Şimdi Ara

Recovery ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün teslim aldığım 5920'me Vista'yı kendim sorunsuz kurdum. Ancak şimdi Linux kullanmak istiyorum. Sorum para ödeyip de satın almış bulunduğum bu vista ile ilgili. Harddiski biçimlendirdiğimde recovery partisyonu silinecek diye Acer Empowering olayı ile recovery yedeği alayım dedim. "Fabrika varsayılanları" ve "Sürücü ve uygulama" yedeklerini aldı, toplam 3 dvd. Şimdi harddiski kafama göre biçimlendirdikten sonra Vista'ya geri dönmek istersem bu dvd 'lerden nasıl istifade edeceğim? Hangisini ne şekilde kullanacağım, yardımcı olursanız sevinirim.

• Hadi ama, kimse mi bilmiyor?
  • öncelikle şunu söyliyeyim, "factory defaults" diyerek oluşturduğun disk her şey için yeterli.driverları zaten ilk alındığı zamanda olduğu gibi kendi yüklüyor.
    linux u sadece vistanın olduğu partition a kur.linux kurunca grub mbr ı sileceği için acerın custom mbr girişi de silineceğinden alt+f10 ile recovery yapamayacaksın ancak bunun çözümü var.forumda da bulabilirsin.linux u c ye kurmakla yetinmeyip recovery bölümünü de silebilirsin, recovery diski ile dönüş yapmana engel değil ama hdd den yapılan recovery 10 dakikada biterken diskten yapılan işlem en az 2 saat sürüyor.tavsiye edilmez.

bir de bazen recovery sonrasında vista bootloaderında sorun çıkabiliyor ve ntldr hatası verebiliyor.o durumda herhangi bir vista dvd si ile atılan formattan sonra tekrar recovery yapılabilir.ya da bir şekilde ntldr ı dvd den yüklersin.aklında bulunsun...
  • bende linux kuracam ama hdd yi bölemedim buraya bir bakarmısınız
    http://forum.donanimhaber.com/m_17485945/mpage_2/key_//tm.htm#21106796
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

öncelikle şunu söyliyeyim, "factory defaults" diyerek oluşturduğun disk her şey için yeterli.driverları zaten ilk alındığı zamanda olduğu gibi kendi yüklüyor.
    linux u sadece vistanın olduğu partition a kur.linux kurunca grub mbr ı sileceği için acerın custom mbr girişi de silineceğinden alt+f10 ile recovery yapamayacaksın ancak bunun çözümü var.forumda da bulabilirsin.linux u c ye kurmakla yetinmeyip recovery bölümünü de silebilirsin, recovery diski ile dönüş yapmana engel değil ama hdd den yapılan recovery 10 dakikada biterken diskten yapılan işlem en az 2 saat sürüyor.tavsiye edilmez.

bir de bazen recovery sonrasında vista bootloaderında sorun çıkabiliyor ve ntldr hatası verebiliyor.o durumda herhangi bir vista dvd si ile atılan formattan sonra tekrar recovery yapılabilir.ya da bir şekilde ntldr ı dvd den yüklersin.aklında bulunsun...

tamda aradığım sorun arkadaşım lütfen yardım ben tam format çektim sonra recovery dvd im le geri döndüreğim dedim ama ahata veriyor galiba bootloader hatası çözümü nasıl formatı ben xp ile attım vista cd si ile mi atmam gerekiyor du cd den recovery yapamadım bir türlü yardım lütfen...

• Selamlar,
    Acer 5635 kullanıcısıyım. Şu an C'de XP var, sonradan da D'ye Vista kurdum. Recovery yaptığımda sistem hem C'ye hem de D'ye mi format atar ?

Yapmak istediğim çöplüğe dönen XP'yi yenilemek. ALT+F10 yaptığımda, Recovery sadece C'yi mi düz eder?

NOT: Yanlış hatırlamıyorsam aldığımda iki partition'a ayrılmış durumdaydı. O yüzden sanki sorun yaşamam gibi geliyor ama teoride kalmayıp bu işi tecrübe eden birinden duymak çok iyi olur.
  • işletim sistemi sanırım diğer partition silinirse zarar görür ayrıca xp yi formatlasanızda vista kurulu bölüm olduktan sonra tekrar xp yi kuramazsınız kurulacak ortam olsa dahi çünkü eskiyi yani xp yi önce kurmak gerekir yoksa vista yeni olduğu için xp yi kuramazsınız önce eski sonra yeni mantıken benim görüşüm budur
  • Aldığımda Vista ile gelmemişti benimki, aldığım yerde ilk açılışta, otomatik olarak C'ye XP kurulmuştu ve D boştu, sonra da ben D'ye Vista kurdum.

Ve default açılışı da XP yapacak şekilde ayarladım. D'ye Vista kurarken bootloader C'ye bu tercihi yazmıştır, Recovery yapılınca C yenileneceğinden açılışta D'deki Vista'yı görmeyebilir sanırım. Acaba mbr fix ile tekrar düzeltebilir miyim yoksa temiz bir Vista mı ister ?

Şu konuda hem fikir miyiz peki ? Recovery yaptığımda sadece C'ye format atıp XP kurar ve D sağlam kalır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sceptic

Aldığımda Vista ile gelmemişti benimki, aldığım yerde ilk açılışta, otomatik olarak C'ye XP kurulmuştu ve D boştu, sonra da ben D'ye Vista kurdum.

Ve default açılışı da XP yapacak şekilde ayarladım. D'ye Vista kurarken bootloader C'ye bu tercihi yazmıştır, Recovery yapılınca C yenileneceğinden açılışta D'deki Vista'yı görmeyebilir sanırım. Acaba mbr fix ile tekrar düzeltebilir miyim yoksa temiz bir Vista mı ister ?

Şu konuda hem fikir miyiz peki ? Recovery yaptığımda sadece C'ye format atıp XP kurar ve D sağlam kalır.

sadece c ye format atar.
    xp yi kurar.
    vistayı görmez.
    vista dvd si ile fixmbr komutu verilerek xp yi de görür hale getirilebilir.(işletim sistemi üzerinden fixmbr oluyor mu bilmem)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.