Şimdi Ara

reddit'te yayınlanan odtü ceng mezunuyum iş bulamadım postları doğru mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
2
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • olm insana çok koyar en kral tıpı seçmek varken odtü ceng okuyup da işsiz kalmak, hepsi çok iyi paralar hak ediyor. umarım yakında sektör düzelir, tek yazılım durgun değilmiş bu arada birkaç spesifik alan dışında diğer mühendisliklerin durumu da böyle (araştırmama göre)

  • Bu piyasa zor düzelir iyi mezun tabi rahat iş bulur ama özellikle udemy iki kurs+bootcamp.zimbirtisi bilmemne ayağına kendisine yazılımcı muamelesi yapan tipler çok olduğu için hep yığılma olucak
  • Yaw ne boş infernix gibi bi mesaj atmıssın ne bu sanki tr de 1. Misin ki sen sıralaman şöyle paran yok falan kimsin ki sen
  • odtüyü bilmiyorum da itü bilgisayardan bu sene mezun olup iş bulamayan kimse yok. Mezuniyetten önce hepsi iş bulmuş.
  • Afurkan72 A kullanıcısına yanıt

    İlkokul satranç turnuvasında 1.liğim var, hayırdır?

  • bence doğru değil, inanma kolay kolay derim ve " iş bulamadım" dan kastı üniversiteme bana layık iş bulamadım mı yoksa hiç iş bulamadım mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 3 Ağustos 2024; 10:2:15 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Bu forumda 6 yıl kadar önce bir arkadaş gitmek istediği tıp fakültesini ucu ucuna kaçıracağını düşündüğü için mühendislik propagandası yapıyordu. Devir değişti şimdi mühendislik fakültesine girmek isteyenler aynısını yapıyor. reddit'te yayınlanan odtü ceng mezunuyum iş bulamadım postları doğru mu ? 

  • Afurkan72 A kullanıcısına yanıt

    Bilkente itibar operasyonu cekiyorlarreddit'te yayınlanan odtü ceng mezunuyum iş bulamadım postları doğru mu ? 

  • taklayageldik T kullanıcısına yanıt
    reddit'te yayınlanan odtü ceng mezunuyum iş bulamadım postları doğru mu ?
  • Yutupta kıdemli yazılımcılar hep sektör daralmasından ve yazılımcı enflasyonundan bahsediyor. En dandik üniversitelerin cenglerinin sıralaması bile yarıya düştü, udemyden 1 kurs satın alanlar yazılımcıyım diye gezince rezil rüsva bir durum oldu.

    Juniorlar artık gpt ile ölüyor, her yerde işten çıkarmalar. Artık cengaverler kendilerini cidden geliştirmeli, uzmanlaşmalı.
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

    Sıralamaların düşmesi enflasyon yaratmıyor. Mezun sayısı sabit.

    Alaycı yazilimcilik zaten çoktandır bitti. Kurumsallar, büyük ve orta boy şirketler mühendis takısı olmayan yazılımcı istemiyorlar

  • Düşünenadamsmith D kullanıcısına yanıt
    Sıralamaların düşmesi enflasyon yaratıyor demedim.
    Mezun sayısı sabit değil çok fazla bölüm açıldı ve bazı yerlerde kontenjan arttı, istatistik mat okuyanlar yazılıma kaydı.

    Dünyanın en büyük şirketlerinde çalışan yazılımcıların çoğu ceng mezunu değil üniversitelerdeki yazılım alanındaki akademisyenlerin çoğunun diğer bölümlerden kayması gibi. Hatta dün linkedinde felsefe mezunu adamın Netflix ve Amazonda yazılımcı olarak çalıştığını gördüm.
  • Düşünenadamsmith D kullanıcısına yanıt

    Mezun sayısı sabit olabilir ama önceden ilk 50binden yerleşen bilgisayar mühendisi mezunu 1100-1200ken


    Şimdi ilk 50binden yerlesenlwrin sayısı 8bini aştı ve ilk 5binde neredeyse 1000 öğrenci bilgisayarı seçen bir konuma geldi


    O da kaliteyi ve rekabeti artiracaktir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RamseyBolton

    Yutupta kıdemli yazılımcılar hep sektör daralmasından ve yazılımcı enflasyonundan bahsediyor. En dandik üniversitelerin cenglerinin sıralaması bile yarıya düştü, udemyden 1 kurs satın alanlar yazılımcıyım diye gezince rezil rüsva bir durum oldu.

    Juniorlar artık gpt ile ölüyor, her yerde işten çıkarmalar. Artık cengaverler kendilerini cidden geliştirmeli, uzmanlaşmalı.

    Kursuna göre, udemy'de birkaç kurs yapan kişi, CENG'de öğreneceğinden çok daha fazla yazılım işi öğrenir.

    Diferansiyel alamaz, laplace transform yapamaz veya Maclaurin series veya CMOS transistoru nedir bilmez belki, ama bilse ne işe yarayacaktı veya kaç haftada unutmuş olacaktı?

    Hatta, eğer başka bir sayısal bölüm okuduysa üniversitede bunları da gördü demek oluyor. Neyse işe yaramaz üniversite eğitiminden daha bahsetmeyeceğim.


    Asıl sorun, junior yazılımcı kendini geliştirirken AI'ın daha da fazla gelişiyor oluşu... Yakında seniorların işi bile riskte, bununla nasıl mücadele edilir bilmiyorum. Kendini geliştirmeye devam, yeni version AI çıkana kadar, en azından şimdilik umut var gibi görünüyor.


    Bence kısa vadede sorun; AI'ın çok detaylı teknik bilgi ve beceri sahibi insanla, yüzeysel bilgi sahibi insan arasındaki farkı kapatıyor oluşudur. Bkz. "write me code to find the first 200 digits of PI" vs kişinin bunu bilmesi, yazması ve test etmesi.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.