince hortum var o nu bi çıkar devir değişiyor mu bi bak sonra tekrar konuşalım.

• Benzindeyken hortumu çıkarınca değişiklik olmuyor. Lpg deyken hortumu çıkarttığım an araç stop ediyor. Aşırı yakıt tüketiyor nerdeyse 100 km ş.içinde 20 LİTRE lpg tüketiyor.

• commonwealth kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz hortum resimde çizdiğim hortummu acaba

• Benimde sorunlarım bitmedi gitti hazır hatırlamışken bunuda sorayım. Yol bilgisayarındaki gidilen km yani günlük km sayacı doğru çalışıyor ama analog km sayacı ve hız ibresi 0 da duruyor. Km halatı yerinde takılı sorun nerdedir

onun sağındaki
    Km halatının ucundaki dişlinin karşılığı erimiş.
  • Bugün bişey farkettim o bahsettiğiniz hortum benim aracım da çok ince hortum takılmış

• Termostatın üstünde ki ısı müşürü arızalı olabilirmi acaba ? aynı arızayı ortaya çıkartırmı ısı müşürü bizim araçlarda

• ARABASINI SATMAYI DÜŞÜNENLER ARACINIZ TEMİZ İSE MESAJ ATIN ALICIYIM..
  • 
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.