Şimdi Ara

Recovery back-up dosyası kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hp dm1 1010 marka netbooka format attım cihaza format atmadan önce recovery dosyası içinde image dosyası olarak duruyordu back up fakat formattan sonra dosya boşaldı.diceksinizki, format atmışın recovery dosyasının gitmesi normaldir fakat hdd 4parçaydı bende sadece sistem kurulu olan büyük parçaya format attım ve diğer partları ellemedim yinede image dosyası gitti..yanlız garip olan fotoğraftada görüldüğü gibi recovery bölümü toplam 11 küsür gb gözüküyor halbuki içinde sadece driverlar falan var ve toplam 1gb lık bir yer kaplıyor.gizli dosyaları göster yapıyorum değişmiyor...varmı bir fikri olan?eğer gittiyse recovery image'ı geri çevirme yolu varmıdır?

• İşyerinde olduğum için resimleri göremiyorum

Bilgisayarım> sağ klik> yönet> disk yönetiminde isimlendirilmemiş (unallocated) bir bölüm ve içerisinde recovery ile ilgili bir şey var mı?

Bir de bu netbbook recovery bölümü ilk alındığında da hard diskte miydi yoksa dvd de miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 17 Kasım 2011; 12:29:12 >
  • İlk baştan beri hdd'deydi.cihazda dvd rw yok 11.6 olan model hocam.dediğin gibi disk yönetimine girdim ama ayrılmamış bölüm olarak çıkmıyor.ayrıca bir ss aldım disk yönetiminden..

• Yerinde duruyor görünüyor ve dolu
    Recovery bölümünü başka bir diske kopyalayabilirsiniz : paragon partition manager gibi programla

İçini görmeye çalışmayın: virüs programınız autorun dosyasını silebilir!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 17 Kasım 2011; 15:30:19 >
  • Recovery partition ve dosyasının içeriğini görmek için şunu deneseniz
    Klasör seçeneklerinden ''gizli dosyaları göster'' ve ''korunan işletim sistemi dosyalarını gizle'' işaretini kaldırıp tamam deyin, değişiklik olacakmı..
  • bazı işletim sistemlerinde recovery olan sürücü gözükmez.mesela benim bilgisayarımda backup açmadığım zaman o sürücü gizli halde durur. sen bir recovery'i başlat eğer başlarsa demekki gitmemiştir. ki büyük ihtimal gitmemiş,sadece formattan sonra göremiyosun.ve Recovery varken neden format attın bunuda merak ettim ? =)
  • boyut görünüyor..recovery partınız orada sağlam gibi görünüyor..
    endişe edilecek bir durum yok bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Recovery Mod'a Giremiyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gizli dosyaları göster yaptım korunun iş. sis. dosytalarını gizleyi kaldırdım birkaç farklı dosya çıktı ama bunlar değil.formattan önce recovery'ye hazır şekilde tek bir dosya vardı o boş klasör içinde.recovery simgesi şeklindeydi çift tıklayınca recovery'ye hazırlanan bir dosya.

• emrecengiz2002

Şöyle izah edeyim.
    Bilgisayarı yeni aldınız..D sürücüsünde recovery dosyaları var diyelim.
    HP firması bilgisayara birsürü yazılım yüklüyor fabrika çıkışında ve bunlardan birtanesi de
    windows üzerinde iken recovery bölümüne direk çift tıklayıp RECOVERY İŞLEMİNİN hızlı bir şekilde başlatılmasını sağlayan bir yazılım olabilir.
    O yazılım aynı zamanda recovery sürücüsünün simgesini de bahsettiğiniz şekilde ayarlıyor olabilir.
    Ama siz format atıp bu tarz yazılımları kurmadığınız için onu göremiyor olabilirsiniz.

Bence olay budur.Mantık yürüttüm sadece.
    Yine de bir araştıralım.
  • Herkese ilgisinden zaman ayırıp okuduğundan dolayı teşekkür ederim öncelikle,

şimdi aklıma direk açılırken f11e basıp denemek geldi yaptım fakat olmuyor direk windows 7 açıyor.tekrar denedim f11e bas çıkıyor basıyorum windows 7 normal şekilde açılıyor yani bir şekilde recovery bölümü gitmiş herhalde.
  • laptopun altına bakıp tam modelini söyler misiniz?
    et mi st modeli mi?
  • et modeli..
  • hmm sizin cihazda spesifik bir durum sözkonusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_37207371/mpage_53/tm.htm
    bu sayfadakileri baştan sona bir okuyun..ben hepsini okumadım
    sorularınız olursa buradan dvm ederiz.

EKLEME : Sanırsam pcde hp recovery manager olmadan F11 işe yaramıyor..Onu yükleyip deneme yapabilirsiniz.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?cc=us&lc=en&dlc=en&tmp_geoLoc=true&softwareitem=ob-75985-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 17 Kasım 2011; 17:02:37 >

• Autorun dosyası silinmiş olabilir mi kurcalarken.

Normalde recovery bölümü gözükmüyor benim elimden geçen laptoplarda birtanesinde harici hard diske kopyaladığım recovery bölümü görünür haldeydi ve virüs programı autorun dosyasını yok etti.

Görünmeyen recovery bölümü yüklenen bazı yazılımlarla görünür hale gelebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 17 Kasım 2011; 17:26:46 >
  • valla birçok şey denedim ama bir türlü gelmiyor recovery geriye birşekilde başka bir çözüm ararım artık.ayrıca hp recovery managerı yükleyip denicem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecengiz2002

valla birçok şey denedim ama bir türlü gelmiyor recovery geriye birşekilde başka bir çözüm ararım artık.ayrıca hp recovery managerı yükleyip denicem..

@emrecengiz2002

siz klasik format mı attınız yoksa recovery den geri yükleme mi yaptınız?

Ve ilk aldığınızda recovery bölümü bilgisayarımda görünüyor muydu?

eğer recovery dosyası daha önce de görünüyor idiyse ve içinden bir şey eksilmediyse problemi çözebiliriz gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 17 Kasım 2011; 17:36:06 >
  • evet görünüyordu cihazı ikinci el aldım fakat aldığım kişi hiç kurcalamamış olduğu gibi orginal fabrikadan çıkma win7 imagedan yüklenen windows home premiıum vardı üstünde..D olarak ayrılan recovery bölümündeki klasörde hdd simgesiyle duran bir recovery dosyası vardı ben format attıktan sonra kayboldu fakat ben o kısmı hiç ellemedim üstüne birde hala dolu gözüküyor d bölümü..formatı usb stickten win 7 ultimate olarak attım biçimlendirme yaparak.sadece sistem bölümüne.
  • Sizin hard diskte görünmeyen hptools isminde bir bölüm var ve içi dolu.

Ben sizin yaptığınız gibi klasik format attım benzer bir laptopa ultimate yükseltmek için (2. bir işletim sistemi olarak) . Performans kötü olunca açılışta f8 den recovery denedim klasik recovery menüsü yerine w7 nin hata ekranı gelince işleme devam etmedim: Eski orjinal işletim sistemi ile laptop halen sorunsuz kullanıldığı için

Bende recovery bölümü görünmüyordu ve görünmez şekilde başka bir harici boş harddiske o bölümü kopyaladım.

Sonra o diski laptopa taktım. f8 ile başarılı bit şekilde recovery ile orjinal işletim sistemini kurdum ve laptop ilk günkü haline geldi.

Sizde recovery ve hptools şeklinde iki bölüm var o bölümleri başka bir boş 2,5 inç diske kopyalarsak açılışta f tuşlarından biri ile recovery menüsünü görebiliriz gibi geliyor bana: ben olsam denerdim.

Edit : hp tools bölümünü görünür hale getirebilirsek: belki windows üzerinden recovery yapan programı da görebiliriz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 17 Kasım 2011; 18:01:49 >

• Şimdi dediğinizi deniyorum harici hdd ye atıyorum bakalım bunun içinden kurabilecekmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecengiz2002

Şimdi dediğinizi deniyorum harici hdd ye atıyorum bakalım bunun içinden kurabilecekmi.

Neyle atıyorsunuz? (copy paste ise olmaz)

Hptools bölümünü de atıyor musunuz?

@Mesuthaksoyun verdiği programı denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 17 Kasım 2011; 18:28:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.