Sizin yüzünüzü görmüş olabilir mi? Çaprazda bile olsa görüp algılayabiliyor ve aşırı hızlı anlık yapabiliyor ön kamera yüz tanıması. Bir de "Smart Lock" açık olabilir mi? Mesela ben bir ara saatimi bu şekilde ekliyordum. Saatim bluetooth üzerinden bağlıysa şifre sormadan ekranı çift tıklamayla veya sadece telefonu kaldırınca açılıyordu. |
Realme GT2 Pro Ana Konu | SD 8G1 | 6.7' 2K 120Hz AMOLED | 4K60 FPS | ANDROID 15 Temmuz 2025'te! (354. sayfa)

-
-
Otomatik parlaklık sizin sürekli hangi ışık yoğunluğunda (lux olarak) kullandığınızı ve bu değerlerde arttırma veya eksiltme yaptığınızı kaydederek sizin kullanımınızı öğreniyor.
Buradaki olay o an bulunduğunuz ortamdaki lux değeri.
Eğer ki siz telefonun üst kısmındaki ahizenin sağını elinizle veya başka birşeyle kapatıyorsanız mesela ortam ışığı 20 lux iken ışık sensörüne 5 lux veya 0 lux olarak değer gidiyordur ve sistem 0 lux değerine uygun parlaklık seviyesini ayarlıyordur.
Orjinal kılıfının bile o sensörün üst kısmındaki çıkıntısı ışığın sensöre düşük değerle aktarılmasına sebep oluyor bazen.
Bir ihtimal de geliştirici seçeneklerinde DC Karartma özelliği sizde açık olabilir. Bu özellik aslında karanlık ortamlarda ekran ışığının en düşük parlaklıktan daha düşük ayarlanabilmesini sağlar. Dimmer olarak geçen bir seçenek aslında. Malesef benim cihazımda bu özellik çalışmıyor. Hatta bu özelliği açınca ekranımın koyu siyah olması gerekirken üst kısım değişmezken ekranın yarıdan alk kısmı grileşiyor ve daha parlak oluyor. Eski cihazım Oneplus 5T ile Derpfest Android 13'e geçtikten sonra da bu DC karartma çalışmamıştı. Sanırım Google ile alakalı bir kod değişikliği olabilir bu DC Karartma için.
Benim için de gece aşırı karanlıkta en düşük parlaklık bile fazla kalıyor.
Cihazınızı sürekli otomatik parlaklıkta kullanın. Düşük veya yüksek gelirse parlaklığı elle değiştirmeye devam edin. Algoritmanın örnekleri arttıkça sizin istediğiniz kişiselliğe yaklaşacaktık.
Dediğim gibi sensörün üzerine gelebilecek bir gölge de yanlış sonuçlara sebep olabilir.
-
Telefonu aldığımdan bu zamana kadar hep otomatik parlaklıkta kullandım. Yaklaşık 4 ay oldu herhalde bu saate kadar telefon algılayamadiysa bu saatten sonra beklentiye girmem:) Yine de hâlâ otomatik parlaklık açık kullanıyorum. Bu sorun genelde evde akşamları oda ışığı kapalı iken göze batıyor. Gündüz böyle bir sorun yaşamadım.
Dc karartma hep kapalıydı. O yüzden farkını bilemiyorum.
Telefonu almadan önce almış olduğum kılıf gölgesi yada telefonu sarması parlaklığı etkiliyor mu olabilir tabi neden olmasın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kulaklık girişi hem su geçirmezlik için ekstra uğraş hem de cihazın kasasında küçültülemeyecek kalınlıkta bir parça oluyor.
Yakın zamanda çıkacak birçok cihazda usb portları bile kalkabilir. Esnek ekranlar ve daha ince cihazlar için soket işinden uzaklaşıyorlar.
Ayrıca usb type c den 3.5mm e dönüştüren bir aparat ile zaten yapabiliyorsunuz bu işlemi. Kablosuz kulaklıklar da artık çok gelişti. Kablolulardaki eskime, yıpranma, dolanma vs sıkıntılardan kolaylıkla kurtarabiliyor 200-300TL lik bir kablosuz kulaklık sizi. Ses kaliteleri de ücretine göre kablolulara baya yakın.
Eskiden kablolu kulaklık kullanırken 4 yıldır giriş seviyesi Xiaomi Airbuds tws kulaklıkla çoğu kablolu kulaklıktan daha iyi sesi, çok rahat, özgür şekilde kullanıyorum. Bence 3.5 mm jack çok da elzem değilmiş artık. Kablosuz şarjlar ve kablosuz dosya aktarımları da stabil hale geldiğinde usb portlarına da pek ihtiyacımız kalmayabilir.
Bu arada ben de eski bir "FM Radyo" hastasıyım. Ancak yeni telefonlardaki depolama ve uygulama çokluğu sayesinde hiç aramaz oldum. Eğer ki fm radyoya çok fazla ihtiyaç varsa 50-100TL ye bile bir radyo edinilebilir.
Fm radyo anteni desteği işlemcilerle bağlantılı da bir olay. Qualcomm sanırım yeni çıkan hiçbir işlemcisinde bu desteği vermiyordu. Eski Mediatek işlemcilerin bir kısmında vardı. Üst düzey işlemcilerde yine yok sanırım. Belki gereksizlikten belki de güvenlik tehlikesinden dolayı koymuyor olabilirler. En basiti gümrüklerde ekranlı fm radyolu cihaz olarak algılandığında telefonlara ekstra vergi yüküne neden oluyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanKartaL84 -- 3 Ağustos 2023; 13:52:39 >
-
Eskiden her zaman açık ekran özellikleri şarj tüketiminde sorunluydu fakat GT2 Pro gibi cihazların panelleri AOD durumunda gerçekten çok az enerji tüketiyor.
Eskiden Lcd panellere bile koyuyorlardı bu özelliği, sonra 8 saatte şarjı su gibi içiyordu telefon kullanmasanız bile
-
Tanımlıysa yüz tanıma çalışmıştır hocam. Bazen çaprazdan bile anlık çok hızlı okuduğu oluyor yüzü. Eski cihazım Oneplus 5T nin de böyleydi yüz tanıması. Kilit ekranı görmeye kalmıyordu
-
Ben yeşil rengini kullanıyorum. Arkada dediğiniz şekilde açıklık olmaması lazım. Cihazı 2. el aldıysanız düşmüş veya tamir görmüş olabilir mi acaba?
Paylaştığınız şarkıyı da kılıfsız son ses açtım telefonda ama rahatsız edici bir titreme yok. Masaya da koydum herhangi bir ses yok. Telefonun titreşiminin çookk çok daha az bi titreşim oluyor sesten ama bahsettiğiniz kadar değil.
Bi fotoğraf ve video paylaşırsanız daha net yardımcı olunabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanKartaL84 -- 3 Ağustos 2023; 14:7:10 > -
Uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyin ve pil kısmından uygulama dondurmayı aktif edin tek tek.
-
Bu şekilde bildirim gelmesi gecikmez miquote:
Orijinalden alıntı: 02-35.5Uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyin ve pil kısmından uygulama dondurmayı aktif edin tek tek.
Bildirim istediklerinizi eklemeyin.
-
Yüz açık değil. Smart lock kapalı.
Ses gelip kilit ekranı açmadan üst barda bildirimin görünmemesini nasıl çözdünüz arkadaşlar.
gt2 mi, gt2 pro mu hocam?
-
tanımlı değil, aynı sorunu arkdaşım da yaşadı ve bir çok kişide de gördüm. ilginç.
-
-
-
Bana daha gelmemiş.
Düz GT 2
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Baktım bende yok😭quote:
Orijinalden alıntı: omerfarukgltknDüz GT 2
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X