Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU] (492. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.362
Cevap
148
Favori
816.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 490491492493494
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün ayarları ultra ya da high yapmak gibi amacım olmadı, xbox önerilen ayarların aynısını yaptım, 75-90 civarı seyretti fps. Kasma donma takılma yok çok şükür. İşlemci darboğaz da söz konusu olmadı. Çok şükür mutluyum :) bulanıklık vs. Çok gözüme çarpan şey değil. Akıcı olsun, oynanışı hikayesi güzel olsun yeterli. Online girmeye hiç yeltenmedim. Keza aynı sorun bir ara gta 5 için de olmuştu. Sinirlenip oyunu silme noktasına gelmiştim. Ancak yakın zamanda düzeltirler oyunu hocam. Optimizasyon olmasa da online kısmı çözülür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Online problemleri piyango zaten. Birinde hiç atmıyor birinde saatte bir iki kere atıyor birinde loading ekranında bile atıyor (misal ben). İnşallah kökten bir çözüm sunarlar. Ticket açtım sallamadılar bile.

Bende storyi xbox seviyesi ayarlarla bitirdim. Gayet doyurucu ve akıcı. İyi yapmışsınız o ayarları uygulayarak.

İyi oyunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Merak ettiğim için soruyorum, sisteminiz nedir :) ?

• gfblugano35 kullanıcısına yanıt
    İmza gözükmüyor mu ?

İ3-8100 işlemci
    GTX 1070 ekran kartı
    16 GB ram

Yok mobil uygulamadan girdim göremedim.
    Birde xbox ayarları dediğiniz nedir?
    Bende;
    i7-9750h işlemci, 8 gb RAM, gtx1650 4gb ekran kartı var.
    Nasıl bir performans alırım sizce? :)

• gfblugano35 kullanıcısına yanıt
    Ortalama 55 FPS gözüküyor bahsettiğim ayarlarda.

Ayarlar da şu şekilde;

Ultra: Texture Quality, Geometry Level of Detail (5/5)
    High: Shadow Quality, Mirror Quality, Soft Shadows, Water Refraction Quality
    High/Medium: Tessellation, TAA, Volumetric Lighting Quality, Parallax Occlusion Mapping
    Medium: Lighting Quality, Screen-Space Ambient Occlusion, Particle Quality, Particle Lighting Quality, Fur Quality, Decal Quality, Water Reflection Quality
    Low/Medium: Global Illumination Quality, Grass Shadows
    Low/Lower Than Low: Far Shadow Quality, Reflection Quality, Near Volumetric Resolution, Far Volumetric Resolution, Water Physics Quality (1/6), Tree Quality, Grass Level of Detail (2/10)
    Devre dışı bırakılan özellikler: FXAA, MSAA, Unlocked Volumetric Ray March Resolution, Full Resolution SSAO, Long Shadows, TAA Sharpening

edit: RAM 8 GB olduğu için biraz daha düşük olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 4 Ocak 2020; 20:36:44 >

• 740 saat oynadım ben oyun 15-20 kez bitti abartmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 4 Ocak 2020; 20:46:28 >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    Hey maşallah :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem imzada.

Texture Quality Ultra. Geriye kalan herşey high. Tree tessellation off. Çözünürlük 2k. Fps 55-65 arası. Oyun gayet iyi port. Sadece ultra için daha 2-3 sene var. Yıllardır böyle oyun gelmemişti. Atılan boklar boşa. Bir kere çökmedi yada oyuna girmede sıkıntı yaşamadım. 2k gayet net tabi benim monitör 24 inch onunda etkisi var.
  • oyunu şimdi bitirdim çok etkileyiciydi... efsane
  • fero01 kullanıcısına yanıt
    kaç sayfa tartıştığımız konuyu tek bir cümle ile çürütmüş valla helal olsun.

aynen aynen optimizasyon süper, coşuyor oyun bakın işi bilenler de öyle diyor zaten;
    Technopatyoutube
    ASUS ROG Strix RTX 2070 Super Advanced Edition İncelemesi
    https://www.youtube.com/watch?v=2SH2cpT5F70&t=8m34s

mevcut kartlar belli. sen hangi ekran kartına yapıyorsun bu oyunu? 2-3 sene sonra adam olacak oyunu ben ne yapayım?

bazı yorumlara saygılı olalım veya varsa karşı argümanınız adam akıllı, mantıklı bir şekilde yazarsınız. "Atılan boklar boşa" ne demek? nasıl bir hazımsızlık? ben bu oyuna hem konsolda hem PC'de para verdim. iyi tarafını övüyorsak kötü tarafını söyleyeceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

kaç sayfa tartıştığımız konuyu tek bir cümle ile çürütmüş valla helal olsun.

aynen aynen optimizasyon süper, coşuyor oyun bakın işi bilenler de öyle diyor zaten;
    https://www.youtube.com/watch?v=2SH2cpT5F70&t=8m34s

mevcut kartlar belli. sen hangi ekran kartına yapıyorsun bu oyunu? 2-3 sene sonra adam olacak oyunu ben ne yapayım?

bazı yorumlara saygılı olalım veya varsa karşı argümanınız adam akıllı, mantıklı bir şekilde yazarsınız. "Atılan boklar boşa" ne demek? nasıl bir hazımsızlık? ben bu oyuna hem konsolda hem PC'de para verdim. iyi tarafını övüyorsak kötü tarafını söyleyeceğiz.
    Xbox one x seviyesinde ( ki insanlar grafiklerden felan şok olmuştu ) oyunu 60 fps oynamak gayet mümkün orta düzey sistemlerde. Bazı ayarların low olması bile grafikleri daha üste çekmiş. Pc de düşün lowest !!! olması gerekiyor ama öyle bir seçenek yok tabiki pc de. Xbox one x ile birebir aynı grafiği 60 fps de almak gayet kolay pc de. Ki ben bu ayarların çoook üzerinde 60 fps yi orta üst bi kart(rtx 2070) ve 6 senelik i7 ile 2k da alıyorum . Eee yani ne olacaktı böyle bir oyun için? 1060 la ultra felan mı bekliyodu herkes. Rockstar ın hatası sistem gereksinimlerini detay vermeden açıklamak oldu. İnsanlarda doğal olarak beklentiye girdi.

Verdiğin linkteki technopat taki abiler reklam yapmak için optimizasyon sorunlu demişler. Kartı övmek için. Bu adamların çoğu incelemesi o kadar yüzeysel ki zaten. Anlamadan, menü ve her ayar seçeneğinde saatler geçirmeden kabala ultrada oynanmiyirrr demişler.

Digital Foundry bu adamların yanında bilişim tanrısı kalır. Bence onları dikkate al.Adamlar menüdeki her seçeneği, neden fps kaybı yaşattığını, aslında bu oyununda tıpkı Crysis gibi gelecek sitemlerde Ultra oynanacağını vs vs vs detaylı anlatmış. Yani adamlar sana iyilik yapmış. Ulan gelen patchle Tree tesellation diye ayrı bi seçenek eklendi menüye mesela. Zaten millet oynayamıyoruz diye ağlıyor (ultra açmaya calısıp) sen daha da sistem kastıracak ağaçlara kabartma efekti ekliyorsun.?? Neden ?? Sen zaten mediumda oha diyerek oynicağın için normalde sınırları zorlamak isteyenlere de hitap etmişler.

Digital Foundryyoutube
    Red Dead Redemption 2 PC: Every Graphics Setting Tested + Xbox One X Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=D1iNSyvIPaY

İngilizcen varsa izle.Ve oyun optimizasyon sorunlu diyenlerle sende kafa bulabilirsin. ( Oyundan atıyor, Vulkan bozuk, launcher acılmıyor...bunlar değil mevzu optimizasyon özelinde konuştum. Ki bunlarıda yaşamadım oyunu alalı 2 gün oldu 6-7 saat geçirdim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 5 Ocak 2020; 1:2:11 >

• Bilen bi arkadaş dc den yardım edebilirmi (fatik#3304)

• quote:

Orijinalden alıntı: fero01

Xbox one x seviyesinde ( ki insanlar grafiklerden felan şok olmuştu ) oyunu 60 fps oynamak gayet mümkün orta düzey sistemlerde. Bazı ayarların low olması bile grafikleri daha üste çekmiş. Pc de düşün lowest !!! olması gerekiyor ama öyle bir seçenek yok tabiki pc de. Xbox one x ile birebir aynı grafiği 60 fps de almak gayet kolay pc de. Ki ben bu ayarların çoook üzerinde 60 fps yi orta üst bi kart(rtx 2070) ve 6 senelik i7 ile 2k da alıyorum . Eee yani ne olacaktı böyle bir oyun için? 1060 la ultra felan mı bekliyodu herkes. Rockstar ın hatası sistem gereksinimlerini detay vermeden açıklamak oldu. İnsanlarda doğal olarak beklentiye girdi.

Verdiğin linkteki technopat taki abiler reklam yapmak için optimizasyon sorunlu demişler. Kartı övmek için. Bu adamların çoğu incelemesi o kadar yüzeysel ki zaten. Anlamadan, menü ve her ayar seçeneğinde saatler geçirmeden kabala ultrada oynanmiyirrr demişler.

Digital Foundry bu adamların yanında bilişim tanrısı kalır. Bence onları dikkate al.Adamlar menüdeki her seçeneği, neden fps kaybı yaşattığını, aslında bu oyununda tıpkı Crysis gibi gelecek sitemlerde Ultra oynanacağını vs vs vs detaylı anlatmış. Yani adamlar sana iyilik yapmış. Ulan gelen patchle Tree tesellation diye ayrı bi seçenek eklendi menüye mesela. Zaten millet oynayamıyoruz diye ağlıyor (ultra açmaya calısıp) sen daha da sistem kastıracak ağaçlara kabartma efekti ekliyorsun.?? Neden ?? Sen zaten mediumda oha diyerek oynicağın için normalde sınırları zorlamak isteyenlere de hitap etmişler.

https://www.youtube.com/watch?v=D1iNSyvIPaY

İngilizcen varsa izle.Ve oyun optimizasyon sorunlu diyenlerle sende kafa bulabilirsin. ( Oyundan atıyor, Vulkan bozuk, launcher acılmıyor...bunlar değil mevzu optimizasyon özelinde konuştum. Ki bunlarıda yaşamadım oyunu alalı 2 gün oldu 6-7 saat geçirdim )

Alıntıları Göster
    şimdi hacı abi oyuna dair sorunlr senin düişündüğün gibi değil. ben sana sorunları listeleyeyim sen anla

1, oyun 1080pde taa'dan ötürü her türlü blurlu gözüküyor
    2, oyun 1050ti'de her şeyi en düşüğe çekmediğiniz sürece 1080pde 30 fps veremiyor
    3, oyun xbox one x ayarlarıyla 1060'da 60 fps veremiyor (rx 580'de verebiliyor)

sorunun büyük temeli nvidia kartlarda. rockstar tamamen vulkana göre optimize ettiği için pascal kartlar dışlanmış durumda. 1050ti 24-25, 1060 ise 45-50 fpslerde dolaşıyor. çok basit bir optimizasyon patchi ile iki grafik kartı için de çok rahat seviyelere çıkılabilecekken çıkılamıyor. steam, yabancı forumlar, oralar buralar, insanların büyük kısmı bu tür düşük orta seviye kartlar kullanıyor

bu oyun için 1060 üstü gpun varsa rahatsın. ama altı ne olacak?

sorun da burada başlıyor.

gtx 1050ti ps4 ayarlarıyla dahi 1080pde 30 fps veremiyor...

bugüne kadar birçok ps4'e çıkan oyunun pc tarafında 1050ti ile daha yüksek grafikler ile bir miktar daha fazla fps verdiğine şahit olduk. bu oyunda ise böyle olmadığı için de insanlar sinirli

bunlar dışında oyunun iyi optimizasyon tarafı var mı, elbette var. o da zaten işlemci istememesi (6 senelik i7 dediğin işlemcinin üzerine işlemci dünyası adam akıllı bir şey katamadığı için hala iyi performans alıyorsun)

ama bu konuda dönen tartışmanın %99u taa bluru üzerine

1440pde de kurtarmıyor bizzat denedik. sen şimdi diyebilirsin "yoo gayet net gayet güzel". 1080p'de de "yoo gayet net gayet güzel" diyenler var. sen ve senin gibi bazı insanlar (kötü anlamda bir yöneltme değildir bu), bu blurun farkına varamıyor ya da bu blurdan rahatsız olmuyor. diğer yanda büyük bir azınlık ise, yabancı forumlar dahil, bundan şikayetçi.

senin o bilişim tanrısı dediğin digital foundry, diğer tüm kanallar: HİÇBİRi, üstüne basarak söylüyorum, HİÇBİRİ bu konuya değinmiyor. değinmekten de korkuyor çünkü kimseyle papaz olmak istemiyorlar, rockstarın foyası meydana çıksın istemiyorlar. kimse bu konujyu dillendirmiyor.

digital foundry dediğin kanal ps4 için rdr2'yi analiz ederken "ps4 proya göre daha düşük çözünürlüklü textureler kullanılmış, o yüzden daha kötü gözüküyor" derken bile YANILIYORDU. ps4'deki görüntünün daha kötü gözükmesinin TEK ama TEK sebebi, TAA bluruydu. TAA o kadar kötü bir uygulamadan geçirilmiş ki bu oyunda, 1080pde oyun 720p, vazelin sürülmüş bir oyuna benziyor. 1440p'de "bi miktar" daha iyi olsa da, OYUNUN TAA uygulaması, "4k" için dizayn edilmiş. 4k'ya almadığın sürece açık anlamda bir "netlik" elde edemiyorsun.

istersen kendin dene dostum. çözünürlüğü yükselt. başka hiçibr oyunda çözünürlüğü yükseltince bu kadar netlik elde edemezsin. bu oyunda ise öyle ağır bir blur var ki, her çözünürlük kademesinde oyun bambaşka gözüküyor.

sonra gidip detroit become human'ı dene. 4k'ya bile alsan grafik adam akıllı değişmiyor çünkü ortada değişecek bir blur, bir düşük çözünürlük durumu yok...

---

kısacası elinde TURİNG mimarili ya da GNC mimarili kartlar olan kimse xzaten bu konuya gelip yakınmaz.

konuya yakınanların büyük KISMI PASCAL Gpulara sahip insanlardır.

PASCAL GPUlar belki de nvidianın tarihinde en çok sattığı gpulardır. 1050ti, 1060, 1070, 1080 gibi gpulara ev sahipliği yapar. 2016da çıktı çoğu. daha 2-2.5 yıllık kartlar. çöpe at, eskidi diyemezsin.

rockstar'ın yapmadığı ya da nvidianın yapmadığoı optimizasyon yüzünden bu oyunda GTX 1070 gibi üst seviye bir kart RX 580 seviyesinde performans veriyor. sen şimdi gidiyorsun; bakıyorsun; aaa gtx 1080 rtx 2070 ne kadar yakın kartlar diyorsun. 100 oyunda aralarında %5 fark görüyorsun. bu oyunda fark ne, biliyor musun? %30. anormal olan bu.

sen birbirien bu kadar yakın iki karttan 2070 ile 1440p'de sabit 60 fps alırken, gtx 1080'e sahip biri 1440pdfe aynı ayarlarda 60 fps alamıyor.

tüm sorun bu.

bırak da insanlar optimizasyonu bozuk desin. gayet normal. bu oyuna dx11 eklenip pascal optimizasyonu yapılmadığı sürece büyük bir kitle tatmin olmamaya devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 5 Ocak 2020; 1:17:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: armax

Oyun pc de kaç gb yer kaplıyor ?
    115 Gb şu anda kardeşim.
  • Temporal Anti Aliasing(TAA) tekniğini günah keçisi yapmamak gerek.:D TAA aslında aliasing problemini tamamen gideren ve grafik kartına yük bindirmeyen etkili bir Anti Aliasing metodu.
    Ayrıca RDR2 dışında oynadığım TAA kullanan başka herhangi bir oyunda bulanıklık problemi görmedim oldukça net bir görüntü sunuyor statik veya dinamik koşullarda. Bu problem kronik bir problem değil belli ki Rockstar'ın beceriksiziliği.
    DF'yi yıllardır takip ederim, grafik analiz işinde tartışmasız en iyi kanal.

Bakın geçen sayfa da ne dedim. Oyun detay anlamında uçuk noktada. Bunda hem fikirim ama ben oyunu alıp frame, frame dondurup izlemiyorum yada DF gibi analiz yapmak için almıyorum.

Ben grafikleri ayarladığım da aldığım görselliğe bakarım. Tabi ki frame, frame detay incelersek PC her anlamda konsolları tokatlar, tokatlamalı da.

Bakın ben oyunu Ps4 Pro'da bitirdim ve oynadığım aynı 1080p monitör ile PC sürümünü oynuyorum. İnanın Pro'da gördüğüm görsellikten çok çok uçuk görsellik sunmadı bana oyunu PC'de oynarken.

Bakın yine söylüyorum evet SS'ler alıp analiz kasıp işin derinine indiğinizde, yok camdan yansıyan gölgenin şeyine yok atın toplarının daha net büzüldüğüne falan bakarsanız PC'de konsollardan çok üstün gözükür ama oynarken bunların gerçekten önemi yok.

Benim PC sürümünden beklentim en azından Pro'da oynarken rahatsız olduğum görüntü blurluğunun PC'de olmayacağı yönündeydi. Ama sanırım adamlar açık dünyada konsolların gücü ölçüsünde oyunu optimize ettikleri için genel olarak derinliği azaltan ve blur etkisi yaratan (taa) kullanmışlar. Bakın bunu tarif etmek cidden zor. Ama daha net görsellik sunan bir oyun oynamışsanız bu oyunu görsel anlamda beğenmeniz oldukça güç.

Arkadaşın dediği gibi bu oyun düşük çözünürlüklerde anca MSAA açınca tatmin ediyor yada yüksek çözünürlüklerde.

Bende de 4790K ve 1070 var. Tamamen ultraya aldığımda bile (msaa kapalı sadece) beni tatmin etmiyor.
    https://i.ibb.co/XyKzsZC/RDR2-2020-01-05-01-36-01-422.png
    https://i.ibb.co/tLb2ndr/RDR2-2020-01-05-01-35-26-254.png
    https://i.ibb.co/FKywzSV/RDR2-2020-01-05-01-35-15-772.png

EDIT:

@yamaci1771

çok iyi anlatmışsın durumu, başka söze gerek yok aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 5 Ocak 2020; 2:8:36 >

quote:

Xbox one x seviyesinde ( ki insanlar grafiklerden felan şok olmuştu ) oyunu 60 fps oynamak gayet mümkün orta düzey sistemlerde

orta düzey sistemden kastınızı merak ettim doğrusu.
  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Epic games de steep diye bir oyun ücretsiz olarak aldım. Sonra bana 60 tl indirim kuponu verdiler bende rdr 2 almaya karar verdim. oyunun kendi indirimiyle birlikte 170 liraya falan geliyordu. Ancak daha önce epic games den alışveriş yapmadım ödeme kısmında indirim uygulanmıştı zaten gpay diye birşeye girdim anlamadım çıktım ve kupon gitti. Tekrar satın al dediğim zaman kuponu kullanamıyorum.Bu neden kaynaklanıyor olabilir. Kupon gitti mi şimdi ne oldu. :) Birde epic games den veya steam den kredi kartı alışverişlerde maxipuan veya bonus tarzı alışveriş puanı kullanabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi base -- 5 Ocak 2020; 2:46:15 >
  • 
Sayfa: önceki 490491492493494
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.