Şimdi Ara

Rapid-Share | Sıkça Sorular Sorular | - [ ANA KONU ] (459. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.515
Cevap
8
Favori
595.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı sayfalara denk geldim de premium puanı free puana dönüştürmek mantıksız denmiş ben hesabımı uzattığım için dönüştürmem mi daha mantıklı yoksa premium puanları kredi kartım aracılığıyla alıp hesabı uzatmam mı mantıklı yoksa sölediğim şeylerin hepsi aynı yola mı çıkıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0zan89

Money earned with winning new customers: 9.52 Euro (10697 Premium RapidPoints. Exchange-Rate: 0.89 Euro per 1000 Premium RapidPoints)

0.89 neye göre artıp azaltıyolar.

Arz Talep

İşler iyi kısıyorlar vanaları

baktılar upload edenler azaldı

hoop

hemen açıyorlar vanaları.
  • o zaman beni VURUN 2 gunde 1,5 tb remote yaptım ve birden 0.89 oldu ve yuklencek 2 tb daha var
  • 2 gunde 1,5 tb remote ile iyi puan geldi mi peki yani iyi bi artis var mi dostum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingDwa®F

o zaman beni VURUN 2 gunde 1,5 tb remote yaptım ve birden 0.89 oldu ve yuklencek 2 tb daha var

king upload edenden kastım

piyasaya hakim olma bazında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 4 Aralık 2009; 22:41:33 >
  • Arkadaşlar bayadır takılmıyordum Bu remote konularını okuyunca, önceden bu konuda çok mağdur olmuş biri olarak bişiler yazayım istedim.

İşe kendi açımdan uploaderları ve pastadaki paylarını sınıflandırarak başlamak gerekirse..

1. Sınıf Uploader:
    Kaynakları tamamen private trackerlardır, sadece torrentlerden dosya çekerler. Kendi aralarında raconları vardır bir başkasının upload ettiği dosyayı indirip upload etmezler.
    Tüm paylaşımlarını birinci elden yaparlar, Geneli bu işe yatırım yapmıştır, yüksek bant genişliği olan serverlar kullanırlar ve genelde sunumlarını release çıktığı gün yaparlar.
    Bu sınıfı özellikle takip eden büyük bir downloader kitlesi vardır. Pastanın en büyük dilimini bu uploader sınıfı alır.

2. Sınıf Uploader:
    Bu sınıf genelde işin mutfağı olan torrent aleminden girememiş, Kaynak olarak diğer uploaderlerın dosyalarını kullanırlar. Onların upload ettiği dosyaları indirip içlerinde varsa reklamları silerek tekrardan rarlayıp upload etmek suretiyle paylaşım yaparlar, Bunlardan bazıları server kiralayarak, bazılarıda ellerindeki mevcut imkanları kullanarak uploadlarını yaparlar.
    Pastadaki payları kullandıkları bant genişliğine bağlı olarak hatrı sayılır seviyelere ulaşabilmektedir.

3. Sınıf Uploaderlar: (Remote uploader)
    Bu sınıfın isminde her ne kadar upload kelimesi geçsede normalde upload ettikleri birşey yoktur. Şu anki sistemin açığını fırsat olarak görenler tarafından tercih edilmektedir. (sistemin açığı diyorum çünkü bana göre remote yapabilmek için hem kaynak, hemde hedef hostun şifreleri zorunlu kılınsa idi herkes sadece kendi upload ettiği linklerini kopyalayabilirdi..)
    Bunların yaptıkları iş başkalarının upload ettikleri dosyaları kendi oluşturdukları hesaplarına kopyalamak suretiyle, pastadan pay alma çabasıdır.
    Genelde bu işi gerçek kimliklerini saklayarak yaparlar. Pastadaki en küçük paya sahiptirler ve çoğu zaman forumlarda kaos ortamı yaratırlar.
    Bu işin içinde olan kişilere zararları dokunur. Başkalarından kopyalamış oldukları kopya linklerin silinmesiyle aşağıdaki hallere sebebiyet verirler;

- Downloaderlara zararları dokunur: Kırık partları yenileme şansları yoktur, sorun olduğunda postlarıyla ilgilenmezler, Konuyu açıp bir daha uğramazlar. Her daim downloadın yarım kalmasına, kotanın ve zamanın zai olmasına sebep olurlar.

- Gerçek uploaderlara zararları dokunur: Remote yapılan linkler, asıl linklerle aynı MD5 hash nosuna sahip oldukları için,
    kopya linklerin silinmesi durumunda, gerçek uploaderin linkleride rap-idin veri tabanında kara listeye alınır. Böylece gerçek uploaderların aynı linkleri
    yenileyebilme şansınıda öldürmüş olurlar. Bu gruptakiler kopyaladıkları linkleri en ücra forumlara bile yayma peşinde olduklarından, ihbarcıların asıl linklere ulaşmasınıda kolaylaştırmış olurlar.
    Bu iş için yazılmış özel bot lar bile mevcuttur. Bu grup para kazanabiliyormuş gibi düşünülsede, aslında en az alan kişilerdir kopyaladıkları linkler genelde reklam içerirler ve en fazla ikinci seferde downloaderları asıl kaynağa yöneltirler. Bu yüzden en sevdikleri linkler şifresiz ve reklamsız olanlarıdır.

Bu noktada yapılabilecek en doğru şey, Remote uploaderlerin hedef kitlesi olan acemi downloaderları bilinçlendirmek olacaktır.

Tavsiyelerde bulunmak gerekirse..

1- Her zaman önceliği birbiriyle uyumlu alternatif linkli sunumlara vermek işe yarayabilir.

2- Sayet sunum sadece rap-id linkleri içeriyorsa şuna mutlaka dikkat edin.http://rap-idshare/files/xxxxxxxx/dosyaadı.rar
    örnekte gösterilen xxxxxx kısmında numaralar mevcuttur. Bu numaralar dosyaların rap-ide upload edilme sırasını göstermektedir.
    Buradan linklerin remote upload olup olmadığını şu şekilde anlayabiliriz; Rap-id uploader ve benzeri programlar linkleri part sırasına göre rapide yükler.
    Remote yapılan linklerde böyle bir hiyerarşi yoktur genelde sıralama karışıktır. örneğin 8 nolu part 3 nolu parttan önce yüklenmiştir, numaradan anlaşılabilir.
    Ancak uploader rap-idin yanında alternatif linkleride vermiş ise kendi linklerinden remote etmiş olma olasılığı vardır ve bu doğaldır.

3- Alternatif linkler verilmiş olsa dahi, combine remote yapılmış olma ihtimali de vardır. Bunun için mutlaka ilk partı indirdikten sonra rar dosyasına çift tıklayarak içini kontrol edin.
    Çünki gerçek uploaderların çoğu şifresiz link verseler dahi genelde rar infosuna kendi nicklerini yada site reklamlarını koymaktadırlar. Mağdur olmamak için asıl kaynağa yönelebilirsiniz.

İnsanların rızası dışında remote yolu ile linkleri klonlayıp, o kişilerin emeklerine ortak çıkmak etik değildir. Bu tür çaba içeresine girenlere prim vermemek gerekir.

Bu mesajı ikinci yazışım. ilkine göre çok daha yumuşatarak yazdım umarım buda silinmez.

• Dear customer,

you have requested a payoff.

In order to proceed with the order, we kindly ask you to let us know your
    PayPal e-mailaddress.

The order will then be proceeded as soon as possible.

Paypal Mail adresimi istediler sanırım. Gönderdim. Acaba nezaman paypala geçer?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asc2

Dear customer,

you have requested a payoff.

In order to proceed with the order, we kindly ask you to let us know your
    PayPal e-mailaddress.

The order will then be proceeded as soon as possible.

Paypal Mail adresimi istediler sanırım. Gönderdim. Acaba nezaman paypala geçer?

1 ay sonra :)

----

bu arada rapidin serverları çökmüş durumda. hepimiz idm flashget gibi programlar kullandıgımızdan farkında değiliz ama tarayıcının downloadı ile indirirken max 200-250kb görebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fast_loader

Arkadaşlar bayadır takılmıyordum Bu remote konularını okuyunca, önceden bu konuda çok mağdur olmuş biri olarak bişiler yazayım istedim.

İşe kendi açımdan uploaderları ve pastadaki paylarını sınıflandırarak başlamak gerekirse..

1. Sınıf Uploader:
    Kaynakları tamamen private trackerlardır, sadece torrentlerden dosya çekerler. Kendi aralarında raconları vardır bir başkasının upload ettiği dosyayı indirip upload etmezler.
    Tüm paylaşımlarını birinci elden yaparlar, Geneli bu işe yatırım yapmıştır, yüksek bant genişliği olan serverlar kullanırlar ve genelde sunumlarını release çıktığı gün yaparlar.
    Bu sınıfı özellikle takip eden büyük bir downloader kitlesi vardır. Pastanın en büyük dilimini bu uploader sınıfı alır.

2. Sınıf Uploader:
    Bu sınıf genelde işin mutfağı olan torrent aleminden girememiş, Kaynak olarak diğer uploaderlerın dosyalarını kullanırlar. Onların upload ettiği dosyaları indirip içlerinde varsa reklamları silerek tekrardan rarlayıp upload etmek suretiyle paylaşım yaparlar, Bunlardan bazıları server kiralayarak, bazılarıda ellerindeki mevcut imkanları kullanarak uploadlarını yaparlar.
    Pastadaki payları kullandıkları bant genişliğine bağlı olarak hatrı sayılır seviyelere ulaşabilmektedir.

3. Sınıf Uploaderlar: (Remote uploader)
    Bu sınıfın isminde her ne kadar upload kelimesi geçsede normalde upload ettikleri birşey yoktur. Şu anki sistemin açığını fırsat olarak görenler tarafından tercih edilmektedir. (sistemin açığı diyorum çünkü bana göre remote yapabilmek için hem kaynak, hemde hedef hostun şifreleri zorunlu kılınsa idi herkes sadece kendi upload ettiği linklerini kopyalayabilirdi..)
    Bunların yaptıkları iş başkalarının upload ettikleri dosyaları kendi oluşturdukları hesaplarına kopyalamak suretiyle, pastadan pay alma çabasıdır.
    Genelde bu işi gerçek kimliklerini saklayarak yaparlar. Pastadaki en küçük paya sahiptirler ve çoğu zaman forumlarda kaos ortamı yaratırlar.
    Bu işin içinde olan kişilere zararları dokunur. Başkalarından kopyalamış oldukları kopya linklerin silinmesiyle aşağıdaki hallere sebebiyet verirler;

- Downloaderlara zararları dokunur: Kırık partları yenileme şansları yoktur, sorun olduğunda postlarıyla ilgilenmezler, Konuyu açıp bir daha uğramazlar. Her daim downloadın yarım kalmasına, kotanın ve zamanın zai olmasına sebep olurlar.

- Gerçek uploaderlara zararları dokunur: Remote yapılan linkler, asıl linklerle aynı MD5 hash nosuna sahip oldukları için,
    kopya linklerin silinmesi durumunda, gerçek uploaderin linkleride rap-idin veri tabanında kara listeye alınır. Böylece gerçek uploaderların aynı linkleri
    yenileyebilme şansınıda öldürmüş olurlar. Bu gruptakiler kopyaladıkları linkleri en ücra forumlara bile yayma peşinde olduklarından, ihbarcıların asıl linklere ulaşmasınıda kolaylaştırmış olurlar.
    Bu iş için yazılmış özel bot lar bile mevcuttur. Bu grup para kazanabiliyormuş gibi düşünülsede, aslında en az alan kişilerdir kopyaladıkları linkler genelde reklam içerirler ve en fazla ikinci seferde downloaderları asıl kaynağa yöneltirler. Bu yüzden en sevdikleri linkler şifresiz ve reklamsız olanlarıdır.

Bu noktada yapılabilecek en doğru şey, Remote uploaderlerin hedef kitlesi olan acemi downloaderları bilinçlendirmek olacaktır.

Tavsiyelerde bulunmak gerekirse..

1- Her zaman önceliği birbiriyle uyumlu alternatif linkli sunumlara vermek işe yarayabilir.

2- Sayet sunum sadece rap-id linkleri içeriyorsa şuna mutlaka dikkat edin.http://rap-idshare/files/xxxxxxxx/dosyaadı.rar
    örnekte gösterilen xxxxxx kısmında numaralar mevcuttur. Bu numaralar dosyaların rap-ide upload edilme sırasını göstermektedir.
    Buradan linklerin remote upload olup olmadığını şu şekilde anlayabiliriz; Rap-id uploader ve benzeri programlar linkleri part sırasına göre rapide yükler.
    Remote yapılan linklerde böyle bir hiyerarşi yoktur genelde sıralama karışıktır. örneğin 8 nolu part 3 nolu parttan önce yüklenmiştir, numaradan anlaşılabilir.
    Ancak uploader rap-idin yanında alternatif linkleride vermiş ise kendi linklerinden remote etmiş olma olasılığı vardır ve bu doğaldır.

3- Alternatif linkler verilmiş olsa dahi, combine remote yapılmış olma ihtimali de vardır. Bunun için mutlaka ilk partı indirdikten sonra rar dosyasına çift tıklayarak içini kontrol edin.
    Çünki gerçek uploaderların çoğu şifresiz link verseler dahi genelde rar infosuna kendi nicklerini yada site reklamlarını koymaktadırlar. Mağdur olmamak için asıl kaynağa yönelebilirsiniz.

İnsanların rızası dışında remote yolu ile linkleri klonlayıp, o kişilerin emeklerine ortak çıkmak etik değildir. Bu tür çaba içeresine girenlere prim vermemek gerekir.

Bu mesajı ikinci yazışım. ilkine göre çok daha yumuşatarak yazdım umarım buda silinmez.

çok güzel yazı olmuş
    ben sanırım 2. sınıfa giriyorum
    zaten remote olayın dan hiç anlamıyorum

• YETEEEEEEEEEEERRRRRRRRRR

1) cok sıkıldım pc başında gecen saatlerime, harcadıgım saat gunde 6 st en az ama kazandıgım ayda 60-80 euroyu gecmiyor
    2) Yukluyorsun ama bazı gazoz agacı insanlar yuzunden dosyaların cart diye siliniyor ( HAYVAN ispiciler)
    3) Tam kazandım diyorsun bi bakıyorsun RAPIÇSHARE gazozu kur ile oynuyor olan 3 kuruşuna oluyor.

DAĞILIYN ULAYYNNNNNNNNNNNNNN özgür bırakın beni.

1 OCAK da kur 0.1 de olsa payoff diyecem ve UPLOAD a DUR diyecem artık. Hic bir halt yuklemeyecem. Sadece SÖMÜRCEM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingDwa®F -- 5 Aralık 2009; 16:42:57 >

• @KingDwa®F

Gel dinle beni şuanda yap Payoff'u

durum hep bizim zararımıza gidiyor, bekledikçe kaybediyoruz.
  • @ KingDwa®F

Bi gez dolaş
  • a220 hepsiburada'da satılmaya başlamış, hafıza kartı + çanta hediyeli 250 tl.. ben rapidden sipariş ettim, kuzene 170 liraya bırakacağım..

http://www.hepsiburada.com/fujifilm-finepix-a220-12.2mp-2.7-lcd-dijital-fotograf-makinesi2gb-hafiza-karti-canta-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd97040
  • 278 tl
    normalde 220 240 civarı
    hediye diye birşey yok hiçbir zaman da olmadı
    hep parasını ödüyorsun
    bende söyledim canon dan daha da şık duruyor siyah renk de güzelmiş
  • ogameci acıkcası şu an 2 ci uyeligimde payoff parası yo oda 22 de ancak olacak mecburen bekliyorum
    bu arada bu kalan 14 gun icinde 45.000 puan lık da referrer gelecek 1ci uyelige bunları gozardı edemem.
    Mecburen en erken 22 si olacak artık 0.6 da deseler razı olacam. tahmini 2 uyelikde 200.000 puan birikcek
    şu an olsa 160 euro en kotusu 120 euro cekecem. Toplamda Kış vakti kısa gunun kar'ı
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeNRy__

278 tl
    normalde 220 240 civarı
    hep parasını ödüyorsun

Kaynak.

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare.html

• quote:

278 tl
    normalde 220 240 civarı
    hep parasını ödüyorsun

sepete ekleyince size özel fiyat ile 250 tl oluyor
  • NetworkXXX

yani hangisi daha iyi oluyor ben bundan bişey anlamam uzmanı değilim

quote:

Orijinalden alıntı: qontak0

quote:

278 tl
    normalde 220 240 civarı
    hep parasını ödüyorsun

sepete ekleyince size özel fiyat ile 250 tl oluyor

hmmm doğrudur onu bilmiyorum

• Rapidshare olayı bitirmiş arkadaş, premium olmadan yapılan upload lara maksimum 10 download vermiş. Nasıl dosya çekecez artık siz düşünün.
  • collector üyelik var ücretsiz
    onunla öyle bir sorun kalmıyor
  • 
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.