Şimdi Ara

rapid mi ocatavia mı görüş alabilirmiyim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,

    1.2 rapid sedan 90bg dsg style 2016 ile 2015 octavia 1.2 110 manuel ambition arasında kaldım kondisyonları ve fiyatları benzer kullanıcılar görüşlerini bildirebilirmi . salı birisini alcağım



  • rapid ve octavia farklı segmentteki araçlar. ben ikisini de kullanmadım ama bayide gördüm. ikisini de baya inceledim. rapid malzeme kalitesi, konforu, koltukları herşeyiyle vasat bir araç. octavia optimali inceledim. gayet yeterli derecede kalite ve konforu vardı. ambition donanımı yoktu ama rapidin dolusundan octavianın boşunu tercih ederim.
  • octavia alınız. rapid e binince sanki baştan savma bir araca binmiş gibi oluyorsunuz. yine fransız araçları ile kıyaslanabilir ama octavia ya kıyasla iyi değil. bir de eğer kredi çekmeden alabiliyorsanız dizel octavia alınız. satarken de daha pahalı satarsınız, yakıt tasarrufu da avantajınız olur.

    bir de DSG li araç almayın. DSG 40bin civarı km'lerde bozuluyor. tamiri de çok para. araç garantisi bitince başınızı çok ağrıtır. 2013e kadar olan DSG ler bozuluyordu sonrası için 40bin üstü yapmış araç çok olmadığından tam net söylemek mümkün değil ama geçmişi iyi değil DSG nin. ama rahat edeyim 2-3 yıl içinde satayım diyorsanız DSG ilk bozulmaya başladığı zamanlarda satabilirsiniz. çoğu insan DSG nin rahatlığından dolayı bunu ya göz ardı eder, ya da araştırmadığından gider dsg li araç alır sonra başını yakar. öyle bir ülke işte burası.
  • bir de bahsetmeyi unuttum rapid alacaksanız seat toledo alabilirsiniz. zaten araçlar hemen hemen aynı ama toledo bir 3-5 bin daha ucuz. aklınızda bulunsun.
  • osamanos kullanıcısına yanıt
    Hocam style donanıma bakınca bende öyle hissettim ama boş alıncada hiçbirşey yok içinde diğer araçta herşey var tek endişem rapidde 90bg nasıl gidiyor yakıtı arttırıyormu performans nasıl bilemedim yoksa araçlar aynı segmentte değil tabiki ama boyutları yakın sayılır biraz daha geniş arka yolcular açısından bemim gördüğüm malzeme kalitesi eapidinde yeterli geldi bana zaten babam i20 ilk kasaya biniyor adam ne görse beğeniyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leopolidas L kullanıcısına yanıt
    manuel golf 7 bar bende imkanım olsa dsgli olanı alırdrdım söylentilere çok takılmamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enemy

    manuel golf 7 bar bende imkanım olsa dsgli olanı alırdrdım söylentilere çok takılmamak lazım.

    insanlar hep internette yazmış. kullandım kullandım DSG si bozuldu. sonra burada 2-3 kere tamir ettirmişler baktılar yine bozuluyor elden çıkarmışlar. DSG nin tamiri de bir para.

    elbette belki şanslınızdır veya arabayı hırpalamadan çok iyi kullanıyorsunuzdur veya çok km yapmıyorsunuzdur DSG si bozulmaz. mesela sırf şehir içi trafikte işte işe ve alışverişe giderken kullanmış olsanız ayda ortalama 1100-1200 km yılda da 15 bine yakın bir km yapmış olursunuz. DSG 45 bin km de bozulsa 3 yıl bozulmadan kullanabiliyorsunuz demektir. DSG nin yeni versiyonu 2013-2014 gibi çıktı. dolayısıyla kuru kavramada eskisiler gibi bozuluyor mu çok net bilgi yok henüz ama DSG genelde risk oluyor. tork çeviricili otomatik vitesi olan fransız veya japon arabası daha iyi bir tercih olacaktır illa otomatik vitesli araba alacam diyorsanız.

    ben de araba alacam yakında ama DSG li araçlara bakmıyorum bile. otomatik alcaksam reno/pejo veya ucuz citroen bulursam ondan alırım. paraya kıyacaksam mazda alırım.

    sahibinden.com daki ilanlara bakıyorum:

    kullandığım arama özellikleri:
    marka/model: skoda octavia
    yakıt: dizel (dizel olmasını istiyorum kesin o nedenle)
    yıl: min 2013 max boş yani 2013ten bu yana

    bundan sonra vites olarak bir manuel i seçtim baktım bir de yarı otomatik + otomatik ikisini seçtim baktım.

    manuel 35 araç
    yarı otomatik + otomatik 296 araç buldu.

    bunu diğer markalar için veya diğer sitelerde de deneyebilirsiniz. 2. el satılan araçlar hep DSG. insan düşünüyor demek ki problem hala var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 16 Ekim 2016; 17:27:16 >




  • leopolidas L kullanıcısına yanıt
    Benim de dikkatimi çekti. Dsg Otomatik araclar sorun çıkarıyor evet ama ikinci elde cok satışa çıkmasının nedeni sorunlu olması değil çok tercih edilmiş olması. Benim fikrim bu şekilde. Ben de manuel almak isterim. Ama piyasada hep dsg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osamanos kullanıcısına yanıt
    Siz rapidin hangi versiyonunu gordunuz bilmiyorum ama benim arac cam tavan, hiz sabitleme far yagmur sensorunu gectim bagajda 12v soket, arka cam karartma, sogutmali torpido, sag onde semsiye koyma yerine kadar ince dusunulmus ayrintilari var. Bastan savma olduhuna katilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osamanos

    Benim de dikkatimi çekti. Dsg Otomatik araclar sorun çıkarıyor evet ama ikinci elde cok satışa çıkmasının nedeni sorunlu olması değil çok tercih edilmiş olması. Benim fikrim bu şekilde. Ben de manuel almak isterim. Ama piyasada hep dsg

    +1 bir aracın çok satılması o aracın kötü olduğu anlamına gelmez.bayilerin sattığı araçlarda % 88 dsg satılıyor.üstelik sıfır fiyatında 9 bin tl fark (dsg 9 bin tl daha pahalı) olmasına karşı.(octavia style paket) ben ikinic el style 2015 aldım.kesinlikle pişman değilim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.