Şimdi Ara

real media formatini nasil izlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ubuntuda basaramadim bir turlu, nasil aciliyor bu dosya tipi

• realplayer sitesinden linux versiyonunu indirip yüklemen yeterli
  • Realmedia'yı indirmeye gerek yok, MPlayer'in kodeklerini (kodek?) indir, olması gereken yere kopyala (/usr/lib/codecs miydi neydi), canavar gibi çalışır.
  • vlc media player'ı yüklersen büyük ihtimalle açamadığın media dosyası kalmaz.
    bunun için konsolda:
    sudo apt-get install vlc
    demen yeterli
  • vlcyi yukledim ama acmadi mplayer kodeklerini usr/lib/win32/ klasorune kopyalicam insallah olur

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/totem/+question/7023

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 14 Nisan 2008; 11:22:45 >
  • mplayer kodeklerini yukledim usr/lib/codecs ve usr/local/lib/codecs klasorlerine kopyaladim

mplayer acamadi rmvb uzantili dosyayi,

kaffeine aciyor gibi gozukuyor ve sesi caliyor ayrica goruntude kendi boyutlarini aliyor
    ama takiliyor oynaytirken gene acilmadi bu sekilde

vlc sadece ses oynatiyor, totem playerda oynatirken kodekleri aradi ama birsey bulamadi bende biryerden kodek yukledim simdi de
    realmedia library eksik filan diye hata veriyor

nasil olucak bu is birsuru sey ykledim karman curman oldu

olmazsa rmvbyi avi formatina nasil cevirebilirim?
  • En basitinden Real Player kurmayı deneseniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac de altyazılı film izlemek?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nasıl olacağını yazmıştım ama pek kaale almadın sanırım. adresini bulmak zor geldiyse onuda veriim.
    http://www.real.com/linux
  • real playeri yuklemistim ama nasil kurucagimi bilmiyorum o yuzden yine yuklemek istemedim ama baska care yok anlasilan
    nasil kurucagimi aciklarsaniz sevinirim
  • dosyayı indirdikten komut satırında
    chmod 755 RealPlayer11GOLD.bin
    sudo ./RealPlayer11GOLD.bin
    komutlarını verirsen kurulum başlayacaktır. direktifleri takip ederek kurulumu tamamlayabilirsin. eğer menude ikon çıkmazsa komut satırında realplay yazarak programı başlatabilirsin.
  • tesekkur ederim yardimlar icin

dosyanin ozelliklerinden allow executuble secenegini isaretledikten sonra cift tiklayarakta oluyormus
  • Realplayeri sevmiyorum ben. Altyazı kullanamadım onda. Ama mplayer da açılıyor realmedia.
    quote:

apt-get instal lw32codecs

Komutuyla w32codecs paketini sisteminize kurduktan sonra mplayer ile izleyebilirsiniz realmedia dosyalarını.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.