Şimdi Ara

RAW DOSYASINDAN .JPEG E ÇEVİRMEK HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • raw olarak çekilen fotoğrafların daha kaliteli olduğunu duydum... raw kaydediyorum ama .jpeg çevirince .jepg olarak çekilenden bi farkıl kalmıyor.. özellikle isodan kaynaklanan noise nasıl giderilir ? kulllandığım program sony'nin raw converter programı

RAW DOSYASINDAN .JPEG E ÇEVİRMEK HAKKINDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölü ozan -- 26 Ocak 2011; 12:57:03 >

• RAW'dan jpeg'e çevirdiğin zaman, normal jpeg'den daha fazla noise oluşur. Direkt jpeg çekince noise reduction çalışır çünkü. Noise gidermek için neat image tavsiye ederim. Diğer ayarları RAW editörüyle yaparsın, normal jpegden daha kaliteli sonuç vermesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 26 Ocak 2011; 13:35:35 >
  • Canon Digital Photo Professional ile Raw'dan Jpeg'e çevirebilirsin.
    Noise gidermek için, Topaz Denoise 5 tavsiye ederim.
  • Aslında hiçbirine gerek yok.
    Adobe Photoshop bilgisayarında kurulu ise cameraraw'ı kur. çok güzel sonuçlar alabilirsin.
  • whitestone58 +1

Adobe ile çalışmaya alışın derim, ayrıca her zaman da RAW çekmeniz benden size bir tavsiye olacaktır.
  • Bende CS5 var. Ama RAW acmiyor. Ne yapmam gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

Bende CS5 var. Ama RAW acmiyor. Ne yapmam gerekiyor

Yukarda da yazılmış,cameraraw yüklemek lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bende CS5 var. Ama RAW acmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Birçok raw yazılımı denedim ama Cs5'e açtıramadım raw formatını.
    Çözüm bulursan banada söyle.
  • quote:

Bende CS5 var. Ama RAW acmiyor. Ne yapmam gerekiyor

photoshop raw açamaz ve işleyemez raw düzenlemek için adobe camera raw eklentisini bilgisayarınıza kurun
  • Bende adobe lightroom ve cs5 camera raw var hangisinde daha iyi sonuçlar elde edilebilir?
  • Cameraraw 6.3 kur. son versiyon budur.
  • Daha basit çevirmek istiyorsan PhotoScapede var
  • ben Lightroom kullanıyorum camera rawdan iyi bence istenilirse çeşitli efectlerde verilebiliyor rahatça gürültüde giderebilirsiniz.bi sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • camera raw ile lightroomunki aslında aynı programlar pek fark yok. hatta psin camera rawını kullanıp sonra psde işleme de yapabilme avantajı var. lightroom sonuçta light bir program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

camera raw ile lightroomunki aslında aynı programlar pek fark yok. hatta psin camera rawını kullanıp sonra psde işleme de yapabilme avantajı var. lightroom sonuçta light bir program.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

camera raw ile lightroomunki aslında aynı programlar pek fark yok. hatta psin camera rawını kullanıp sonra psde işleme de yapabilme avantajı var. lightroom sonuçta light bir program.

aynı oldukları aşikar,ama raw işlemek için daha kullanışlıdır bu kısmı kesin zaten devamlı raw çeken gidip camera raw kullanırsa garip olur lightroom sırf katolog olurturmak için bile kullanılabilir bunun yanında birçok kendine has özelliğide mevcuttur.
    ama sen dersenki bu karem çok özel lightroomda kaydedip psde açamam ne gerek var cameraw dan direk ps e geçiyor zaten o zaman light olmayan program camera raw kullancan:)
  • raw çekmenin espirisi, imaj işlemektir zaten. Temel olarak tonlama, keskinlik ve nr işlemleri raw üzerinde
    yapılır ve bundan sonra jpeg'e dönüştürülür. PS daha detaylı ve karmaşık bir program, extra bir sürü özeliği var.
    Bahsettiğim temel özelliklerle işlem yapmak için lighroom pratik ve başarılıdr. ben lightroom kullanıyorum ve tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar bişi sormam lazım! Nasıl oldu da benim photoshop elements 7 açabildi acaba??

Detaylar burada:

http://forum.donanimhaber.com/m_43085578/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43114245
  • camera raw, sony rawları açmıyor ???
  • raw çekimin kalitesi jpegden daha keskin fotoğraflar sunması değil çeşitli işlemler için daha fazla renk bilgisi içerdiğinden yüksek toleranslı olmasıdır. eğer fotoğraflarınızla photoshop başında uzun süreler geçirmiyorsanız raw çekerek kendinize boşuna uğraş yaratmayın, jpeg her ihtiyacınıza yetecektir. nois gidermek için ayrıca;
    http://www.servetturan.com/?p=38
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.