Şimdi Ara

[Rehber] Nvidia Ekran Kartları için FPS Yükseltmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
4
Favori
47.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PhTx3

quote:

Orijinalden alıntı: reoix

quote:

Bende GTX 570 AMP Edition SLI var, ~200 FPS alıyorum 1080p herşey Very High ve açıkken.
    -Bunların hiç birisini yapmadım ben bu arada-

Ortalama 200 fps gtx 570 ile?
    Bende bile 80 e inip cıkıyor hersey maksimum ayarlarda iken

Öncelikle AMP edition benim kartlarım (O/C yapılı geliyo basit olarak) ve SLI destekliyor mu League bilmiyorum belki o dur fark eden. Sonrasında CPU farkı falan olabilir bilemiyorum ben.
    İstiyosan SS çekip atıyım, aşırı aksiyon yokken 240 FPS falan alabiliyorum. Bu konudaki ayarlar konusunda hiç bir şeyi kurcalamadım, belki normali öyledir bilemem de.

3way-SLİ var sanırım sende? Sisteminde iyiymiş, özenle toplanmış gibi:)

Edit 1: Bende imzadaki sistem var. Max 103 FPS

Edit 2: Kart'a hafif bir oc çektim. 129'a kadar çıktı fps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flixtor -- 10 Ekim 2011; 17:47:23 >

• quote:

Bende GTX 570 AMP Edition SLI var, ~200 FPS alıyorum 1080p herşey Very High ve açıkken.

Bu oyunda max. FPS 60 sanıyordum bi takım ayarlar yaptınız mı ? nVidia sürücü ayarlarını default varsayıyorum.
    Very High ' da sabit olarak 60 FPS alıyorum ki oyun gayet akıcı..200FPS, saniyede 200 resim demek güzel performans fakat 60 ile 200 arasında çok fazla farkolcağını düşünmüyorum..
    Böyle bi test yapabilme imkanın varsa memnun kalırım..

Bazı oyunlarda alabileceğin max. FPS sayısı bellidir fakat bazı ayarlarla bu sayı arttırılabiliyor fakat sadece ordaki rakam egosunu tatmin ediyor kazandırdığı birşey olmuyor.

Edit:
    http://euw.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=434093&page=7
    Emin olmamakla birlikte insanlar 60FPS'den sonra bi fark hissetmeyeceğini yazmışlar..
    Ayarlarınızı Orta yapıpı daha yüksek fps almak yerine, Yüksek yapıp Sabit @60 FPS almak daha mantıklı.
    150FPS alan kart benim kartımın yarısı etmiyor böyle bi ilginçlikte var tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchutZ -- 10 Ekim 2011; 12:27:19 >

• Abi benim sağlam ekran kartı yandıktan sonra nvdia'nın dandik bir ekranıyla idare etmek zorunda kaldım.(1 senedir)
    Fps 30'du 35 oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lugi@

Abi benim sağlam ekran kartı yandıktan sonra nvdia'nın dandik bir ekranıyla idare etmek zorunda kaldım.(1 senedir)
    Fps 30'du 35 oldu

Az olsun öz olsun :P Markası nedir ekran kartının fx5200? eğer öyle ise artırmak için bir kaç yol daha deniyebilirsin

Edit:Özelden birkaç şey yazdım umarım yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoI3aR -- 10 Ekim 2011; 16:24:37 >
  • Normalde 25-30 fps alıyorum. Denedim sonuçları yazarım birazdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoI3aR

quote:

Orijinalden alıntı: Lugi@

Abi benim sağlam ekran kartı yandıktan sonra nvdia'nın dandik bir ekranıyla idare etmek zorunda kaldım.(1 senedir)
    Fps 30'du 35 oldu

Az olsun öz olsun :P Markası nedir ekran kartının fx5200? eğer öyle ise artırmak için bir kaç yol daha deniyebilirsin

Edit:Özelden birkaç şey yazdım umarım yardımcı olur.

Eyvallah okudum
    GeForce 9500 gt modeli ekran kartının
  • fps 80 90 arasıydı deneyelim bağalım
  • evet çok yararlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

quote:

Bu oyunda max. FPS 60 sanıyordum bi takım ayarlar yaptınız mı ? nVidia sürücü ayarlarını default varsayıyorum.
    Very High ' da sabit olarak 60 FPS alıyorum ki oyun gayet akıcı..200FPS, saniyede 200 resim demek güzel performans fakat 60 ile 200 arasında çok fazla farkolcağını düşünmüyorum..
    Böyle bi test yapabilme imkanın varsa memnun kalırım..

Bazı oyunlarda alabileceğin max. FPS sayısı bellidir fakat bazı ayarlarla bu sayı arttırılabiliyor fakat sadece ordaki rakam egosunu tatmin ediyor kazandırdığı birşey olmuyor.

Edit:
    http://euw.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=434093&page=7
    Emin olmamakla birlikte insanlar 60FPS'den sonra bi fark hissetmeyeceğini yazmışlar..
    Ayarlarınızı Orta yapıpı daha yüksek fps almak yerine, Yüksek yapıp Sabit @60 FPS almak daha mantıklı.
    150FPS alan kart benim kartımın yarısı etmiyor böyle bi ilginçlikte var tabi.

fark olmuyo direk rahatlıkla söylüyebilirim bunu. (50 ile 60 arasındaki fark daha fazla yani.)
    -
    Btw, ben ss koymuştum tüm ayarlar very high ve 1080p diye, silinmiş post. :P Troll vardı bi, ben troll lemiyorum diye koymuştum resmi
    -
    @Egzap, benim epeydir istediğim bir pc'di bu, sonra, sonunda eski kasam parçalanınca (gerçekten parçalandı denebilir) bunu toplamaya başladım.
    GTX 590 SLI kaldırmıcağı için bütcem 570 AMP edition aldım, 580 ile arasında fark var olmasına da fiyat olarak olan farka kıyasla pek bi fark yok. 580 AMP edition ile 590 arasındaki fark gibi değil. :p
    Yakında el yapımı sıvı soğutmamı da ayarlıcam bakalım. Önce işlemcim gelsin de <3 ^^
    Parça özellikleri konusunda süper bilgili veya herşeyi bilen birisi değilim donanım konusunda, sadece gerçekten güzel PC sahibi olmak hoşuma gidiyor. -Tabi bir de kendin birleştiriyosun ve ilk kez çalıştırdığında aldığın haz da var.-
    -Böyle ufakken yeterince oyuncağı olmamış şimdi büyüyünce oyuncaklar isteyen bir çocuk gözüyle bakabilirsin. Durum tam öyle olmasa ve aslında çoğu şeyin kalitesi umrumda olmasa da bi oyunu istediğim ayarda oynayamazsam sinirim bozulur benim, Yani görüntü kalitesi High'dan sona göze hoş geliyosa onu Low'da oynamak istemem ben. Ya da aynı şekilde Adobe AE kullanırken falan preview'da yavaş yavaş ilerlemesi sinirimi bozan şeyler :D -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 10 Ekim 2011; 18:31:13 >

• Arkadaşım çok teşekkür ederim. Oyunda 45 FPS ile oynuyordum ama ayarlar wery Low du yinede donuyordu şimdi high yaptım görüntü süper 0 donma ama 30 fps. Fps düştü ama donma felan kalktı yani şikayetçi değilim beni 100 tl den kurtardım adamımsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrhell2

Arkadaşım çok teşekkür ederim. Oyunda 45 FPS ile oynuyordum ama ayarlar wery Low du yinede donuyordu şimdi high yaptım görüntü süper 0 donma ama 30 fps. Fps düştü ama donma felan kalktı yani şikayetçi değilim beni 100 tl den kurtardım adamımsın

Yardımcı olabildiysem ne mutlu :)
  • Selam arkadaşlar,
    Öncelikle aramada bulamadım ve konu açmayı da gerek görmedim ve burayı uygun buldum.

GT650M ekran kartım var ve Intel HD 4000 ile birlikte kullanıyorum. League of Legends gibi "client" ile açılan oyunlarda GPU seçimi çok gereksiz bi şekilde, Nvidia'da oluyo. Yani ekranda oyun olmadığı halde patch yaparken bile Nvidia'ı çalıştırması dizüstünün gereksiz yere ısınmasına yol açıyo.

Client'ı Intel, oyunu Nvidia açsın diye ayarlıyorum ama "lol_launcher.exe", "pvpnet_patcher", "lol_client.exe" ve "leagueoflegends.exe" tek bir ayar altında toplanmış gibi hepsi tek şekilde ayarlanabiliyo. Yani ayarı ne yaparsam yapayım, hepsi o ayarda oluyo.

Fikri olan var mı?

edit: hort.exe
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasengingultekin

Selam arkadaşlar,
    Öncelikle aramada bulamadım ve konu açmayı da gerek görmedim ve burayı uygun buldum.

GT650M ekran kartım var ve Intel HD 4000 ile birlikte kullanıyorum. League of Legends gibi "client" ile açılan oyunlarda GPU seçimi çok gereksiz bi şekilde, Nvidia'da oluyo. Yani ekranda oyun olmadığı halde patch yaparken bile Nvidia'ı çalıştırması dizüstünün gereksiz yere ısınmasına yol açıyo.

Client'ı Intel, oyunu Nvidia açsın diye ayarlıyorum ama "lol_launcher.exe", "pvpnet_patcher", "lol_client.exe" ve "leagueoflegends.exe" tek bir ayar altında toplanmış gibi hepsi tek şekilde ayarlanabiliyo. Yani ayarı ne yaparsam yapayım, hepsi o ayarda oluyo.

Fikri olan var mı?

edit: hort.exe

Ben gt540m ile düşük/orta ayarlada 100-200 fps alıyorum. PC görünümünü w7 den windows classic moda getirdim eskisi gibi olana grafikleri düşürdü. Sağ altta pil durumunu gösteren yeri de perforamans moduna getirdim. Laptopun altında soğutucu var onun üzerine pikniğe giderken yanımızda götürdüğümüz seyyar buzdolabının içine konan soğucu kalıbı buzdolabından aldım( 2 tane var dönüşümlü olarak kullanıyorum) ve soğutucnun üzerine koydum. 2 saatte bir devir yapıyorum gayet de iyi oluyor ayrıca Nvidia Geforce Experience indirdim. oyun ayarlarından fps bölümünü benschmerk(yazılışından emin değilim) yaptım ayrıca sol tarafta sync gibi bir şey var. Orayı kapatınca fps uçuyor :D

• Teşekkürler deneyeceğim
  • RobinHood35 kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler ama o kadar alakasız bi şey söyledin ki; benim dediğimle yakından uzaktan alakası olmayan bi şey bu.

Ben, oyunun client'ını açıldığında patch filan yüklerken Nvidia GPU'u kullanıyor. Aynı zamanda da oyun başladığında yine Nvidia kullanılıyor ve gereksiz yere ekran kartı çalışıyor üstekli. Intel HD pek ala client'ı çalıştırıp patch yapabilir. Ççözümü var mı diye soruyorum.
  • bide amd yapsanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasengingultekin

Cevabın için teşekkürler ama o kadar alakasız bi şey söyledin ki; benim dediğimle yakından uzaktan alakası olmayan bi şey bu.

Ben, oyunun client'ını açıldığında patch filan yüklerken Nvidia GPU'u kullanıyor. Aynı zamanda da oyun başladığında yine Nvidia kullanılıyor ve gereksiz yere ekran kartı çalışıyor üstekli. Intel HD pek ala client'ı çalıştırıp patch yapabilir. Ççözümü var mı diye soruyorum.

Ben sadece fps yükseltmek için yardımcı ol dum mesajınla biraz alakasız ama yine de söylemek istedim :D
  • Vay bi zamanlar Forum güzeldi :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firenx

quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

Normalde 25-30 fps alıyorum. Denedim sonuçları yazarım birazdan

Hocam bende 25-30 bazen dahada düşük fpslerde oynuyorum sonucu bekliyorum.

35 falan olmuştu 2 yıl önce. Şuan Ge60 var 80+ fps ile oynuyorum Bu ayarları tekrar yaptım şuan 90 alıyorum.
  • İşe yarıyor mu bilmiyorumda,ben vsync kapatınca 250 falan oluyordu, çok ısınıyordu ama, şuan 80 sabit oynuyorum, memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris7777 -- 18 Ağustos 2013; 17:22:26 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.