Şimdi Ara

recevier ve dvd player arasına hangi koaksiyel kablo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Evimde Philips DVD/Divx Player (Philips DVP 5160 ye benziyor görüntüsü ama USB siz, modelin 51 ile başladığını hatırlıyorum) ile Sony HT-DDWG800 setindeki recevier ve Samsung LCD TV (modelini şu anda hatırlamayamadım. 26", 1,5 sene önce almıştım) arasında uygun bağlantıları gerçekleştirmek istiyoroum.

    Recevierın giriş çıkışlarını imajdan görebilirsiniz.
    DVD player da bulunan çıkışlar Analog ses Sol/Sağ çıkışı , Kompozit video çıkışı , Dijital koaksiyel çıkış , Progresif Komponent Video çıkışı , Scart.
    TV de ise hatırladığım kadarı ile HDMI, Komponent (Y/Pb/Pr), Kompozit (AV), Scart girişleri var.

    Bu 3 cihazı en uygun nasıl birleştiririm. Yılbaşından sonra Philips in USB li ve HDMI çıkışlı DVD plauyerını almak istiyorum ama şimdilik elimdeki bu.

    DVD den sesi koaksiyel kablo ile receiver e girsem, videoyu ise kompozit çıkış ile receiver e girsem, receiverdan da tv ye hdmi ile görüntü alsam (sanırım sesi kesebiliyorum) olur mu? Elimde bu kabloların hiç biri yok. Yeni satın alacağım. Dolayısı ile, mesela HDMI kablo gerekli değil, kompozit ya da scart yeterli diyorsanız öyle yapacağım.

    Bir de DVD ve receiver arasında hangi koaksiyel kabloyu kullanmam lazım. Daha önce Kompozit dışında çok bir deneyimim olmadı ses ve görüntü transferinde. Arattığım zaman koaksiyel kabloları bir çok model çıktı karşıma.

    teşekkürler.







  • Merhaba;
    Öncelikle, HDMI ses ve görüntü aktarımı için mutlaka HDMI dan HDMI a (HDMI to HDMI) bağlantı yapılmalıdır.Bu sebeple DVD playerınızdan TV ye komponent (YUV) bağlanmalısınız.Ses için ise DVD playerınızın koaxiyel çıkışını receiverinizin DVD koaxiyel girişine bağlayabilirsiniz.Receiveri kullanmadan DVD player-TV kullanmak isterseniz ayrıca DVD playerdan TV ye stereo RCA chinc (kırmızı-beyaz uçlu) kablo (ses için) mutlaka bağlamalısınız.Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.