Grafik tasarım konusunda müşteri bulma konusunu nasıl çözebilirim? Serbest piyasada bulmak çok zor oluyor çevrem de pek yok, bulduklarım da geçmiş çalışmalarımı istiyor. Benim referans gösterebileceğim işlerim de yok maalesef. Bu nedenden dolayı ücretsiz çalışma yaparak referans edinme hedefliyorum. Bu fikrim sizce doğru mu yanlış mı, fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Freelance çalışıyorsanız Dünyada ve Türkiyede bireysel çalışanların müşteri bulmalarını sağlayan siteler var. Her halukarda bilinçli müşteriler referanslarınızı görmek isteyecektir bu yüzden bir miktar bedava iş yapmanız hayrınıza olur.
bence kendini denemelisin
Kendinizi geliştirmek için evet yapmalısınız
Grafik Tasarım Gerçekten değeri bilinmesi gereken bir meslek olarak görüyorum ben.İlk öncelikle kendi tecrübene ve daha önce yaptığın çalışmalara göre sınıflandır.Herhangi bir konuda çalışman yok ise kesinlikle bu işe bedava girme.Bedava tasarımlar hiçbir zaman referans olmadı bana.Çünkü tanıdığın kişilere bile bir fiyat verme isteği gelicek içinden ama yapamicaksın.İyi Düşün derim...
Kendinizi gösterebilmek için evet, yapmanız yararınıza olacaktır :)
Ben de belli bir süre ücretsiz çalışma yapmanızı tavsiye ederim. Ancak bireylerden ziyade tüzel kişiliği olanlara yardım etmek daha iyi gözükebilir portfolyada. Misal sivil toplum örgütlerine yardım edebilirsiniz. İyi kötü bir dernek ya da vakıf ismi olur referanslarda.