Şimdi Ara

Recovery Partition'ı Kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HP, dizüstü bilgisayarlarında sabitdiskin bir bölümünü "Recovery Partition"olarak ayırıyor ve bilgisayarı ilk açılışta "F11" (buydu galiba) tuşuna basmak suretiyle bu bölüm üzerinden bilgisayar açılıyor ve de kuratarma işlemi başlatılabiliyor.
    Şimdi mevcut sabidiskte bulunan bu bölümü, başka bir sabitdiske aktarmak ne kadar mümkündür? Mümkün ise; ne ile mümkündür, nasıl yapılır?

    Not: Bu isteği forumdan Nightstalker'ın yaşadığı bir soruna ve bu sorunu kendisi internete bağlanamama durumuna istinaden kendisinin ricasıyla size ben aktardım. Yardımlarınızı bekliyoruz...



  • Acronis True Image programı ile bilgisayarımın tüm programlar yüklü, kullanıma hazır halinin imageini aldım ve o kahrolası Recovery bölümünü de uçurdum. Gayet mutlu ve mesudum.
  • hocam ben C: diskini değil, HP_RECOVER E: isimli 7 GB'lık bölünmüş diski yedeklemek istiyorum. Acronis true image, o kısmı yedekleyebilir mi ?, yedeklenen kısmı hdd'yi değiştrdikten sonra aynı boyutta bir parça oluşturup oraya atsam, bilgisayar açılışında F11' e basınca kurulum otomatik başlar mı ? Merak ettiğim bu.
  • Arkadaşım Recovery bölümünü yedeklesen de farklı hard diske yükleyince F11 işe yaramaz. Çünkü nedeni, C: üzerinde F11 tuşu ile Recovery bölümünü çalıştırmaya yarayan MBR dosyaları bulunuyor. Senin bu yeni hard diskinin C: sinde bu MBR dosyaları olmayacağından F11 çalışmaz.

    Mesela, orijinal hard diskinin Vistalı olduğunu varsayalım; eğer C: yi formatlayıp farklı bir işletim sistemi yüklersen Recovery bölümü orijinal olsa bile C: deki MBR dosyaları yokolduğu için F11 yine çalışmaz.
  • bu bölümdeki dosyaları almak istiyorum ne yapabilirim? F11 çalışmıyor.Ve sürücülere ihtiyacım var.. Acilll
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.