Şimdi Ara

Reboot and select proper boot device

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar şöyle bi durum var bilgisayarımda, bilgisayarımı normal şekilde açıyorum ve karşıma direk siyah ekranda bu yazı çıkıyor ama bios'a girip hiçbirşeyi kaydetmeden çıkınca işlemtim sistemi sorunsuz şekilde açılıyor. bios'tan boot ayarlarını kontrol ettim herhangi bir sorun yok öncelik işletim sistemi kurulu olan ssd'de, anakartın sürücülerini kurduktan sonra bu sorunla karşılaştım.

    alakalı bir durummu bilemiyorum ekstradan belirsiz aralıklarda sanırım günde 2-3 defa oluyor, oyundayken yada internette gezinirken görüntü gidiyor kompile 1 saniye sonra tekrar geliyor.

    ben bi çözüm bulamadım arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum.



  • Reboot and select proper boot device hatası başlatılacak ilk boot aygıtının doğru seçilmediği durumlarda ortaya çıkacaktır. BIOS ortamına girip boot sekmesinde 1.sırada ssd niz olsa dahi, boot sekmesi altındaki hard disk boot priority kısmını bulun ve içerisinden yine ilk sıraya ssd nizi çıkarın.

    Diğer bir tarafta anakart sürücülerini kurmanız sizin açılışta Reboot and select proper boot device hatası almanıza sebep olmayacaktır.Bunun sebebi ise Windows ortamında kurulan bir sürücünün başlangıç yani boot ortamında etkisini gösteremeyeceği olarak açıklanabilir. Ayrıca sizin sorununuz farklı sebepler ile de oluyor olabilir, örneğin monitör ile bilgisayar arasındaki kablodaki bir ufak temazssızlık bu sorunu verdirebilir. Ekran kartı sürücüleri (ihtimal oranı fazla olduğundan yazdım) bu sorunu verdirebilir. Her iki durumu da gözden geçirerek, kablonuzu ve sürüclerinizi güncelleyin. Olmaz ise hangi sürücüden sonra bu sorunu yaşadığınızı düşünün ve yüklediğiniz sürücüyü kaldırarak tekrar test edin. (sürücünün eski versiyonu kurabilirsiniz bu durumda)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.