Şimdi Ara

****regedit nedir****

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genel anlamda regedit nedir? ne işe yarar???

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler...

• dar bir tanım olarak kayıt defteri anlamına gelir.bilgisayardaki programlar dosyalar vs. kaydının tutulduğu yerdir.windows ekranında yapamadığın bazı işlemleri kayıt defteri üzerinde oynamalarla yapabilirsin. iki tane örnek vereyim; windows içerik danışmanı şifresini unutmuştum regedit sayesinde bu anahtara ulaşıp şifre olayını kaldırmıştım. ikincisi de denetim masasından kaldıramadığım bi program vardı bunu yine regeditten sorunsuz bir şekilde kaldırmıştım.bunlar basit iki örnek.regedit yoluyla normal yollardan halledemediğin birçok sorunu çözersin. (muhakkak benden daha kapsamlı cevap verecek arkadaşlarda yorum yazarsa bizde birşeyler öğrenmiş oluruz.)
  • regedit "registry editor" ün kısaltması, registry yani kayıt defteri denen bir çok programın, sürücünün ayarlarını kaydetmek daha sonra gerek duyduğunda okumak için kullandığı ayar dosyasını manuel olarak düzenlemeye yarayan program. Kayıt defterini ne yaptığınızı bilmiyorsanız kesinlikle düzenlemeyin sistemde ciddi hatalara yol açabilirsiniz.
  • cok önemli ayarların bulundugu bir kayıt defteridir
  • Ben burada "iks piinizin performansını artırın" şeklindeki yazılara uydum, kayıt defterinin altından girip üstünden çıktım dün, bugün yepyeni kurulu bir işletim sistemim oldu(olmak zorunda oldu) Bilgisayar açılmadı abicim. Nedir yani? Altı üstü birkaç anahtarı sildim, birkaç tane ekledim, birkaçının da değerlerini değiştirdim. Gitti o kadar kurulu program. Hayır, yeniden kurması zor oluyor...

Regedit'i kullanarak masaüstümü, belgelerimi, bilimum yedeklenmesi faideli olacak dosyaları direk d'ye kaydediyorum; böylece sisteme format atsam da (ki dediğim gibi dün attım) formattan sonra internetteki gezinmeme bile kaldığım yerden devam ediyorum. İyi birşey tabi öğrenirsen.

Şimdi akıllandım, iki tane XP kurdum. Biri normal, diğeri kobay. Kobay olanda regedit alıştırmaları yapayım diyorum.

Bir de bilen var mı, bu kayıtlar nerede tutuluyor? Yani sisteme birşey yaparsak diğer i.s. üzerinden girip kurcalamadan önce yedeğini aldığımız kobay'ın kayıt defterini tekrar yerine koyalım ters birşey olduğunda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.