Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU] (446. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.083
Cevap
153
Favori
788.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsunuz, bal gibi de farklı. Deneyimlerime dayanarak söylüyorum, daha öncede değinmiştim. PC oyunlarında ekranda oluşan tearing ve stuttering yani yırtılma ve atlama problemleri konsolda kesinlikle olmuyor. Dolayısı ile konsolda ekranda gördüğünüz görüntüdeki akıcılık göze daha yumuşak ve pürüzsüz görünüyor. Benim gibi her iki platforma sahip kullanıcılar ne demek istediğimi daha iyi anlar. Bu konuyu tartışmak bile gereksiz.

    Bugün Gsync FreeSync gibi teknolojiler neden monitörler ile pazarlanıyor zannediyorsunuz. Göz boyamak için değil ya. Akıcılığı bozan bu yırtılma ve atlama problemlerinin üstesinden gelmek için. Hem bilgi ve deneyim sahibi olmadığınız konuda fikir yürütüyorsunuz hadi bunu anlarım ama bununla da kalmayıp zeytinyağı gibi üste çıkıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer687 -- 9 Aralık 2019; 14:28:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omer687

    Yanılıyorsunuz, bal gibi de farklı. Deneyimlerime dayanarak söylüyorum, daha öncede değinmiştim. PC oyunlarında ekranda oluşan tearing ve stuttering yani yırtılma ve atlama problemleri konsolda kesinlikle olmuyor. Dolayısı ile konsolda ekranda gördüğünüz görüntüdeki akıcılık göze daha yumuşak ve pürüzsüz görünüyor. Benim gibi her iki platforma sahip kullanıcılar ne demek istediğimi daha iyi anlar. Bu konuyu tartışmak bile gereksiz.

    Bugün Gsync FreeSync gibi teknolojiler neden monitörler ile pazarlanıyor zannediyorsunuz. Göz boyamak için değil ya. Akıcılığı bozan bu yırtılma ve atlama problemlerinin üstesinden gelmek için. Hem bilgi ve deneyim sahibi olmadığınız konuda fikir yürütüyorsunuz hadi bunu anlarım ama bununla da kalmayıp zeytinyağı gibi üste çıkıyorsunuz.
    Aktif olarak her iki platformu da kullanan birisiyim o yüzden kullanmadan fikir sahibi olmadan yazdığım bir konu değil.

    Benim cevap verdiğim yorum her iki platformdaki 30 fps in aynı olmadığı yönünde yazılana, bende diyorum ki iki platformdaki 30 fps aynı şey bizim gözümüze farklı gözükmesindeki olay ise sizin anlattığınız paremetrelerden oluşuyor. Yani pc 30 fpste sistemde çalışan zibilyon tane uygulama o anda arka plan açık olan şeyler vs oyunda stutter, tearing gibi sorunlar ortaya çıkıyor, bu paremetreler ise iki platformdaki 30 fpslerin farklı görünmesindeki farkı ortaya çıkarıyor. Tabii birde bunda gamepad ile oynamanın etkisi de azımsanmayacak kadar büyük.

    Beni dinlemeden bilgi ve deneyim sahibi olmadığımı varsaymışsınız aynı şeyi sizde yapmışsınız farkında değilsiniz

    iyi forumlar.

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Faraday -- 9 Aralık 2019; 14:47:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

    Allah cezasını versin öyle kampın. İliğimi kemiğimi kuruttular. Tek başıma 20 boğaz doyuruyorum :D

    Alıntıları Göster
    O değil kampın ameleliğide bizde en başında dedim bu adamların hep ameleliğini niye ben yapıyorum diye atıl kurt 🤣

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1050Tİ'de yüksek ayarda 30 fps altı,sinirlerim bozuldu,sanki 20 yıllık kart da 30 fps altında oynatıyor.

    İlla bir tane oyun için kartı mı yükseltelim,piyasa zaten uçuk,yeni kart almaya değmesi için 2500 TL'yi gözden çıkarmak gerek.

    Yada satıp üstüne para ekleyerek rx 580 almak gerek.Bu pahalılıkta en iyi çözüm bu gibi ama onda bile ultra ayarlarda 30fps altına düşüyor.


    Bizim 4k'da gözümüz yok fullhd de ultrada 50-60 fps versin yeter diyoruz herifler onu bile becerememiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreDFace

    Dutch da dahil herkes kullanıyor işte adamı.
    Onu zaten bi görevde yalnız bırakamıyoz ki öyle olsa bırakır giderim ne halin varsa gör 🤣

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tartışmada pozitif bi yere varıyoruz diye düşünürken yine gerilemiş olduk

    tear ve stutter diyosun. konsoldaki 30 fps gibi olmuyor diyorsun.

    stutter bir kere sistem o 30 fpsyi sabit veremiyorsa sabit veremiyorsa olur. bunda bi anlaşalım. bugün 5 yıllık işlemciler bile bu oyunda stuttersız 30 fps veriyor, bunda da seninle bi anlaşalım, tamam mı? senin sisteminde stutter oluyorsa arkaplanda tonla program açıyorsundur sistemini çerçöple doldurmuşsundur ya da driverlarında bir sorun vardır. ya da fps'yi salıyorsundur ki zaten konumuz fps'yi salmak değil, 30'a sabitlemek

    ikincisi, tearing. bu da yenileme hızı fps'ye eşit olmadığında olur.

    anlamadığın yer burası galiba. ps4'deki o tearsız ve stuttersız görüntüye erişmek için FREESYNC ya da GSYNC monitöre ihtiyacın yok. bu monitörlerin neden icat edildiğini birazdan açıklayacağım.

    önce senin 30 fps olayına gelelim. bir kere amd ve nvidia, ikisi de HALF VSYNC sunar. bu, 60 hz monitörde oyunu 30 fps'ye sabitler ve muhteşem bir sync sağlar. ne tear görürsün ne de stutter. oldu sana ps4 görüntüsü. bundaki olay, her karenin iki kere gösterilmesidir. ps4 xbox one, xbox one x, hepsi aynı olayı kullanır. burada bir voodoo büyüsü yok. aynı şey pc'de de var. insanlar sadece "30 fpsye sabitleme"yi ucubelik olarak görüyor. o ayrı bi tartışma konusu. biz burada "pc'de aynı 30 fps sağlanabilir mi"yi konuşuyoruz ki bu gayet mümkün. ama insanlar neyi nasıl yapacağını bilmedikleri için kötü tecrübeler ediniyorlar

    freesync ve gsyncin senin dediğnle hiçbir alakası yoktur. freesync ve gsync, fps sabitlemek istemeyen, aldığı tüm fpslerde senkronizasyon isteyenler için üretilmiş bi teknolojidir. 40 fpsde 40 hz olsun, 50 fpsde 50 hz olsun, alabildiğim her kare bana gözüksün isteyenler içindir.

    ps4 ve konsolların çoğu 60 hz ekrana bağlanır. bu konsollar da half vsync mantığı ile 30 kareyi 60 hz'ye eşitler.

    pc monitörlerinin cogu da 60 ve 75 hz destekler. bunlarda da açarsın half vsync, tearsız yağ gibi oyununu oynarsın. bu konfigürasyonu hazırlamak en fazla 5 dakikanı alır pc'de, emin ol

    lütfen artık konsolun çok gizli büyüler kullanıp harikalar yarattığı algısını kıralım. aynı şeyi ps4'de de yapabiliyorsun. atla deve değil bu. 30 fps'yi tearsız oynamak tüm 60 hz monitörlerde çok kolay. half vsync bu yüzden var. half vsync, bak bu terimi istersen sabaha kadar tekrarlayabilirim. daha ne denebilir bu konu üzerine bilemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Aralık 2019; 15:5:40 >




  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    Aynı fikirde olduğumuza sevindim.:) Beni dinlemeden diyorsunuz ama önceki iletinizde detaya inmeden daha yüzeysel bir açıklama yaptığınızdan ötürü şimdi söyledikleriniz ile ilgili çıkarımda bulunmam zordu kusura bakmayın.

    İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A44FAC9E9

    Bire bir görmemiş olanlar blur sorununu pek anlayamıyor açıkçası bende kendim deneyimlemeden abartıldığını düşünüyordum lakin vazelinlenmiş görüntü örneği cuk oturuyor, dün deneme amaçlı 2. monitörümde (1080p) denedim de gerçekten çok kötüydü görüntü, tam tarif etmesi zor ama şöyle söyleyeyim hani 2k monitörde 1080p oyun açarsanız görüntü flu bir hal alır ya aynı o şekilde veya 4k monitörde 2k açmak gibi düşünün buna benzer bir görüntü oluşuyor. İstediğiniz kadar ayarları fulleyin blur gitmiyor hiçbir şekilde, azaltabiliyorsunuz sadece.
    sizin 2k'daki ayarlarınız ve aldığınız fps nedir acaba?
  • Çok yüzeysel detaya girmeden anlatmak istedim elinize sağlık siz güzel açıklamışsınız.
    @yamaci1771

    Özetle pcde sorunsuz bir 30 fps deneyimi yaşarsanız konsol ile hiçbir farkı olmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Faraday -- 9 Aralık 2019; 15:11:5 >
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    PC'de sorunsuz 30 FPS deneyimi nasıl yaşayacaksın? Konsoldaki gibi akıcı olmuyor.
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    1-2 mesaj üstü okursan anlarsın. Konsoldaki gibi akıcı olmuyor şehir efsanesini bir yıkın artık lütfen.
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    yok hocam yani bu konuda tartişmak cok zor.

    ben bizzat ps4de oynadım. arkadaş ps4ünü sırf bu oyun için bana verdi. ben o zaman kadar 30 fps konsol oyunu oynamamış biriydim

    daha ilk 10 dakikada bu ne biçim oyun dedim. bu her yerde geçen "büyülü akıcı 30 fps" miti benim için yerle bir oldu. pc'de de ac odyssey riva + half sync ile 30 fps oynamıştım, 1440p'de oynayabilmek için. birebir aynı deneyimdi.

    daha da kötü tarafı, örnek verilen oyun örnek verilmesi gereken son oyun. çünkü bu oyun base ps4'de 30 fpsde bile duramıyor. base ps4'de şu oyuna sahip olup da saint dennis, strawberry gibi kasabalarda da "ooo çok akıcı oynadım" diyebilen varsa buyursun gelsin. çatışmalar süper akıcıycı wowww 60 fps gibi dyen varsa gelsin.

    tonla video bulursunuz. 24 fpsye kadar inmek, 900pye çözünürlüğe kadar inmek gibi garabetler karşılar sizi orada. tabii ki bu rdr 2'ye has bi durum. base ps4'ün gücü öyle bi oyuna yetmiyor bu bariz. horizon zero dawn, ghod of war spiderman gibi oyunalr bu konuda net stabil 30 fps veriyor. bu başka bi konu.

    ama sonuç olarak herkesin elinde xbox one x ya da ps4 pro yok. komik tarafı, ps4 pronun işlemcisi de bu oyunda sabit 30 fps'de duramıyor.

    neyse. bu bambaşka bi konu.

    aşağıya videoyu bırakıyorum. isteyen izlesin

    - freesync kapatıldı.
    - half vsync açıldı (nvidia control panel)
    - rivatuner'den 30 fps sabitlemesi yapıldı
    - sıfır stutter
    - sıfır yırtılma
    - %1 fps değeri tamamen 30 fps
    - ortalama fps değeri tamamen 30 fps
    - en hararetli anlarda bile sekmeyen dümdüz frametime grafiği
    - 4 çekirdek işlemci (bunun da önemi yok, 30 fps'ye sabitlendiğinde oyun 4 çekirdek bir işlemciyi bile dolduramıyor. yani çok güçlü işlemci de gerektirmiyor oyun 30 fps'de. onu geçtim, 6/12 işlemciler 90 100 dolara falan satılıyor. hesabını kitabını siz yapın)
    - ayarlar 1080p + xbox one x ayarlarının bikaç tık üstüne getirildi

    sonuç ortada. kalabalık şehrin ortasında 2.5 dakkalık çatışma ve akıcı 30 fps. üstelik klavye ve fare ile oynandı. gamepad ile oynasam, oldu sana "büyülü, çok gizli sırları olan konsol 30 fps'si"

    https://drive.google.com/file/d/1qz0rzXYgxXXJ-ahfk6MsNQnJhgSpgZsJ/view?usp=sharing

    (videonun başında kayıta geçerken anlık donma oluyor. al sana 14 fpsye düşmüş gibi bi garabet argümanla gelmeyin diye şimdiden belirteyim. ayrıca not belirtmem gerekir ki, işbu videoyu çekerken arkaplanda iki tane antivirüs (defender + malwarebytes), google chrome, afterburner ve discord açıktı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Aralık 2019; 15:27:56 >




  • Dandybar D kullanıcısına yanıt
    Hocam telefonda resmi var nedense aktaramadım buraya kabaca yazayım.

    DX 12
    Soft shadow:off
    grass shadow: medium
    water refraction: medium
    water reflection quality: high
    water physicks : slider ortada
    reflection msaa: x2
    tree tess: off
    global illumunation : high
    grass detail: ortanın bir altı
    geomatry: ortanın bir üstü

    geri kalan ayarlar ultra. Zaman zaman 40'lara düşmek kaydıyla 50-65 arası fps alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A44FAC9E9 -- 9 Aralık 2019; 15:39:3 >
  • Çer çöple doldurmadım İşlemci ve disk kullanımı boşta %1-2 lerde. Ram 16 zaten. Atlamadan kastım FPS deki değişkenlik değil görüntüdeki ufak ufak atlamalar yanlış anlaşılmasıN.

    Mesela Gears 5 veya Shadow of Mordor 1440p ultra da 50 FPS'in altına düşmediğim halde test amaçlı farklı kombinasyonlar deneyerek gerek grafik kartının kontrol panelinden, gerek oyun içinden 30 FPS'e kitlediğim veya gelişmiş senkronizasyonları aktif ettiğim halde atlama ve yırtılmalardan kurtulamadım. Çok denedim ama konsoldaki akıcılığı yakalayamadım. 40-60 Hz aralığında aktif olan FreeSync destekli bir monitörüm var Oyunlarda 40 FPS'de bile konsoldaki o sabit 60 FPS akıcılığını elde edebiliyorsun ama 30 ile 40 arasında ne yaparsam yapayım yırtılma ve atlamalara çözüm yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer687 -- 9 Aralık 2019; 15:31:54 >
  • Anlamıştım konsolunuzun olmadığını. Ve de hiç konsol kullanmadığınızı. Sürekli konsollardan nefret edercesine mesajlar yazıyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Venomstr

    Anlamıştım konsolunuzun olmadığını. Ve de hiç konsol kullanmadığınızı. Sürekli konsollardan nefret edercesine mesajlar yazıyorsunuz
    tersten okuyorsun herhalde. oyunu 150 saat ps4'de oynadım. diğer biçok ps4 exclusive'ini de oynadım, bikaç tane kaldı onları da oynuyorum. şu anda da meşhur "60 fps gibi" diye iddia edilen horizon zero dawn'ı oynuyorum. hiç de insanların büyüttüğü bir akıcılık görmedim. en azından rdr 2 gibi frametimelar düşmüyor, hakkını vereyim.

    diğer taraftan, konsol haterı değilim. tam tersine, bu kadar ucuza bu kadar güzel ve farklı oyunu iyi kötü oynatabilmesini de her yerde her zaman överim. her cihazın iyi yanı kötü tarafı var. biz burda 30 fpsyi konuşuyoruz

    a harfine a, b harfine de b harfi derim. hiç de o her yerde anlatılan büyülü 30 fps olayı yok. benim için böyle. sizin için farklı olabilir. herkes kendi deneyimini yaşar. benim için ps4'deki rdr 2'deki 30 fps neyse, pc'deki rdr 2'deki 30 fps de o, hatta bikaç tık daha iyisi çünkü ps4, ister kabul et ister etme, bu oyunda cogunlukla 900p çözünürlüğe düşüyor, 30 fps altına düşüyor. inanmıyorsan videoları var, adamlar profesyonel teçhizatlarla ölçümlerini yapmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Aralık 2019; 15:32:10 >




  • Konsol'da direkt olarak tak-çalıştır mantığı olduğundan ve oyunlar o cihaza göre optimize halde geldiğinden kullanıcılar konsolda 30 fps'nin daha iyi olduğu yanılgısına düşebiliyor, halbuki o şartları biraz ince ayar ile bire bir olarak pc'de de sağlamak mümkün. Oyunun yapısına göre ve monitörünüzün huyuna suyuna göre değişebilen bir konu bu ama dediğim gibi bire bir performansı illaki alırsınız prerendered frame ayarını optimize edersiniz, half vsync uygularsınız, RTSS + freesync kullanırsınız vs vs değişik kombinasyonlar ile halledilir illaki ama işte pek çok kullanıcı bunu yapamıyor sonra konsollarda 30 fps daha iyi hissettiriyor diyor, halbuki alakası yok daha doğrusu genellenecek bir şey yok.

    Altın kural şu, eğer ki bir oyunu 30 fps kilitli bir şekilde konsolda veya pc'de oynayacaksan asla ama asla 60 ve üzeri fps'de nasıl gözüktüğünü bilme, bilirsen eğer her türlü 30 fps kilitli kötü geliyor istediğin ayarı veya konsolu kullan farketmez. Gayet takık bir şekilde ilgilendiğim bir konu idi bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A44FAC9E9 -- 9 Aralık 2019; 15:40:29 >




  • Bide kampta yürürken bişey istemek için uyuz uyuz "hey Arthur" diye bağırıyolar ya :D duymamazlıktan geliyorum. Bu sefer peşimden geliyorlar zorla konuşturuyorlar :D

    Ulu reyizz Dutch olmasa bir dakika durmam kampta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de özellikle PC'nin 30 FPS mevzusuna yazdım zaten. Sadece RDR 2 için değil. PC'nin 30 FPS'si kabus gibidir.

    Konsolda ise genel olarak oyunlar optimizeli geldiği için akıcı oluyor zaten. Bu yüzden rahatça oynanıyor.
  • Bide kampta yürürken bişey istemek için uyuz uyuz "hey Arthur" diye bağırıyolar ya :D duymamazlıktan geliyorum. Bu sefer peşimden geliyorlar zorla konuşturuyorlar :D

    Ulu reyizz Dutch olmasa bir dakika durmam kampta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.