Şimdi Ara

REEDER A8İQ (=ANA KONU=) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
4
Favori
37.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • koppa kullanıcısına yanıt
    Standart bir ram slotu yok zaten. Lehimli bir şekilde mmc adı verilen chipler ile ram ve depolama birimleri meydana geliyor. Bazı tabletlerde analart üzerinde mevcut olanların yanında boş yer oluyor varsa eğer zaten yenisi oraya lehimleniyor. Yok ise mevcut olanla değişim yapılır. Bu işlemi duymamanız gayet normal çünkü ülkemizde uğraşan ya da uğraşsa bile bunun ile ilgili bilgi paylaşan yok. Ama en çok cep telefonlarında brick olmuş ya da rom yüklemesi sırasında chipi zarar görmüş cihazlarda yapılıyor. Mesela bizim tabletin depolama için kullandığı samsung mag2ga model chip. Aliexpress te baya chip var ve fiyatlarda yaklaşık hafıza kartı seviyelerinde.


    İşlemci farklarını ve destekledikleri miktarları biliyorum. Linx diye bir markanın aynı işlemci ile 2 gb ramli 32 gb depolamalı ürünü var en basit ve bol bulunan bir tablet olarak. Ebay Ingiltere sitesinde 107 pound gibi bir fiyatı var. Bunun harici sitelerdede benzer ürünler var. Aynı ürünün hem g hemde f ile biten modeli var ve ram miktarları 2 gb olarak verilmiş. Belki ram destek miktarı işlemci versiyonu ile ilgili olabilir. Kendi sitesinde verdiği ilk seri için ise sonrasında revizyona gidip masaüstü ve laptopta yaptığı gibi model kodunu değiştirmeden seri değişimine gitmiş olabilir bakmak lazım.

    Yani bu noktada belki chiplerin fiyatı ve işçilik bedeli kaynaklı olarak belki tabletin fiyatına yaklaşır ama en azından yeni bir tablet arayışına girmeme gerek kalmadan yapabilme ihtimalimi görmüş olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Tekrar iddia ediyorum Z3735G islemcili tabletlerde 2GB ram bulamazsın. Tartışmayı sağa sola çekmenin bir anlamı yok. Yeni bilgiyi kabullenmede zorlanmayı aklım almadığı için aynı konuda birşeyler yazmayı doğru bulmuyorum.

    Ha Z3735F veya Z3740 işlemcili 1GB ramli bir tablet bulubilipte alırsan ve ram takviyesi yapabilirsen bizi de bilgilendirirsin memnun oluruz.

    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Atom-Z3735G-vs-Intel-Atom-Z3735F
    http://www.cpu-world.com/Compare/984/Intel_Atom_Z3735F_vs_Intel_Atom_Z3735G.html

    http://staging.reeder.com.tr/reeder-a8iq.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçenlerde Reeder teknik destekle bir görüşmem oldu mail üzerinden. Biraz yakınınca bu android-windows değişimi konusunda zaten yayınlamayı düşünüyorduk artık gerekli dosyaları çünkü servisin üzerinden bu yükü almak istiyoruz dediler ve benle windows'tan android'e geçiş için gerekli olan dosyaları paylaştılar. Kendileri zaten paylaşım yapmak istedikleri ve son mailime dönmedikleri için ben de sizinle paylaşma kararı aldım bunları. Ancak ben söylediklerini harfiyen yaptıysam da başarılı olamadım ve tablet restarttan sonra brick oldu. Hangi tuş kombinasyonunu yaparsam yapayım tablet açılmıyor. Ekrana görüntü gelmiyor. O yüzden tableti gözden çıkaranların denemesinde fayda var, zira belki de bana yolladıkları dosyalarda sorun vardı, bilemiyorum. Gelelim kuruluma; (Mailden alıntı yapıyorum.)

    Öncelikle bu linktekileri bilgisayara indiriyoruz.
    https://mega.nz/#!g0hWmIoK!EUDJnjTWlUF6zAJysR1amUArBk5eHNjJeL-o0yaOR3Q

    İndirdiğimiz dosyalarda "drivers and tool" klasörü altındaki driverları bilgisayarımıza kuruyoruz. Öncelik sırası şu şekilde olacaktır:

    1. Isoc driver
    2. intel android driver

    Sonrasında bilgisayarımızı yeniden başlatıp flash tool'u kuruyoruz. Flash tool ekranında 'browse' tuşu ile "a8iq android" klasörü içinde bulunan flash dosyasını seçiyoruz, artık bilgisayarımız android yazma işlemi için hazır. Sıra tabletimize geldi.
    "wintoandroid" klasörünü bir harici diske veya SD karta kopyalayıp tabletimize takıyoruz, "wintoandroid" klasörü içinde bulunan "windows2android" dosyasını tabletinizde çalıştırıp bir tuşa basıyoruz. Aynısını ftpw dosyası için de uyguluyoruz. Sonrasında tabletimizi kapıyoruz. Ses+/- ve power tuşlarına aynı anda basıyoruz. Tabletimiz DNX moduna girdiği zaman yazılım işlemi için hazır olacaktır. Tabletimizi bilgisayarınıza USB kablo aracılığı ile bağlayın Flash Tool üzerinde 'Start' düğmesinin belirdiğini göreceksiniz start düğmesine basınız ve yükleme işlemi bitene kadar asla bilgisayar ve tablet bağlantısını koparmayınız.

    Evet arkadaşlar bana gönderilen maildeki yönergeler bunlar. Tekrar ediyorum işlem riskli. O yüzden tabletinizin benim tabletimle aynı kaderi paylaşacabileceğini göze alıyorsanız deneyiniz ve buraya sonuçları bildiriniz lütfen. Bilgilenelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesjay -- 4 Aralık 2016; 17:43:45 >




  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler,tabletiniz neden brick oldu ? beklemeniz gerekirken beklemeyip gücümü kestiniz kapatmayamı çalıştınız,fikriniz varmıı ? yoksa her şeyi tam yaptığınıza inandığınız haldemi tabletiniz brick oldu ? dosyalar wetransfer den silinmiş,elinizde varsa,dosya.tc,dropbox vb.yüklermisiniz,bu programlarla Android den windowsamı dönülüyor,yoksa Windows-Android her türlü dönüş yapılabiliyormu ?
  • cetates C kullanıcısına yanıt
    Sanırım benim dosyayı paylaştığımı görüp haber uçurdu birileri :) Paylaştığım anda aktifti. En kısa zamanda upload ederim. Bu bana gönderilen dosyalar windows'tan android'e geçiş için. Benim karşılaştığım probleme gelince; yanlış birşey yapmadım kurulum aşamasında ben. Zaten bugüne dek sayısız windows kurulumu, bios yazma, kurtarma, 2 ayrı android telefonumu yaz boz tahtası gibi kullanmışımdır. Yani aşinalığım var haylice bu mevzulara. Dedikleri işlemleri adım adım uyguladım. Tableti DNX modda başlatmaya yarayan windows2android isimli dosyayı tablet içinde çalıştırdım. Birşeyler yükledi ve kapandı. Bu aşamadan sonra restart edilip tuş kombinasyonu ile tablet dnx modda açılacak ve bilgisayara bağlanıp android yüklenecekti. Ancak restarttan sonra tablet bir daha açılmadı. Dediğim gibi görüntü gelmedi hiçbir şekilde ekrana. Tableti şarja takınca da herhangi bir hareket yok ekranda.
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    android işletim sistemi basit olduğundan fazla hafıza gerektirmiyor tablet androidde daha iyi çalışıyor,android dokunmatik kullanıma daha uygun,sıkıntıları digitürk ve dsmart yasal üyeliğinizde olsa çalışmıyor,google kaydı istiyor,win 10 da kullanmadım,win 8 .1 den androide çevirttim.

    yazılımlarını kendimiz özgürce yükleyip birbiri arasında değişiklik yapabilsek süper olacak.
  • cetates C kullanıcısına yanıt
    Aslında Windows 10 sorunsuz çalışıyor. Windows 10 ile uygulamaları sd karta kurma da geldi. Windows her anlamda daha stabil ve sanırım Android'e çevirdiğinizde ekran flulanma (dpi) sorunu varmış. Ancak Windows çok kaynak tüketiyor. 16 gb'lık bellek durduğu yerde kendi kendini şişiriyor sürekli. Ben değişiklik olsun diye istemiştim Android'e geçmeyi. Bellek 32 gb olsa ve Android ile Windows dual boot olarak kurulu gelseydi çok güzel olacaktı o kesin.
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    Dosyaları yükleyecek misiniz hocam?
  • Upload ediyorum şimdi.
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    Dosyanın imzasını internette aratsak çıkabilir bence. Siz gönderdikten sonra dosyaları inceleyeceğim, belki üst sürüm androidin önünü açabiliriz böylece.
  • Haklı olabilirsiniz. Tabi bendeki problem neden kaynaklandı, dosyalar sağlam mı bilemiyorum. Linki yeniledim bu arada. Denerseniz bu konuyu bilgilendirin lütfen.
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    Dosyaları inceleyeceğim, belki size çözüm bulabiliriz. İndirme başladı.
  • Tesekkurler. Pek tableti elime almasam da duzelebilirse fena olmaz tabi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    Tabletin kapatma tuşuna 10 saniye basılı tutup şarja bağlamayı deneyebilir misiniz?
  • Her turlu kombinasyonu ve sarja baglamayi denedim ne yazik ki ekrana hicbir sekilde goruntu gelmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    Dosyalar bu tablet için. recovery.img de Teclast imzası var. Sorunu elde etmeye çalışacağım. Belki belleğin tekrar yüklenmesi gerekebilir. A8i Quad dosyalarını yükleyen arkadaş sadece dokunmatiğin çalışmadığını bildirmiş. Dosyaları karşılaştıracağım.
  • Gelişmeleri bekliyorum.
  • @cetates Kullandığınız cihaz halihazırda Android miydi? A8i Quad yazılımını yükleyebilmeniz için BIOS un uygun olması gerekirdi. Quad yazılımını nasıl yüklediniz?
  • cihazım android,reeder indirme linkinde yükleme program dosyaları ve firmware ler var,hemen hemen tüm firmwareler yükleniyor :) yüklemede sıkıntı yok,atıyorum 10x in firmwaresini yüklüyorsunuz,dokunmatik çalışmıyor,mause klavye ile çalıştırıyorsunuz,başka birisinde sadece ana ekramn çıkıyor vs. yazılımların olduğu sayfada tek eksik a8iq yazılımı,eğer azılımı verselerdi servise göndermeden kendim yükleyecektim.
  • @jamesjay ın verdiği dosyalar a8iq ya uyumlu bunu doğrulayabiliyorum ama kendisi işlemi yaparken beklenmedik bir olay olmuş ve cihaz tepkisiz hale gelmiş. Konuyu araştırmaya devam ediyorum. İkinizin yaptığı işlemler arasındaki büyük farklardan biri jamesjay BIOS yüklemiş siz olan BIOS la işleme devam etmişsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.