Şimdi Ara

Red Magic Cooler 8 Pro satışa sunuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Red Magic Cooler 8 Pro satışa sunuluyor
    Oyuncu odaklı akıllı telefon geliştirmeye devam eden ZTE firmasının Red Magic markası diğer yandan da oyuncuların konforunu sağlayacak aksesuarlar üretiyor. Markanın beğenilen soğutucusu sekizinci nesle terfi etti.

Red Magic Cooler 8 Pro özellikleri ve fiyatı

Red Magic Cooler 8 Pro soğutucu aksesuarı 1640 mm² yarı iletken TEC soğutma plakası ve 124 çift PN mikro soğutma pompası sayesinde önceki nesle göre soğutma performansını yüzde 130 arttırıyor. 11 yapraklı fan 6500RPM dönüş hızına sahipken 36W soğutma gücü sunuyor.

Ayrıca Bkz.Şeffaf tasarımlı oyun telefonu Red Magic 11 Air tanıtıldı

Yapay zekâ algoritması gerçek zamanlı olarak telefonu ve soğutucuyu izleyerek en optimal fan hızını sağlıyor. Bu sayede yoğun zamanlarda 80 derece civarında soğutma sağlanırken bekleme zamanlarında ise soğutma plakası -25 derecelere kadar düşebiliyor.

52 neodim mıknatıs sayesinde 14N manyetik güç uygulayabilen soğutucu RGB aydınlatmaya da sahip. Isıya duyarlı fan yaprakları sayesinde gerçek zamanlı olarak renkler değişebiliyor. Firma amiral gemisi telefonlar için 65W duvar adaptörü kullanılmasını tavsiye ediyor. Optimal soğutma için ise en az 45W adaptör gerekiyor. Red Magic Cooler 8 Pro soğutucu aksesuarı 39$ fiyat etiketine sahip.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2026/03/10/red-magic-cooler-8-pro-launched-specs-price/

• quote:

soğutma plakası -25 derecelere kadar düşebiliyor

Yav bunları kim yazıyor, fanlı birşey bir ürünü en fazla ortam ısısına kadara düşürebilir, yok bunu kullandığın yer Yakutistan ve dışarıda isen -70'leri de görürsün...

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Buna benzer bir ürünü 5-6 ay önce bir arkadaşımda gördüm. Antep pasajından almıştı, Çin malı. "İstersen sana da alalım" demişti. İhtiyaç duymamıştım. Fanı jet motoru gibi çok hızlı. Sadece fan ile hava soğutma yapmıyor. fan altındaki metal soğutucu içinde özel bir gaz ya da sıvı kullanmışlar galiba. Çalışır çalışmaz bildiğiniz buz dolabına dokunmuş gibi hissediyorsunuz. Temas noktasında hafif nemlenme de yapıyordu. Tek söylediğim şey şu oldu: "Bunun pili çok çabuk biter"

• Biraz araştırdım da "peltier soğutucu" tarzında bir şey herhalde.

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Bu cihaz sadece fanlı soğutma yapmıyor.

Peltier tipi soğutucu kullanıyor. Bu sayede temas yüzeyinde eksi sıcaklıklar görülebilir. Diğer tarafında oluşan sıcak havayı da fan ile dağıtıyor.

• pofpor01 kullanıcısına yanıt
    dostum memo cx07 5 10sn de plaka buz gibi oluyor nemleniyor 5 10dk yan birakinca buz oluyor severek kullanıyorum cihazda yoğun iş yapanlar var ise mükemmel kullanışlı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tam söyleyecektim millet söylemiş. Bu peltier. Bununla mini buzdolabı yapıyorlar, içinde dondurma falan saklanıyor.

"fanlı birşey bir ürünü en fazla ortam ısısına kadara düşürebilir" diye düşünmeyin. Klimalar da fanlı şeyler, dış klima motorunun yaprakları arasından dışarıdaki 38 derece havayı geçirerek, içerideki 25 derecelik odayı 22'ye düşürebiliyor. Gerçi klimalar ve buzdolapları ısı pompası sistemiyle çalışıyor, peltier değil. Ben sadece "fanlı şeyler bir ürünü en fazla ortam ısısına kadara düşürebilir" mantığını düşünmeyin diye örnek verdim.

Bir de peltier var. Ve evet bu da fanlı bir şey. Bu da soğutur. Isı pompasının daha verimsizi ve daha çok elektrik yakanı. Ama kendi kullanım alanları var.

Basitçe şöyle anlatayım, bir levha düşünün, mesela bir bardak altlığı veya bir CD (ortasında delik olmayan tabii) veya bir metal para. Bu maddeye elektrik verirseniz bir yüzeyi aşırı soğuyor ama öteki yüzü cayır cayır yanıyor. Böylece fizik yasalarını çiğnememiş oluyor, yoktan soğukluk yaratmıyor yani, bir yeri soğuduğu kadar öteki yeri ısınıyor. İşte o ısınan tarafı soğutmazsanız, sıcak kalırsa, soğuk tarafı artık soğukluk üretemez oluyor. Siz de ne yapıyorsunuz, sıcak tarafa fan koyuyorsunuz, böylece ısıyı oradan uzaklaştırıyor. Isı uzaklaştıkça bu peltier zımbırtısı o bölgede yeni sıcaklık yaratmaya imkân buluyor ve bunu yaptıkça da öteki tarafı daha da soğukluk üretmeye devam edebiliyor. Biraz kabaca anlattım ama durum böyle.

İşin daha janjanlı yanı, eğer bu maddeye verdiğiniz akımı tersine çevirirseniz, az önce soğuk olan kısmı sıcak ve sıcak olan kısmı soğuk olabiliyor. Bu nedenle araç buzdolapları, bazı mini buzdolapları, bardak soğutucular vs gibi şeylerde hep "ısıtma" fonksiyonu da oluyor. Az evvel dondurmalarınızı sakladığınız o araç buzdolabını bir sıcak kutuya dönüştürmek mümkün oluyor. Kulağa saçma geliyor di mi, hehe, ben de şaşırmıştım. (Bu nedenle kutu kola soğutucular "kışın da sıcak kahvenizi sıcak tutabilir bu ürün" diye pazarlanıyor)

Ama işte verimsiz olduğu, deli gibi elektrik yaktığı, sürekli çalışmayı gerektirdiği ve en önemlisi derece ayarı yapılamadığı için; klimalarda veya geleneksel buzdolaplarında gördüğümüz ısı pompası sisteminin yerini alamadı... Yine de bi maddeye akım verince bi yüzeyinin çok çok soğuk olması (eksilere inebilir) ve bi yüzeyinin epey sıcak olması çok ilginç. Bence yani. Çenem düştü size de anlatayım dedim hehe.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.