Şimdi Ara

Rc Uçağa başlamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rc uçağa başlamak istiyorum fakat sorum şu ki bu rc uçak için ne kadar bir alana ihtiyaç var? 400 m2'lik alan yeterli midir?

• ideal ölçü futbol sahası denir. 400 metrekare yetmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkerenes

ideal ölçü futbol sahası denir. 400 metrekare yetmez

peki bu kadarlık alan yeterli mi https://store.donanimhaber.com/09/10/b0/0910b02826bc4c5108971d0172f3b96d.PNGdir?

• tam kestiremiyorum ama yeter gibi. fakat uçuracağınız alanda ağaç , elektrik direği , araba , insan filan olmaması lazım. benim uçaklarımdan biri ağaca çarparak paramparça olmuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkerenes

tam kestiremiyorum ama yeter gibi. fakat uçuracağınız alanda ağaç , elektrik direği , araba , insan filan olmaması lazım. benim uçaklarımdan biri ağaca çarparak paramparça olmuştu

ağaçlar ileride fakat ağaçlardan itibaren yer seviyesi yükseliyor fakat ağaçlrarın üzerinden uçuramazmıyım?
  • o arazide uçurmak senin kabiliyetine kalmış, uçurursan uçar zaten düşmeden çakılmadan ağaca takılmadan uçuranımız yoktur heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL

o arazide uçurmak senin kabiliyetine kalmış, uçurursan uçar zaten düşmeden çakılmadan ağaca takılmadan uçuranımız yoktur heralde

peki bu işi iyice kavramak yani rahatça düşmeden uçurmamız için ne kadar zamanlık bir tecrübeye ihtiyacımız var ayrıca başlangıç için önerebileceğiniz modeller nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu işe başlangıç için;

1-öncelikle bilgisayarda similatörle başlayacaksınız nasıl pilotlar gerçek uçuştan önce similatörle uçuyorlar,http://www.phoenix-sim.com/ bu
    simulatörlerin craklı falan araştırırsan var önemli olan klavyeden değil usbden takılan kumanda ile kumanda ederek eliniz alışacak

2-üsten kanatlı uçakla başlamalısınız, çünkü üstten kanatlıların kontrolü ve dengesi daha kolaydır
  • quote:

bu işe başlangıç için;

1-öncelikle bilgisayarda similatörle başlayacaksınız nasıl pilotlar gerçek uçuştan önce similatörle uçuyorlar,http://www.phoenix-sim.com/ bu
    simulatörlerin craklı falan araştırırsan var önemli olan klavyeden değil usbden takılan kumanda ile kumanda ederek eliniz alışacak

2-üsten kanatlı uçakla başlamalısınız, çünkü üstten kanatlıların kontrolü ve dengesi daha kolaydır

bu uçak uygun muhttp://www.rchobimodel.com.tr/2476_Ucak-Baslangic-ve-Egitim-Modelleri--DY8929-Dynam-Dynam-SONIC-185-cm-Ucusa-Hazir-Planor-Seti--.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: 97ruzgar

quote:

o arazide uçurmak senin kabiliyetine kalmış, uçurursan uçar zaten düşmeden çakılmadan ağaca takılmadan uçuranımız yoktur heralde

peki bu işi iyice kavramak yani rahatça düşmeden uçurmamız için ne kadar zamanlık bir tecrübeye ihtiyacımız var ayrıca başlangıç için önerebileceğiniz modeller nedir?

ilk yazdıklarımdan sonra
    uçak çeşitlerinde cicöz 140 var internetten araştır kırılsada ağır bir maddi kaybın olmaz,

kendine güzelbir kumanda alman lazım
  • quote:

quote:

hiç engel olmayan bir alanda uçurmanız her türlü faydanıza olur. çünkü uçakların kırımlarında masrafları fazla oluyor. arkadaşın belirttiği gibi üstten kanatlı bir modelle başlamak lazım. genelde önerilen modeller wingdragon ve wing tiger dır. bence wingdragon daha ideal ve thk da yedek parçası bolca bulunmakta. başlangıç uçağı için kanat açıklığı ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur. çünkü süzülmesi fazladır ve ani hareketleri kısıtlar. wingdragon bu açılardan ideal bir model

• quote:

quote:

quote:

ilk yazdıklarımdan sonra
    uçak çeşitlerinde cicöz 140 var internetten araştır kırılsada ağır bir maddi kaybın olmaz,

bu cicöz çok iyiymiş fakat hazır olarak alma şansımız yok mu el becerim çok iyi değil

• güzelmiş;
    Spesifikasyonları

Kanat Açıklığı: 1850mm
    Uzunluk: 1090mm
    Uçuş Ağırlığı: 980g
    Motor: Brushless Outrunner Motor 200W
    Servo: 4X Micro Servo
    Hız Kontrolü: 35A Brushless ESC
    Batarya: 7.4V 1800mAh Li-Poly
    Kumanda: 35MHz FM 4 Kanal
    Paket İçeriği
    Dynam Sonic 185 4 Kanal Planör
    35MHz FM 4 Kanal Kumanda
    35MHz Alıcı
    Brushless Motor ve ESC
    110V-240V Adaptör
    LiPo Batarya Balanslı Şarj Aleti
    7.4V 1800mAh Li-Poly Batarya
    Simulatör USB Kablosu ve Yazılımı

similatörü olması büyük avantaj,
    tanıtımında başlangıç, orta ve profosyonel kullanıcılar yazmışlar ama amatör kullanıma uygun bir cihazolduğunu görüyorum
    kumanda 35mhz, 4 kanal bu uçak için yeterli ama profosyonel kullanıcılarda 7ile9kanal 2,4ghz kumanda çeşitleri vardır, batarya şar aletinin olmasıda iyi

fiyatıda Fiyat (KDV Dahil) :576,00 TL az değil,

bu işlerde maddiyatın varsa bir şekilde bir yerden gireceksen alıp denemekte fayda var

• quote:

quote:

quote:

quote:

ilk yazdıklarımdan sonra

bu cicöz çok iyiymiş fakat hazır olarak alma şansımız yok mu el becerim çok iyi değil

http://www.clubrc.com/forum/f78/foruma-oezel-140cm-fpv-zagi-7936.html

zagi yada cicöz olarak araştır, böyle bir işe gireceksen kumandan, lipo pil şarj aletin similasyon tecrüben vs vs de olması lazım hobi formlarına üye oluç başlarken kısımlarını teknik terimlerini esc servo vs ne işe yarar vs vs araştırman lazım

• başka fikri olan yok mu?
  • kardeşlerim ben resimdeki gibi bir uçak bulsam olur 15-20 tl'ye alırım eğer birden yüksek fiyatlı rc'lerdena lırsam hevesimin kaçıp bi daha onun kenarda kalıcağından korkuyorum ve burada lan pek yok yani alırsam değicek mi falan die araştırmak için resimdekine benzer motoru olan uçan :D bir uçak tarzı bişey arıyorum :D Bursa'da oturuyorum yani kargo ile gönderirseniz 10-15 tl tercihim :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.