Şimdi Ara

Realtek Ethernet Deep Sleep Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen haftasonu bilgisayar topladım. B350 Tomahawk anakart üzerine sistemi kurdum. Ancak sistem kurulduğunda beri lan kablosu ile internete girmekte sorun yaşıyorum. anakart çipset driverı kurdum. Realtek LAN driverını da kurdum. İlk etapta internet hiç yoktu. Aygıt yöneticisinde dahi çıkmadı Realtek hatta ve hatta BIOS'ta da gözükmüyordu. Daha sonra BIOS pilini çıkardım taktım göründü ancak hiçbir şey yokken tekrar gitti. (arkadaki LAN ışıkları da sönüyor) İnternet bazı zamanlar geliyor, realtek ethernet kartı , aygıt yöneticisinde gözüküyor. Oyuna giriyorum oyunun ortasında gidiyor. Bu sarı ünlem şeklinde değil sanki donanım çıkarılmış gibi. Wireless cihazı ile girebiliyorum. Bilgisayarda başka hiçbir problem yok.
    Bu resimdeki hatayı alıyorum ethernet driverı kurmaya kalkarken:
    https://technovadi.com/wp-content/uploads/2018/02/Realtek-Network-Controller-was-not-found-800x445.jpg
    * Driverları kurdum.
    * BIOS'taki LAN ayarları açık. İlgili ayarların hepsi enable.
    * CMOS Clear ve Ram söküp takma denendi. Faydası olmuyor.
    * Farklı sürümleri kurdum. (Realtek driver)
    * Realtek, aygıt yöneticisinde gözüktüğünde Güç Tasarrufu ile ilgili ayarları kapadım. Diğer Yeşil Ethernet disabled olmalı vs. gibi ayarları da yaptım, faydasız.

Geriye 2 şey kaldı. Biri BIOS update ya da komple vazgeçip LAN kartı almak. LAN kartları çok pahalı değil alırım ancak anakartın herhangi bir yerinde kısa devre vs. varsa daha büyük sorunlar olmadan çözmek istiyorum böyle bir şey mümkün mü? Yardımcı olacak fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpmirza -- 22 Ocak 2019; 17:3:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Realtek hd audio driver sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.