Şimdi Ara

RC helikopter yada uçak yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    son zamanlarda bi hevestir gidiyor rc uçak yada helikopter yapmak istiyorum. İnternette hazır olarak satılanlar var ama ben kendim yapmak istiyorum daha pahalıya geliyor sanırım kendin yapınca ama olsun ben kendim yapmak istiyorum.

Ama maliyet de az olursa tabi daha iyi olur.
    Arkadaşlar malzeme satan bi site buldum mtoordur pervanedir gövdedir v.s
    Öncelikle maliyet açısından en uygunu helikoptermidir yoksa uçakmıdır?
    Ben helikopterden yanayım çünkü oturduğum çevrede çok bina var ve o kadar geniş bir alana sahip değilim uçağı havalandırmak için.
    Bana en mantıklısı helikopter fakat kendim yapabilir miyim? Yoksa sadece uçak mı yapabilirim çünkü helikopter parçasına rastlamadım hiç.

Bu konuda uzman bi arkadaş bana yardımcı olursa sevinirim.

• Helikopterler oyuncak değillerdir, mahhalle arasında çoluk çocuğun olduğu yerde uçurulamazlar. Yetişkin bir insana Çarpması durumunda ölümle bile sonuçlanır. En tehlikeli rc araç helikopter sonrada uçaktır, ülkemizde rc araba ilede yaralanan onlarca kişi var, en tehlikesizler ise iş makinesi denizaltı vs.dir. ... İlla amatör olarak bir ürün yapacaksanız dronelara yönelin. pervaneleri korumalı model alırsanız kaza riski en aza iner. Fiyat olarak en ucuzu uçak en pahalısı genelde drone olur.

Tekrarlıyorum rc araçların gerçek araçlardan bir farkı yoktur hepsinde çok ciddi yaralanmalar yaşanabilir.

Bu uyarıyı neden yazdınız derseniz gördüğüm kadarı ile daha çok çok az bilgi sahibisiniz genelde hobiye başlarken insanlar ciddi kazalar geçiriyorlar sonra olayın ciddiyetini anlayıp ona göre davranıyorlar. eğer 450-500 size bir helikopter yaparda birine çarparsanız yada kendinize sonuç çok feci olur.

Ayrıca bu yazdıklarım kullanım esnasında meydana gelen kazalara yönelik, batarya olarak kullandığımız lipolar patlayıcıdır eğer 4,20volta değilde 4,28volta şarj ederseniz çok ciddi patlama/yanma meydana gelir. Evinde yangın çıkaran kişilerde mevcut.

Bu ciddiyetle bir hava aracı yapmaya karar verirseniz başlamanız gereken aracı daha rahat seçersiniz.Zaten helikopter ile uçağın ortak parçaları olduğundan birisini yaptığınızda diğerini yapmak çok çok daha ucuza mal olur. Elektronik+kumanda +pil ortak olacağından sadece gövde yaparak bu iki tür arasında geçiş yapabilirsiniz.

• körüklüotobüs kullanıcısına yanıt
    Evimiz en üst kat ve terası var o açıdan dolayı yaralanma v.s gibi bi durum olmaz diye düşünüyorum.
    Ama teras çok büyük değil F-16 tarzı kalkış desteği olan rc uçakları uçurmak için yeterli ama normal motorlu bir uçağı uçurmak için küçük. Bana en mantıklısı helikopter geliyor.

Zaten sanırsam en pahalı kısımları kumandası ve alıcısı.
    Bir de bu hız sabitleyicisi varmış motor için o ne işe yarıyor onu anlamadım. 80A 100A 20A şeklinde farklı farklı modelleri var. Bunlar amper e göre mi sıralanıyor?
    İnternette uçak yada helikopter modelleri nerden bulabilirim yapmak için plan gibi bir şey?

Ve ek olarak gövde ve kanatlar için kullanılabilecek malzemeler nelerdir?
    Rahatlıkla ulaşabileceğim türden şöyle bi malzeme var, babam büyük bir ağaç fabrikasında mühendis oradan istediğim kadar 0.3 mm 0.5 mm v.s istediğim kalınlıkta ağaç papelleri yaptırabilirim. Sağlamından hafifie bir sürü ağaç türü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themert19 -- 24 Ocak 2016; 19:24:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: themert19

Evimiz en üst kat ve terası var o açıdan dolayı yaralanma v.s gibi bi durum olmaz diye düşünüyorum.
    Ama teras çok büyük değil F-16 tarzı kalkış desteği olan rc uçakları uçurmak için yeterli ama normal motorlu bir uçağı uçurmak için küçük. Bana en mantıklısı helikopter geliyor.

Zaten sanırsam en pahalı kısımları kumandası ve alıcısı.
    Bir de bu hız sabitleyicisi varmış motor için o ne işe yarıyor onu anlamadım. 80A 100A 20A şeklinde farklı farklı modelleri var. Bunlar amper e göre mi sıralanıyor?
    İnternette uçak yada helikopter modelleri nerden bulabilirim yapmak için plan gibi bir şey?

Ve ek olarak gövde ve kanatlar için kullanılabilecek malzemeler nelerdir?
    Rahatlıkla ulaşabileceğim türden şöyle bi malzeme var, babam büyük bir ağaç fabrikasında mühendis oradan istediğim kadar 0.3 mm 0.5 mm v.s istediğim kalınlıkta ağaç papelleri yaptırabilirim. Sağlamından hafifie bir sürü ağaç türü var.

Uçak için balsa kullanıyor millet köpük vs.de olur, helikopter yapamazsın toplarsın. Uçak yapmak çok kolay a4 kağıttan bile yaparsın, kumanda alıcı pil en büyük para bunlara gider esc , servo yaptığın araca göre değişir 7tlyede bulun 700tlyede

• körüklüotobüs kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum helikopterin aksamları çok şekilli v.s olduğu için onları el ile yapmak imkansız.
    Helikopter yapmak için gerekli olan tüm parçaları yazabilir misiniz zahmet olmazsa?

Yani şöyle bi helikopter istiyorum gözden kaybolana kadar uçsun 40-50 metrede yükseğe çıksın yeter.

Orijinalden alıntı: themert19

Evet biliyorum helikopterin aksamları çok şekilli v.s olduğu için onları el ile yapmak imkansız.
    Helikopter yapmak için gerekli olan tüm parçaları yazabilir misiniz zahmet olmazsa?

Yani şöyle bi helikopter istiyorum gözden kaybolana kadar uçsun 40-50 metrede yükseğe çıksın yeter.

Helikopter yapamazsın kit alıp toplarsın. İlla helikopter diyorsan sen kumandayı al gerisini bulursun zaten.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.