Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama BELİRTİLEMEYEN NEDENLERLE İPTAL (Anonymous Çeviri) (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.987
Cevap
116
Favori
566.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    başlangıç tarihi yazılmamış.

ozaman tarih bugün olarak güncelleşir dimi?

bu çeviride 35 çevirmen çalışacak, benim tahminim steam e çıktıktan 1 ay sonra çeviri biter.

bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rurik Eternally -- 5 Kasım 2019; 15:7:18 >
  • walküre kullanıcısına yanıt
    Hocam emeğinize sağlık
    Bağış nerden yapılıyor size acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rurik Eternally kullanıcısına yanıt
    Merhaba, attığınız mesajdan tam 2 mesaj önce bu konu hakkında bir şeyler yazdım :)

Kaldı ki herhangi bir tarih vermek neredeyse imkansız. Çünkü proje gerçekten çok büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walküre -- 5 Kasım 2019; 15:53:42 >
    Dostum herkesin bildiği gibi oyunumuz bugün itibariyle PC çıkışını yaptı. Ben iyisiyle kötüsüyle, sizden gelecek bütün haberlerin takipçisiyim. Heyecanlıyım, ümitliyim Türkçe yama gelmeden oyunu oynamak istemiyorum.

Kolaylıklar Dilerim.
    Başarılar.Türkçe yama çıkmadan oynamayı düşünmüyorum bende.Bu oyunu en ince ayrıntısına kadar anlayarak oynamak istiyorum

Not:Kolay gelsin demek için yazdım bende
  • Mümkün olan en kısa sürede çıkaracağınızın güvenini verdiğiniz için "ne zaman çıkar" diye sormuyorum. Artık 3 ay mı olur, 6 mı, 1 sene mi, gönlüm rahat bekleyeceğim.
  • Hepinize kolay gelsin, bu çeviriyi özellikle siz yapıyor olmanız beni çok sevindirdi. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Tabi ki kuru kuru teşekkür de etmeyeceğim. En yakın zamanda bağışımı da yapacağım. Youtube kanalınıza da abone olacağım.. Kolay gelsin.
  • Oyun redditte paylaşılanlara göre şu andaki duruma göre sürekli online olma gereksinimi istiyor.Yama bu noktada uyum sağlayacak mıdır acaba?
    Düzenleme : Son paylaştıklarına göre sürekli online gerekliliği yokmuş ilk aktivasyon için bağlantı gerekiyormuş. Reddittekiler rahatladı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibozittin -- 5 Kasım 2019; 23:15:10 >
  • siz bitti demeden ben ben başlamıyorum :D
    yıl başından biraz sonra bile çıksa yeter bize :D
    herkese başarılar.kolay gelsin şimdiden
  • dosylar açıldımı? ayrıntılar belli oldumu?
  • denizlion kullanıcısına yanıt
    Çok iyimsersiniz ama yazdan önce beklemeyin bence. En iyi ihtimalle Mayıs ayı.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    35 tane çevirmen olacak. düz bir hesap yapalım.

@walküre dediğine göre: "Control’de 6-7 kişi 12 günde 100.000 kelime çevirmişti. Keza Wd2’nin son ayında 200.000 kelime çevrildi. Lakin aradaki fark şu ki, bunlar “hadi hemen proje bitsin” diye sanki maratonda son düzlükteymişcesine yapıldı."

bu açıklamaya göre ortalama 7 kişi 150.000 kelime çevirdiğini düşünelim. 150k / 7(kişi sayısı)= 21429 / 12(gün) = 1785 (1 kişinin 1 günde ortalama çevireceği kelime sayısı)

35 kişi çalışacak 35x1785=62475 kelime ortalama günde çevrilecek kelime.

gene 2m kelime olması bekleniyor daha kelime sayısı açıklanmadı. 2m/62k= 32 yani 35 kişi günde 62k kelime çevirse 2m kelime 32 günde çevrilebiliyor.

ben ocak başı gibi düşünmüştüm ortalama gene 55 günden fazla var yani.

Motivasyon olarak ücretli bir çeviri olacağından öyle yıllarca süreceğini sanmıyorum.

• oyun çıkar çıkmaz detaylı açıklama yapılacaktı ben valla bugün o açıklamayı bekliyorum. bakalım.
    Bu kişilerin bir hayatları var unutmayalım hastalık var sağlık var özel hayatlar var. 😀

• maliozkara03 kullanıcısına yanıt
    32 gün eksiksiz çalışma. ben 55 - 60 günde biter diyorum yani 2 katı zaman. :) herkes komple 1 ay gelmesin gene dediğim tarihe denk geliyor :)
  • 1 Yıla yakın rahat sürebilir.
    Çeviri işi sadece alt yazıyı çevirmekten ibaret değil.
    Daha bunun testleri, hataları, derlemeleri v.s bir sürü işi var.
    Oyundaki sahneye göre her alt yazı incelenecektir.
    Hocam Maaşlı eleman değil ki bunlar sadece oturup çeviri yapsın. Çeviri yükü ortaya çıktıktan sonra zaten ayrılanlar olacaktır. Üstüne de vizesi sınavı vs başlayanlar, işi yoğunlaşanlar olacak. Özel hayatında problem yaşayıp ayrılanlar olacak. Bunlar zaten sürekli hep olan şeyler.
    Birde Control'ün dil yapısı ile RDR2'in dil yapısı farklı. Birisi biraz da günümüz İngilizcesi kullanıyor, teknik terimler dışında daha bildiğimiz İngilizce'ye yakın. Diğeri ise 100 yıldan fazla önce geçen, biraz ağdalı biraz aksanlı bir konuşma içeriyor. Atıyorum döneme ait bir atasözü veya deyimde apışıp kalırsın yani.
    Her şeyin sorunsuz ve olumlu gittiğini düşünelim. Bunun test kısmı olacak daha. Onları düşünün bence.
    Yoksa bende isterim Aralık ayında Steam'den alayım, Ocak sonu Türkçe Yaması ile oynayayım. İyimser olduğumuz kadar gerçekçi de olalım.

Sağlıklı ve ücretli bir çıkış yapsın da tarih önemli değil

• mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    Oyun ps4 de aylardır oynanıyor, PC ye yeni çıktı bundan 1 sene sonra yamanın çıkması hiç bir anlam ifade etmez ki. sıcağı sıcağına çıkacak ki bir işe yarasın.

şimdi 2 dir aynı şeyi söylüyorum ama sonuç da ücretli bir yama olacağından, çeviri ekibi bu işten gelir elde etmek istiyorsa en geç 3 ay a çıkarması gerekiyor bu yamayı. hem yeni projelere geçebilmek için hemde bu kadar popülerken insanlara yamayı ulaştırmak için.

şöyle düşünün steam e çıktığında bu oyun çok daha fazla satacaktır. bunu alan oyuncular 1 yıl sonra çıkacak yamayı beklemez, oyunu hikaye modunu oynar geçer sonra online takılır. dönüp bir daha hikaye modunu türkçe yama ile oynayayım diyenler %50 nin altında olacaktır. (yeni bir sürü oyun çıkacak insanlar onlara devam ederler) ama burada 2 ay içerisinde çıkacak denir ise herkes o yamayı bekler.

Dediğim gibi çeviri ekibi gelir elde edecekse, 2-3 aya çıkarması lazım diğer türlü 10 kazanacaksa o 5 e belkide 4 e düşer.

gelir elde etsin ki daha iyi çalışmalara devam edebilsin 2-3 aya bitirsin ki başka projelere geçebilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rurik Eternally -- 6 Kasım 2019; 13:30:52 >

• Kolay gelsin umarım çabuk çıkar biraz oynadım oyun fena

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.