Şimdi Ara

Rehber Öğretmen Olmak İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birilerine yardım etmek Yol göstermek istiyorum Insan Psikolojisini daha yakından İncelemek eğitim sisteminde en azından Olduğum yerde küçük Değişikler yaratmak istiyorum Devletde çalışmak ve Ortalama bir hayata sahip olmak istiyorum.
    Ayda Ortalama bir Maaşım olsun Faturalarımı Kiramı ödeyebileyim Küçük birde Sosyal hayata sahip olabileyim istiyorum.
    Ek Derslerle bu Meslekte buna sahip olabilirmiyim Başka bir Meslekmi tercih etmeliyim ?

Atanmam mümkünmü Doğu İllerinden birine atanırsam Batı'ya atanmamı isteyebilirmiyim ? (Sadece Deniz için Deniz hayatımda önemli bir yere sahip Irkçı biri değilimdir)
    Ortalama nasıl bir Puan almam gerekiyor neler yapmam gerek ?

Uzun oldu ama Geleceğim konu olduğundan Kısa bile sayılabilir Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahocan -- 23 Aralık 2013; 2:21:19 >

• yalnız rehber öğretmenler okullarda genelde anlattığını yapmıyor ve yatıyolar gereksiz bana göre
  • benim bildiğim 6 yıl boyunca köy okullarında hizmet veriyorsun sonra istediğin yere gönderiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Su Torbası

yalnız rehber öğretmenler okullarda genelde anlattığını yapmıyor ve yatıyolar gereksiz bana göre

İyi bir şekilde mesleklerini kullanırlarsa Değişiklik yapabileceklerine inanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

quote:

Orijinalden alıntı: Su Torbası

yalnız rehber öğretmenler okullarda genelde anlattığını yapmıyor ve yatıyolar gereksiz bana göre

İyi bir şekilde mesleklerini kullanırlarsa Değişiklik yapabileceklerine inanıyorum

bizimkiler tartakliyo bu kadar maaslari ne kadardir bunlarin

• Açık çok olduğu içi Doğuya değil Batıyada atanabilirsin, Köy okullarını unut köye atanmazssın çünkü çoğu il merkezinde bile açık varken köylere rehber öğretmeni kolay kolay vermiyorlar. Ayrıca gittiğin ilde 3 yıl kaldıktan sonra tayin hakkın oluyor. Zorunlu hizmet var zorunlu hizmeti tamamlamadıkça isteğin yerde kalıcı olarak çalışamazssın bunu mutlaka yapmak zorundasın ( Batının gelişmemiş ilçelerinde ya da doğuda yapabilirsin ayrıca istanbulun yarısı zorunlu hizmet olarak geçiyor) Puan olarak baya yüksek puan almak gerekir. Maaşı sorarsan 2000 maaş +700 kadar ekders ücreti alırsın, ekdersi okulun tatil olduğu Temmuz-Ağustos aylarında almazssın. Yani yılın 9.5 ayı maaşın 2700TL yaz aylarında 2000TL olur( şimdiki maaşlara göre)

Not: Rehber Öğretmenim
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalper

Açık çok olduğu içi Doğuya değil Batıyada atanabilirsin, Köy okullarını unut köye atanmazssın çünkü çoğu il merkezinde bile açık varken köylere rehber öğretmeni kolay kolay vermiyorlar. Ayrıca gittiğin ilde 3 yıl kaldıktan sonra tayin hakkın oluyor. Zorunlu hizmet var zorunlu hizmeti tamamlamadıkça isteğin yerde kalıcı olarak çalışamazssın bunu mutlaka yapmak zorundasın ( Batının gelişmemiş ilçelerinde ya da doğuda yapabilirsin ayrıca istanbulun yarısı zorunlu hizmet olarak geçiyor) Puan olarak baya yüksek puan almak gerekir. Maaşı sorarsan 2000 maaş +700 kadar ekders ücreti alırsın, ekdersi okulun tatil olduğu Temmuz-Ağustos aylarında almazssın. Yani yılın 9.5 ayı maaşın 2700TL yaz aylarında 2000TL olur( şimdiki maaşlara göre)

iyi para

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Açık çok olduğu içi Doğuya değil Batıyada atanabilirsin, Köy okullarını unut köye atanmazssın çünkü çoğu il merkezinde bile açık varken köylere rehber öğretmeni kolay kolay vermiyorlar. Ayrıca gittiğin ilde 3 yıl kaldıktan sonra tayin hakkın oluyor. Zorunlu hizmet var zorunlu hizmeti tamamlamadıkça isteğin yerde kalıcı olarak çalışamazssın bunu mutlaka yapmak zorundasın ( Batının gelişmemiş ilçelerinde ya da doğuda yapabilirsin ayrıca istanbulun yarısı zorunlu hizmet olarak geçiyor) Puan olarak baya yüksek puan almak gerekir. Maaşı sorarsan 2000 maaş +700 kadar ekders ücreti alırsın, ekdersi okulun tatil olduğu Temmuz-Ağustos aylarında almazssın. Yani yılın 9.5 ayı maaşın 2700TL yaz aylarında 2000TL olur( şimdiki maaşlara göre)

Hocam vaktiniz varsa birkaç soru sormak istiyorum.
    Lisede hangi bölümden mezunsunuz?
    Nerede görev yapıyorsunuz?
    Mesleğinizden memnun musunuz? Rahat mısınız?
    İnsani ilişkilerin iyi olması, dinlemeyi yol göstermeyi sevmek yeter de artar mı rehber öğretmenlik için?
    Sosyoloji psikoloji felsefe bölümlerini önerir misiniz?
    Biraz bahsetmenizi rica ediyorum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C Vitamine -- 12 Şubat 2014; 1:53:01 >

• Lisede Eşit Ağırlık bölümü mezunuyum ama şuanda önemi yok mezun olduğun bölümün hangi bölüm olursan ol LYS-1+LYS-3 sınavına girdiğinde TM-3 puanın hesaplanır ve bu puan türünde tercih edebilirsin PDR yi. Giresun'un bir ilçesinde görev yapıyorum ilk atamam burasıydı. iş yüküne bakıldığında öğretmenlere göre daha rahat, kendine ait bir odan var ihtiyaç duyan öğrencilere psikolojik danışma ve rehberlik yapıyorsun ayrıca okulda seminerler ve bilgilendirmeler yapıyorsun, Veli eğitimlerine katılıp velilere seminer veriyorsun okul genelinde öğrenciye yönelik anketler yapıp değerlendiriyorsun, genelde rehber öğretmenler derse girmeme konusunda eleştirilir fakat rehber öğretmenin hergün derslere girmesini gerektirecek durum yok zaten giremez de çünkü kendine ait planı olur, öğretmenler ders anlatırken sen odanda tarama anketlerini değerlendirme, rapor yazma, görüşme yapma gibi işlerle meşgul olursun. Psikolojik danışman olarak görevin okulda sorunu olan öğrencileri belirlemek, onlara birlikte çözüm yolları bulunmasını sağlamak eğer olmuyorsa psikiyatr a yönledirmektir, psikolojisi ağır derece bozuk bir öğrenciyi tedavi etmek gibi ve sağlığına kavuşturmak gibi bir görevin yok elinden geldiğince yardımcı olup eğer terapiste gidiyorsa takibini yapacaksın.Etkin dinlemeyi ve sabırlı olmayı bilmek gerekir. son olarak eğer rehber öğretmen olmak için sosyoloji ve felsefe grubu okumak istiyorsan tavsiye etmem çünkü atama sadece Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden yapılıyor. mezun sayısı yetmediği için bir kez sosyoloji ve felsefeden az miktarda alım yapıldı fakat artık alım olmayacak çünkü yeni mezun sayısı her yıl artıyor açık kapanıyor. Psikoloji okuduktan sonra formasyon alıp rehber öğretmen kadrosuna atanabilirsin ama ben psikoloji okusayadım kesinlikle rehber öğretmen olmak için uğraşmaz kendimi geliştirmeye bakardım.

• quote:

Lisede Eşit Ağırlık bölümü mezunuyum ama şuanda önemi yok mezun olduğun bölümün hangi bölüm olursan ol LYS-1+LYS-3 sınavına girdiğinde TM-3 puanın hesaplanır ve bu puan türünde tercih edebilirsin PDR yi. Giresun'un bir ilçesinde görev yapıyorum ilk atamam burasıydı. iş yüküne bakıldığında öğretmenlere göre daha rahat, kendine ait bir odan var ihtiyaç duyan öğrencilere psikolojik danışma ve rehberlik yapıyorsun ayrıca okulda seminerler ve bilgilendirmeler yapıyorsun, Veli eğitimlerine katılıp velilere seminer veriyorsun okul genelinde öğrenciye yönelik anketler yapıp değerlendiriyorsun, genelde rehber öğretmenler derse girmeme konusunda eleştirilir fakat rehber öğretmenin hergün derslere girmesini gerektirecek durum yok zaten giremez de çünkü kendine ait planı olur, öğretmenler ders anlatırken sen odanda tarama anketlerini değerlendirme, rapor yazma, görüşme yapma gibi işlerle meşgul olursun. Psikolojik danışman olarak görevin okulda sorunu olan öğrencileri belirlemek, onlara birlikte çözüm yolları bulunmasını sağlamak eğer olmuyorsa psikiyatr a yönledirmektir, psikolojisi ağır derece bozuk bir öğrenciyi tedavi etmek gibi ve sağlığına kavuşturmak gibi bir görevin yok elinden geldiğince yardımcı olup eğer terapiste gidiyorsa takibini yapacaksın.Etkin dinlemeyi ve sabırlı olmayı bilmek gerekir. son olarak eğer rehber öğretmen olmak için sosyoloji ve felsefe grubu okumak istiyorsan tavsiye etmem çünkü atama sadece Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden yapılıyor. mezun sayısı yetmediği için bir kez sosyoloji ve felsefeden az miktarda alım yapıldı fakat artık alım olmayacak çünkü yeni mezun sayısı her yıl artıyor açık kapanıyor. Psikoloji okuduktan sonra formasyon alıp rehber öğretmen kadrosuna atanabilirsin ama ben psikoloji okusayadım kesinlikle rehber öğretmen olmak için uğraşmaz kendimi geliştirmeye bakardım.

Merakımı giderdiğiniz için teşekkür ederim. Derse girme zorunluluğu ve çalışma saatinin artacağı konuşuluyor böyle bir şey olabilir mi sizce?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.