Evet bende raspberry pi zero w uzerine osmc yukleyerek media player haline getirdim , aga bagli olan rp4 nas cihazimdan tum filmleri izliyorum , tv im akilli degildi bu sayede akilli oldu , hdmi cec ozelligini actim , tv kulandasindan direk olarak komut veriyor osmc ye < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Raspberry Pi 4B ANA KONU (4. sayfa)
-
-
Pi 4 hakkında deneyimlerimi paylaşmak istiyorum . Sorun bende mi? yok sa cihaz damı anlayamadım. Tam kafa sıyırmalık bir süreçteyim. Vakti olup okuyan okumayana teşekkür ederim şimdiden.
Evimde hali hazırda, HTPC kullanıyorum, İTX anakart ile kendim yapmıştım. Sorunum yok. Pi çıktı çıkalı merak içindeydim. Yılların hobisi bu işte yaş oldu 40. Yıllardır işin içindeyim ucundan. Dedim gün bu gün Pi 4 2GB aldım. Orjinal adaptör, m hdmi kablo, Hatta icetorwer soğutucu da dahil.
Ben, 4K 60 Hz çıkış verebiliyor' sözlerine kandım... Pi üzerinden, Pi Os ile 60Hz alamadım. Tüm uğraşlarım netice vermedi. Yıllardır amatör linux kullandığımdan az çok aşina olduğum çözüm denemeleri oldu. Yabancı yerli forum önerilerinden overclock, fake GL driver, gibi. Fayda etmedi...
Masaüstü kullanımda '' ekran yırtılması '' hadisesini bir türlü aşamadım. Hani şu sürücüsü kurulmamış ekran kartı tepkisi gibi. Bırakın 4K, yı 1080 hatta 720P de tarayıcı üzerinden her han gi bir video kaynağı dahi izleyemedim. Sürekli takılma, kasma, atlama, Delirtti. Buraya kadar kendi çözümlerim idi. Daha sonra alternatif işletim sistemlerine yöneltim, Adı sanı duyulmamış platformlardan, ubuntu mate, manjaro, Webos' hatta hiç kullanmam dediğim kodi'ye kadar. Kodi zaten içinde ayrı bir sorun. Pi sürümünde Crhomium Web browser yükelenecek satırı bulamadım. Neyse,
Temel olarak video seyredimi, tarayıcı deneyimi, masaüstü kullanım deneyimi sürekli ekran yırtılmalı halde. Yani, son kullanıcıya hatta bütçesi düşük aile ve ülkelerin ihtiyacları için düşünülen bu cihazın böylesine zor olabileceğini aklıma getirmemiştim.
Hatta, tek sorunun 5.1 SBX creative USB ses kartından 5+1 ses alamama olabileceğini düşünürken o tamamen sorunsuz çalıştı. Hayretler içindeyim.
4K 60 hz deyip, 720 p de dahi takılan bir sistemi anlayamadım ben.. Bazı platformlarda ekran yırtılması azalsa da geçmiyor. Hatta, Wifi performansı içler acısı. :aşırtıcı şekilde Ping süreleri ve hız testi gayet iyiyken tarayıcı deneyimi 256 K net gibi desem yalan olmaz. Sanarsınız ki wifi chibi bozuk. Fakat değil, modemle aram 50 cm. 5GHz, ping ve hız süper, ama tarayıcı deneyimi vasatın altı. İnanmayana canlı kayıt yapıp yollarım.
şimdi benim pi cihazımı arızalı Yoksa bu böyle mi? Araştırmalarım bu sorunları yaşayan cok kişi olduğu yönünde. Robotistan'dan destek istedim cevapsız kaldım. İade kabul edilmiyor. Ben anlamadım bu işi. Ne işe yarayacak, Kali linux kurup hack mi yapacağız? Robot mu yapacağız? O zaman 4K 60Hz in amacı ne? :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 10 Haziran 2021; 14:4:49 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: asyagrafikPi 4 hakkında deneyimlerimi paylaşmak istiyorum . Sorun bende mi? yok sa cihaz damı anlayamadım. Tam kafa sıyırmalık bir süreçteyim. Vakti olup okuyan okumayana teşekkür ederim şimdiden.
Evimde hali hazırda, HTPC kullanıyorum, İTX anakart ile kendim yapmıştım. Sorunum yok. Pi çıktı çıkalı merak içindeydim. Yılların hobisi bu işte yaş oldu 40. Yıllardır işin içindeyim ucundan. Dedim gün bu gün Pi 4 2GB aldım. Orjinal adaptör, m hdmi kablo, Hatta icetorwer soğutucu da dahil.
Ben, 4K 60 Hz çıkış verebiliyor' sözlerine kandım... Pi üzerinden, Pi Os ile 60Hz alamadım. Tüm uğraşlarım netice vermedi. Yıllardır amatör linux kullandığımdan az çok aşina olduğum çözüm denemeleri oldu. Yabancı yerli forum önerilerinden overclock, fake GL driver, gibi. Fayda etmedi...
Masaüstü kullanımda '' ekran yırtılması '' hadisesini bir türlü aşamadım. Hani şu sürücüsü kurulmamış ekran kartı tepkisi gibi. Bırakın 4K, yı 1080 hatta 720P de tarayıcı üzerinden her han gi bir video kaynağı dahi izleyemedim. Sürekli takılma, kasma, atlama, Delirtti. Buraya kadar kendi çözümlerim idi. Daha sonra alternatif işletim sistemlerine yöneltim, Adı sanı duyulmamış platformlardan, ubuntu mate, manjaro, Webos' hatta hiç kullanmam dediğim kodi'ye kadar. Kodi zaten içinde ayrı bir sorun. Pi sürümünde Crhomium Web browser yükelenecek satırı bulamadım. Neyse,
Temel olarak video seyredimi, tarayıcı deneyimi, masaüstü kullanım deneyimi sürekli ekran yırtılmalı halde. Yani, son kullanıcıya hatta bütçesi düşük aile ve ülkelerin ihtiyacları için düşünülen bu cihazın böylesine zor olabileceğini aklıma getirmemiştim.
Hatta, tek sorunun 5.1 SBX creative USB ses kartından 5+1 ses alamama olabileceğini düşünürken o tamamen sorunsuz çalıştı. Hayretler içindeyim.
4K 60 hz deyip, 720 p de dahi takılan bir sistemi anlayamadım ben.. Bazı platformlarda ekran yırtılması azalsa da geçmiyor. Hatta, Wifi performansı içler acısı. :aşırtıcı şekilde Ping süreleri ve hız testi gayet iyiyken tarayıcı deneyimi 256 K net gibi desem yalan olmaz. Sanarsınız ki wifi chibi bozuk. Fakat değil, modemle aram 50 cm. 5GHz, ping ve hız süper, ama tarayıcı deneyimi vasatın altı. İnanmayana canlı kayıt yapıp yollarım.
şimdi benim pi cihazımı arızalı Yoksa bu böyle mi? Araştırmalarım bu sorunları yaşayan cok kişi olduğu yönünde. Robotistan'dan destek istedim cevapsız kaldım. İade kabul edilmiyor. Ben anlamadım bu işi. Ne işe yarayacak, Kali linux kurup hack mi yapacağız? Robot mu yapacağız? O zaman 4K 60Hz in amacı ne? :D
Raspberry nin işlemcisi oyle dusunuldugu kadar guclu degil , 2010 yilinda piyasada olan i3 islemci yada celeron islemci kadar bi performansi var , cep telefonlarinda cok cok daha guclu islemciler kullaniliyo , raspberry pi sadece işi ogrenmek icin yapilmis bi kart , 4k verir dedigi sadece goruntu cikisi verir manasinda , yani cok bisey beklememek gerekiyo , nvidia jetson nano alabilirsin , onun gpu su daha gucludur
Tabi birde amd nin apularinada bakabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 6 Haziran 2021; 16:2:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Pi 1 den beri öğrenilmemiş mi :)
Sağlık olsun yaw. Boşa gitti cihaz. Kenarda durur. İşe yarar bir gün umarım.
Yani 4K ya aldandım evet. Ama bıraktım 4K yı, 1080P dekstop çözünürlükte bile kasıyor. Geçtim onu, 720P izleme bile zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 6 Haziran 2021; 16:21:30 > -
quote:
Orijinalden alıntı: asyagrafikPi 1 den beri öğrenilmemiş mi :)
Sağlık olsun yaw. Boşa gitti cihaz. Kenarda durur. İşe yarar bir gün umarım.
Yani 4K ya aldandım evet. Ama bıraktım 4K yı, 1080P dekstop çözünürlükte bile kasıyor. Geçtim onu, 720P izleme bile zor.
Bahsettigin sey youtube performansi ise evet kasma var ama mp4 dosyalarini oynatmada sorun olmamasi gerek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TheJudgéBahsettigin sey youtube performansi ise evet kasma var ama mp4 dosyalarini oynatmada sorun olmamasi gerek
Alıntıları GösterYerel medya deneyimim olmadı. Açıkçası onla alakalı fikir söyleyemem.
Doğrudan masa üstü kullanımı ve tarayıcı üzerinden belirli kaynaklaradan video ilzemek diyeyim. Ana yer youtube malum. Diğerleri harici dizi siteleri.
-
Robotistan iade almıştır.
-
Arkadaşlar merhaba elimde sadece kutusu açılıp test etmek için usb ye takıp çıkardığım bir raspi 4 var. 8 gb ram'i olan modelden.
Bir yarışmada hediye olarak vermişlerdi ancak kullanmayı düşünmüyorum, sizce 2. el fiyatı ne kadar eder. Kutusunu açtığım için 2. el olarak değerlendirilir diye biliyorum.
Bunu satıp üstüne para ekleyip monitör almak istiyorum
-
Şuan 8gb modeli 75 euro + KDV distribitör fiyatı
oda şuanki kur ile yaklaşık 1600 TL yapıyor .
-
tr de fiyatları 3 civarı sanırım, stok yok ama çoğunda.
Ben 2 bin civarı yazsam iyi olur galiba.
-
hocam 2000 e satamazsınız ama siz bilirsiniz
3k yazan abartmış kimse 3k ya o cihazı almaz , bir ton alternatif var
bu distribitör sitesindeki fiyat , şu an 3k yazan adam da piyasada kıtlık var hiçbiyerde yok diye o fiyatı yazıyodur .
yurt dışı fiyatları şu şekilde
berrybaseRaspberry Pi 4 Computer Modell B, 8GB RAMhttps://www.berrybase.de/detail/index/sArticle/6666?src=raspberrypifunk24.net funktechnik aachenRaspberry Pi 4 Model B mit 8 GB RAMhttps://shop.funk24.net/detail/index/sArticle/2368?src=raspberrypi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 26 Mayıs 2022; 15:51:53 >
-
ha anladim, ben de 3bin leri gorunce dedim niye bu kadar pahali falan diye dusundum.
O zaman 1500 1700 arasi bi fiyata koyarim, satilir mi bilmiyorum ama satilirsa en azindan monitorun bi miktari cikmis olur :D
@SHADOW Yanlış yönlendiriliyorsunuz. Arkadaşın eklediği link'ler de stok yok, o yüzden 3 sitede de en son satılan eski fiyatları kalmış. Zaten global çip krizi var. 2GB'lık modelini 2000 TL'den aşağıya bulamayacağınız bir piyasa da 1500 - 1700 TL'ye 8GB'lık modelini satmak açıkçası enayilik olur. Şu anda 5000 TL'den aşağıya satılmıyor. Hadi 2. el diyelim yine bu fiyat 3000 TL'nin altına inmez.
Raspberry Pi çip krizine yenik düştü | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
-
hocam 3, 3.5k civarina mi koyayim
satilir mi bilmiyorum ama umarim satilir
5k ya satabilecegimi dusunmuyorum zaten cok uçuk bi rakam bence bi raspberry icin
Şu karta 5k vercek birini bulursan cidden haber ver cok merak ediyorum
Bu paralara amd intel sistemler varken kimse raspberry nin yuzune bakmaz, ayrica rakibi de cok var , zaten 8gb lik rb4 un rami bu kadar yuksek olmasi da pek bi anlam ifade etmiyor , cunki islemci kapasitesi dusuk bi kart , 40-50 nanometrede uretiliyor piyasa fiyatinin yukselmesi firsatcilar yuzunden onlarda saten keriz avlama pesindeler , piyasada birsuru sbc var raspberry sadece bunlardan biri ,sart degil rpi kullanmak acikcasi
@ ekleme , Şu an itibari ile asus tinker stokları var mesela rpi 4 den çok daha güçlü bi kart asus tinker 2 , rk399 çipi varhttps://market.samm.com/Asus Tinker Board Modelleri | SAMM Markethttps://market.samm.com/asus-tinker-board-modelleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 11 Haziran 2022; 15:24:13 >
-
5000 mi. yuhh o paraya ortalama iş görür laptop alır insanlar. çok özel bi kodlama için falan lazım değilse kim verir o parayı pi4 e .
zamanında ucuz ve ulaşılır diye popüler oldu
-
@SHADOW @hareketliperde ne 5000'i keşke 5000 olsa https://www.direnc.net/raspberry-pi-4-8gb-model-4b
çip krizi gibi şeyler denince hafif bir şey gibi geliyor değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaycı -- 16 Haziran 2022; 19:8:11 > -
@hareketliperde Katılmıyorum değil, ben sadece durumu belirttim. Yani satılan ürün doğru düzgün ortada yok, zaten bu yüzden kıymete bindi. :) Satıcılar 5000'e veya 8000'e alınır mı alınmaz mı konusunu düşünmüyor insanlar.
Türkiye büyük bir ülke, herkesin ihtiyacı veya yaşantısı bir değil. O yüzden insanlar laptop alır geçer bence doğru bir örnek değil. Böyle düşünen var mıdır tabii ki ama mesela adamın hobisidir villasındaki garaj kapısını kendisi yapmak istiyordur, RPi Zero'ya ihtiyacı olur alır geçer.
-
Bu fiyatlara satanlari anlamiyorum , bu paraua o kadar cok rakibi varki bu paralara daha guclu cihazlar var sacmalikdan oteye gitmez . Piyasada binlerce kart var cidden suan cok rahat asus tinkerboard 2 bulabilirim hemde rk3399 çipli , rp4e cok buyuk fark atiyo
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X