Şimdi Ara

Refurbished Canon lens ve body ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler Canon usa store unda refurbished lens ve body ler gördüm bunlar güvenilirmidir? ileride sorun çıkartırlarmı? Teşekkür ederim

• Canon u bilemiyorum ama Adorama' dan 2 kez refurbished Nikon fotoğraf makinası aldım, ikisi de gayet sorunsuz çalışıyor, ve de fiyatları oldukça uyguna geldi. Refurbished 2 türde oluyor:

1) Refurbished by seller (satıcı tarafından tekrar paketlenmiş ürün demektir, müşteriden iade gelen ya da mağazada demo olarak kullanılan ürünleri tekrar paketleyip satıyorlar, bu durumda orjinal kutu ile beraber geliyor)
    2) Refurbished by manufacturer (arıza sebebiyle üreticiye geri dönmüş, hatası giderildikten sonra orjinal aksesuarları ile beraber genellikle beyaz kutu içerisinde satılan ürünlerdir, bütün kalite kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar satışa sunulur, sıfır makinadan farkı yoktur, garantileri genelde çok kısadır, benim aldıklarım 90 günlük garanti ile gelmişti)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozangunay -- 1 Nisan 2013; 10:00:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Canon u bilemiyorum ama Adorama' dan 2 kez refurbished Nikon fotoğraf makinası aldım, ikisi de gayet sorunsuz çalışıyor, ve de fiyatları oldukça uyguna geldi. Refurbished 2 türde oluyor:

1) Refurbished by seller (satıcı tarafından tekrar paketlenmiş ürün demektir, genellik yasal süre içerisinde müşteriden iade gelen ya da mağazada demo olarak kullanılan ürünleri tekrar paketleyip satıyorlar, bu durumda orjinal kutu ile beraber geliyor)
    2) Refurbished by manufacturer (arıza sebebiyle üreticiye geri dönmüş, hatası giderildikten sonra orjinal aksesuarları ile beraber genellikle beyaz kutu içerisinde satılan ürünlerdir, bütün kalite kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar satışa sunulur, sıfır makinadan farkı yoktur, garantileri genelde çok kısadır, benim aldıklarım 90 günlük garanti ile gelmişti)

sizce hangi tur refurbished almami tavsiye edersiniz? Birde bildigim kadariyla fotograf makineleri diğer elektronik aletlerine göre daha az arızalanıyor değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Refurbished alınmaya alınır ancak hangi sıkıntı yuzunden refurb. olmuş ona bakılır. Tabi bunu da söylemezler.

Örnek vereyim ; Bir fotoğraf makinesi alıyorsunuz, ekrana görüntü gelmiyor yolluyorsunuz garantiye ya da iade ediyorsunuz. Size yeni cihaz veriyorlar sıkıntılı cihaz fabrikaya gidiyor. Orada arızalı parçası değişiyor ve tekrar satışa çıkarılıyor. Eğer arıza cidden ekranda ve değiştiyse bir daha sıkıntı yaratmayacak diyebiliriz ancak, arıza cihazın anakartında, ve atıyorum hatalı bir devre yuzunden bir muddet sonra o ekranı bozuyorsa (zaman içinde) O ekran gene arızalanacaktır... Sıkıntı burada... 2 kere refurbished ürün aldım zamanında ikiside arızalandılar... Ha sizde de aynısı olacak diye bir kaide yok, belki de benim şanssızlığımdandır.

Lenslerin içinde de elektronik devler var artık özellikle is ve usm olanlarda... Bu durum orda da çıkabilir, tabiki şans işi bunlar... Alınmaz diye bir kaide yok, refurb ürünler bir bakıma sıfırdırlar ancak garantileri yoktur...Hele TR'ye alıp gelecekseniz tam kumar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Refurbished alınmaya alınır ancak hangi sıkıntı yuzunden refurb. olmuş ona bakılır. Tabi bunu da söylemezler.

Örnek vereyim ; Bir fotoğraf makinesi alıyorsunuz, ekrana görüntü gelmiyor yolluyorsunuz garantiye ya da iade ediyorsunuz. Size yeni cihaz veriyorlar sıkıntılı cihaz fabrikaya gidiyor. Orada arızalı parçası değişiyor ve tekrar satışa çıkarılıyor. Eğer arıza cidden ekranda ve değiştiyse bir daha sıkıntı yaratmayacak diyebiliriz ancak, arıza cihazın anakartında, ve atıyorum hatalı bir devre yuzunden bir muddet sonra o ekranı bozuyorsa (zaman içinde) O ekran gene arızalanacaktır... Sıkıntı burada... 2 kere refurbished ürün aldım zamanında ikiside arızalandılar... Ha sizde de aynısı olacak diye bir kaide yok, belki de benim şanssızlığımdandır.

Lenslerin içinde de elektronik devler var artık özellikle is ve usm olanlarda... Bu durum orda da çıkabilir, tabiki şans işi bunlar... Alınmaz diye bir kaide yok, refurb ürünler bir bakıma sıfırdırlar ancak garantileri yoktur...Hele TR'ye alıp gelecekseniz tam kumar :)

haklısınız tr ye getirip kullanmak tam kumar oluyor. Online ulaşsam hangi sebepten ref. Oldugunu soylerler mi?

• Söyleyeceklerini sanmıyorum, ama bir şansınızı deneyin :) "Sales refurbished" ya da "demo ürün" almak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Söyleyeceklerini sanmıyorum, ama bir şansınızı deneyin :) "Sales refurbished" ya da "demo ürün" almak daha mantıklı.

Teşekkür ederim :) yeni bir fiyat araştırmasına gitmem gerekicek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.