Şimdi Ara

Rehberde 1 kişiye bir kaç telefon numarası atandığında oluşan sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şimdi mesela bi arkadaşınızın atıyorum 2 veya 3 cep numarası var.bunu iphone da aynı isme ekliyoruz diyelim.
    o kişiden arama geldiğinde veya mesaj geldiğinde hangi numaradan geldiğini göstermiyo yani mesela arkadaşım turkcelinde mesaj atmış oluyo ama bana kişi bilgisine basınca vodaone olarak gösteriyor.
    böyle sorunu olan başka arkadaşlar varmı?
    bir de bi kişiye 4 ten fazla numara ekleyemiyoruz sanırım senkronizasyon yapınca siliniyo 4 ten fazlası.

• bir Allahın kulunda böyle bir sorun yokmu.
    siz bir kişiye bir telefon numarasımı atıyosunuz hep?
  • msj yazarken secim sansi veriyor , hatta mecbur ediyor

son arananlarda ise mavi renkte gorunuyor

ama mesaj geldiginde evet , sadece o kisiyi gosteriyor ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: jujuuu

msj yazarken secim sansi veriyor , hatta mecbur ediyor

son arananlarda ise mavi renkte gorunuyor

ama mesaj geldiginde evet , sadece o kisiyi gosteriyor ..

yazarken sorun yok mesaj geldiğinde hangi numarasından geldiğini göstermiyor.

bazen cevapsız aramalarda da göstermiyor hangi numara olduğunu.

bu bi bug sanırım. uzun süredir var düzeltmediler.
  • NE alakası war abi. bug felan degil rehberde ekledigin zaman isme göre kaydebiliyorsun zaten dayım amcam kankam vs.. die. Arandıgı zman (kayıt adı Cihat olsun) "Cihat Kankam" yazıyor. cevapsız cagrının üzerine tıkladıgın zaman ve yine aynı sekiilde msj atıldıgı zman msjlarda kişi bilgilerine tıkladıgın zman hangi numaradan geldiyse o numara yeşil yanıyor.. Bu bi sorun degil, bilmemezlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0hann3s -- 19 Şubat 2009; 9:09:30 >
  • @ekremus;
    Bug fln yok. Bir kisiyi rehbere kaydettiginde birden fazla numara ekleyebiliyorsun, ilk numarasini eklediginde bunu "cep" olarak kaydediyor, ikinciyi eklemek istediginde "ev" olarak, ucuncuyu eklemek istediginde de "i$" olarak kaydediyor ancak bunlarin hepsini kendin numarayi girerken ayarlayabiliyorsun. Ayrica orada hazir olarak bulunan "ev, is, cep, fax" vs`nin disinda kendin de etiket yazabiliyorsun; ornegin Ozge diye birini kaydettiginde numarasinin etiketini "yazLIk" olarak yazabiliyorsun. O kisi seni aradiginda isminin altinda cep, ev , fax vs yazisi hangi numarasindan ariyorsa ona bagli etiketle beliriyor.
    Bu arada mesajlarda bunu ekranda goremiyorsun ama o kisinin mesajinda bilgilerine tikladiginda mavi yanan numara mesaji gonderdigi numara olarak gorunuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 0hann3s

NE alakası war abi. bug felan degil rehberde ekledigin zaman isme göre kaydebiliyorsun zaten dayım amcam kankam vs.. die. Arandıgı zman (kayıt adı Cihat olsun) "Cihat Kankam" yazıyor. cevapsız cagrının üzerine tıkladıgın zaman ve yine aynı sekiilde msj atıldıgı zman msjlarda kişi bilgilerine tıkladıgın zman hangi numaradan geldiyse o numara yeşil yanıyor.. Bu bi sorun degil, bilmemezlik.

önce adam gibi konuşmayı öğren bu 1
    iphone kullanmayı senden daha iyi biliyorum bu da 2
    o anlamayan kıt kafan için tekrar yazıyorum.
    senin cihat kankanda 3 cep tel var diyelim aynı isim altında kaydettin.ondan mesaj geldi.kişi bilgisine tıkladığında vodafone kırmızı renk oluyo ama aslında arkadaşın turkcellden atmış oluyo kıt beyinli arkadaşım şimdi anladınmı.
    yeşil falan da yanmıyor renk körüsün anlaşılan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: apocalypse807

@ekremus;
    Bug fln yok. Bir kisiyi rehbere kaydettiginde birden fazla numara ekleyebiliyorsun, ilk numarasini eklediginde bunu "cep" olarak kaydediyor, ikinciyi eklemek istediginde "ev" olarak, ucuncuyu eklemek istediginde de "i$" olarak kaydediyor ancak bunlarin hepsini kendin numarayi girerken ayarlayabiliyorsun. Ayrica orada hazir olarak bulunan "ev, is, cep, fax" vs`nin disinda kendin de etiket yazabiliyorsun; ornegin Ozge diye birini kaydettiginde numarasinin etiketini "yazLIk" olarak yazabiliyorsun. O kisi seni aradiginda isminin altinda cep, ev , fax vs yazisi hangi numarasindan ariyorsa ona bagli etiketle beliriyor.
    Bu arada mesajlarda bunu ekranda goremiyorsun ama o kisinin mesajinda bilgilerine tikladiginda mavi yanan numara mesaji gonderdigi numara olarak gorunuyor.

ya arkadaşlar yazdığımı bir okusanızda öyle mesaj yazsanız.
    teşekkür ederim açıklamaların için de ben bunların hepsini biliyorum.
    + sen 2 tane kendin etiket oluştur ve bilgle senkronizasyon yap.bi tanesi uçucak görürsün.
    konumuz bu değil senin dediğin gibi o mavi yanan aslında yanlış yanan oluyor bazen.anladınmı yani arkın turkcellinden atmış ama onun vodafone u mavi yanıyor.
    umarım şimdi anlamıştır herkes sorunu

• quote:

Orjinalden alıntı: ekremus

quote:

@ekremus;

+ sen 2 tane kendin etiket oluştur ve bilgle senkronizasyon yap.bi tanesi uçucak görürsün.
    konumuz bu değil senin dediğin gibi o mavi yanan aslında yanlış yanan oluyor bazen.anladınmı yani arkın turkcellinden atmış ama onun vodafone u mavi yanıyor.

abi sende de ne sorun var mış ya. hepsini okudum da senin dediğine cevap vereni göremedim.

• ya çok abartılcak bir sorun değil aslında.

sadece sizin de dikkatinizi çektimi bu diye merak ettim.

tabi herkes bi isme bi kaçtane telefon numarası atamadığı için veya bu kişilerden mesaj gelmediği için dikkatlerini çekmemiş olabilir.

ya da direk mesajı yolladığınız için sorun olmuyodur :D

ama ben aveamdan atıyorum mesajları o yüzden iphone a mesaj geldimi hangi numarasından atmış diye bakıp öbür taraftan cevap yazıyorum.
  • quote:

quote:

@ekremus;

Ben bilgisayarinla yaptigin senkronizasyonla ilgili birsey yazmadim dikkatli okursan. Bi` kartvizitin 2 tane cep numarasi varsa, attigi mesaja girip contact info`ya bastiginda MAVi YANAN attigi numaradir, kirmizi degil. Benim hemen hemen butun kartvizitlerimde 1den fazla numara, adres, e-posta ve ayrinti var.
    Ayrica, Ahmet denen kisinin 2 tane numarasini kaydettiysen ve sana 2 numarasindan ayri ayri mesaj attiysa, zaten gelen mesajlarda o kisinin 2 mesajini ayni pencerede degil ayri oturumlarda gorursun. Tabi cevap vermek istedigin numarasi icin tekrardan yeni mesaj bolumunden yazip yollaman gerekli.

• quote:

quote:

@ekremus;

Boyle birsey olmasi pek mumkun degil. Sen yanlis gormus olabilirmisin?

• Ben bir yıl önce, iPhone'umu alıp ilk açtığımdan beri rehberimde her numaraya ayrı kullanıcı olarak kaydediyorum. Hangi hat olduğunu anlamak içinde yanına "Av, Tr, Vd" gibi eklemeler yapıyorum. "Ahmet Bla Bla-Av", "Ahmet Bla Bla {AV}" vs gibi.

Ben de Avea kullanıyorum arkadaşım ve bu sorunu en baştan beri böyle çözdüm ben. Mesajlar için iyi oluyor fakat gelen aramalarda zaten problemim yok. Ayrıca numara taşınabilirliği yapan kişiler oldu mu ve bunları öğrendim mi bu belirteçlerimi değiştiriyorum, o da az sorun yaşatmış oluyor bana.
    Ev, iş vs sabit hatları da kişinin en çok kullandığım kontak bilgisine ek olarak giriyorum. Kendi sorunumu böyle aşıyorum.

Bu dediklerim sana bir çözüm olmayacak, zaten kendin de düşünmüşsündür zamanında ama, Apple ya da başka bir yazılımla bu yeni versiyonlarda geliştirilene kadar, bu şekilde yapmaya mahkumum ben

• quote:

Orjinalden alıntı: Apollo11

Ben bir yıl önce, iPhone'umu alıp ilk açtığımdan beri rehberimde her numaraya ayrı kullanıcı olarak kaydediyorum. Hangi hat olduğunu anlamak içinde yanına "Av, Tr, Vd" gibi eklemeler yapıyorum. "Ahmet Bla Bla-Av", "Ahmet Bla Bla {AV}" vs gibi.

Ben de Avea kullanıyorum arkadaşım ve bu sorunu en baştan beri böyle çözdüm ben. Mesajlar için iyi oluyor fakat gelen aramalarda zaten problemim yok. Ayrıca numara taşınabilirliği yapan kişiler oldu mu ve bunları öğrendim mi bu belirteçlerimi değiştiriyorum, o da az sorun yaşatmış oluyor bana.
    Ev, iş vs sabit hatları da kişinin en çok kullandığım kontak bilgisine ek olarak giriyorum. Kendi sorunumu böyle aşıyorum.

Bu dediklerim sana bir çözüm olmayacak, zaten kendin de düşünmüşsündür zamanında ama, Apple ya da başka bir yazılımla bu yeni versiyonlarda geliştirilene kadar, bu şekilde yapmaya mahkumum ben

sonunda bir allahın kulu ne demek istediğimi anladı.
    Allah razı olsun kardeşim.
    sen de farketmissin.
    evet ben de öyle bişey yapabilirim belki.
    ama üşeniyorum tek tek ayrıştırmaya.
    ilerde gelicek firmwarelerle belki düzelir bu sorun.

ayrıca hayır yanlış görmedim.
    işin özeti şu ahmet 0555..... mesaj atıyor bana ama ben iphone kişi bilgisine baktığımda 0532.... atmış gösteriyor.

• Eyvallah kardeş.

Senin bu sorunun üzerine bir deneme yaptım. Şöyle ki : Diyelim ki elimizde "Ahmet Bla Bla" kişisi var. İçinde bir Avea bir de Turkcell nosu var. Aynen böyle girdim.

Ahmet kişisiyle var olan bir Avea Sms mesajlaşmam var idi. Sms'lerime girip, Ahmet'in sms geçmişinde "Contact Info"ya tıklayınca kişi bilgisinde Avea nosunu "mavi" ile gösterdi. Turkcell nosu da aynı ekranda diğer renk olan "siyah"tı. Sonra "Ahmet Bla Bla"dan Turkcell hattıyla mesaj atmasını istedim. Attığı mesaj, sms geçmişime tahmin ettiğim gibi ayrı bir "Ahmet Bla Bla" olarak eklendi. Onun geçmişinden kişi bilgisine bakınca, haliyle Turkcell nosunu maviyle işaretledi. SMS'ler ana ekranında iki tane "Ahmet Bla Bla" olmuş oldu. Şu an 2.2 değil, 2.1 firmware'deyim.

Tabi ben de isterim ki, geldiği no, kişi ismi yanında yazsın ya da hangi hattan olduğu (mobile, main, home vs) yazsın. Her sms geldiğinde "Contact Info" diye tıklamak işime gelmez. Fakat şu az önceki denememde, "Kişi Bilgisi" bölümü bana hangi hattan attığını doğru bir şekilde gösterdi. Bunu öğrenmiş oldum. Ayrıca hangi hattan gelirse gelsin, tek bir kişi kartında saklıysa bile aynı geçmişte gösterse keşke gelen sms'leri. Ama Kişi kartı bilgisi çalışmayacaktı o zaman belki de. Aynı senin sorunun gibi.

Aklıma sendeki sorunda şöyle birşey olabileceği geldi. Senkronizasyonlar esnasında filan, Rehberde kişilere atanan ve bizim önplanda görmediğimiz, veritabanı "kişi ID" noları acaba Sms'tekiyle birbirine mi girdi ki? Hani başka Sms programı filan da kurduysan, o programın anlık bi hatası sistemi bozmuş olabilir. Ondan bu geldi aklıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apollo11 -- 20 Şubat 2009; 20:53:15 >

• yok başka sms programımda yok.
    şimdi o mesajları silmiştim.
    bi daha aynı sorun tekrarladığında ekran görüntüsü koyucam.
    bu olay daha bi kaç gün önce oldu. bi arkımın aynı isim altında 3 numarası var. mesaj attı bana baktım vodafone gösteriyo.ben de aveadan onun vodafone hattına mesaj attım ama o meğersem bana turkcellinden atmış.
    şimdi kardeş senin son dediğinle ilgili bi sorun daha var.ben de ikiye de bölmüyo yani aynı mesaj sekmesi içinde gösteriyo aveadan da gelse turkcellden de gelse.
  • İki sebepten olabilir.

İlki firmware farklılığından. Ben şu an 2.1 kullanıyorum.
    İkinci sebep ise benim Sms'leri hiç silmemem. Yani eski versiyonlardan beri hep aynı sms veritabanı kullanılıyor olabilir. 1.1.4 olduğundan beri bende aynı veritabanındayım. Hatırlamıyorum pek ama 2. versiyonun ilk sürümlerine geçtiğimde sıfırdan bi açmıştım, ondan da devam ediyor olabilir. Fakat her halükarda eski sürümlerden gelen bir veritabanı var elimde Sms'ler için. Aynı kişi içerisinde, birden fazla numara kayıtlı olduğu için, Sms'lerde ayrı açma olayı bundan kaynaklı olabilir. 1.1.4'de de denemiştim böyle bir şeyi zamanında, orda da ayırmıştı.

Zaten anlamadığım olay şu. Diyelim ki hepsini aynı ekranda topladı bende. Adam turkcell'den attı, avea'dan attı hep aynı ekranda olsun. Ben Sms geçmişinden cevap at desem, adamın hangi nosuna yollayacaktı ki? :S O zaman aynı ekranda mantık olarak bi tanesini seçicek kişi kartında, ona atıcak hep default olarak olmalı. :S Kafam karıştı :S

• aynen bu dediğin de başıma geldi :D
    arkadaşım singapore a gitmişti orda aldığı bi numara vardı ordan mesaj atmıştı.
    neyse sonra türkiyeye döndü mesaj attı.aynı pencerede gözüküyodu :) ve singapore numarasından atılmış gözüküyodu :)
    böyle enterasan bir durum yani.
    bendeki 3g ekimde almıştım.yani ilk versiyon 2 falan vardı sanırım.en başta.
    bu olay herkesin dikkatini de çekmemiş tabi :)
    mesaj geliyor direk cevap yazıp yolluyolar :D
    bizim gibi incik cincik eden yok :)
  • işte şimdi sorun yine oldu.

biraz önce arkadaşımdan mesaj geldi 2 numarası kayıtlı aynı isim altında cep ve avea olarak etiketli.
    kişi bilgisine tıklıyorum cep ve avea da siyah renk gösteriyor.
    sonuç olarak hangi hattından attığını göstermiyor...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 0hann3s

NE alakası war abi. bug felan degil rehberde ekledigin zaman isme göre kaydebiliyorsun zaten dayım amcam kankam vs.. die. Arandıgı zman (kayıt adı Cihat olsun) "Cihat Kankam" yazıyor. cevapsız cagrının üzerine tıkladıgın zaman ve yine aynı sekiilde msj atıldıgı zman msjlarda kişi bilgilerine tıkladıgın zman hangi numaradan geldiyse o numara yeşil yanıyor.. Bu bi sorun degil, bilmemezlik.

önce adam gibi konuşmayı öğren bu 1
    iphone kullanmayı senden daha iyi biliyorum bu da 2
    o anlamayan kıt kafan için tekrar yazıyorum.
    senin cihat kankanda 3 cep tel var diyelim aynı isim altında kaydettin.ondan mesaj geldi.kişi bilgisine tıkladığında vodafone kırmızı renk oluyo ama aslında arkadaşın turkcellden atmış oluyo kıt beyinli arkadaşım şimdi anladınmı.
    yeşil falan da yanmıyor renk körüsün anlaşılan.

=) dostum bilmiyorsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.