Şimdi Ara

Rap Müzik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de en çok dinlenen türün rap olmasının sebebi, halkın bilgisizliği ve kölelik kültürüne (zenci kültürüne) olan ilgisidir. Ulusumuz, köleliğe dair ahlaki değerleri benimsemiş durumdadır. Bu durum beni her üzdüğünde, Johann Sebastian Bach'ın eserlerini dinlerim ve endişelerim bir mükemmellik akışıyla yıkanır. Mükemmellik geri dönecektir, ancak demokrasi sona erdikten sonra. Türkiye'nin bir Rönesans'a ihtiyacı vardır.


    Rap Müzik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Hellenist -- 20 Ekim 2023; 17:13:54 >







  • Rap müzik asi değil midir, kölelikle rap müziğin tam ilgisini anlamadım. Sanırım avamlığı kölelikle eş anlamlı görüyorsunız ama bu tam da doğru değil. Bir de her müzik türünün kendi içinde ve alıcılarına göre değerli olduğuna ve başkalarını rahatsız etmediği sürece hangi müziğin ne zaman, nasıl ve nerede dinleneceğine karışılmaması gerektiğine inanırım. İnsanların aydınlanması için müzik zevklerinin değişmesine bence gerek yok.
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Rap tartışılmasız siyahilerin müziğidir bunu herkes bilir. O yüzden köle müziği dedim ve neden köle olduğunu açıkladım.

  • The_Hellenist kullanıcısına yanıt

    Onu biliyorum ama siyahiler her zaman köle değillerdi ve şu anda da değiller. Kölelik çağında da siyahilerin hepsi köle değildi ve köle olanlar bir tek siyahiler değildi. Siyahi kültürü bence - bilhassa daha modern olanları - köle kültürünün karşılığı olarak okunmak zorunda değil. Bu okuma şekli hatta bence haklı olarak siyahilerin ırkçılık suçlamasını üzerine çeker.


    Bu tarz çıkarımlar hem fazla gevşek hem de sakat.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Irkçılık aristokratik bir düşünce sistemidir. Eğer bir toplum özgürlüğünü elde etmek için kendi başına mücadele edemiyorsa, o toplum köleliğe mahkumdur. Kötüleri erdeme doğru yönlendirmek için dünyanın köleliğe ihtiyacı var. Kötü fenotipleri yaydığımız sürece kölelik hem gerekli hem de amaca uygun olacaktır.

  • katilmiyorum.
  • Alıntı

    metni:
    Irkçılık aristokratik bir düşünce sistemidir.


    Doğru. Ama her aristokratik veya elitist düşünce veya toplum ırkçı olarak diye bir kaide - aslında - yok.


    Alıntı

    metni:
    Eğer bir toplum özgürlüğünü elde etmek için kendi başına mücadele edemiyorsa, o toplum köleliğe mahkumdur.


    Doğru ama tarihte birçok insan özgürlüğü için mücadele etti ve sonunda kazandı. Siyahiler de buna dahil.


    Alıntı

    metni:
    Kötüleri erdeme doğru yönlendirmek için dünyanın köleliğe ihtiyacı var.


    Aradaki ilişkiyi tam kuramadım.


    Alıntı

    metni:
    Kötü fenotipleri yaydığımız sürece kölelik hem gerekli hem de amaca uygun olacaktır.


    Dediğim gibi arada ilişki olmayınca bu ifadenin de anlamı bulunmuyor.


    En başından beri yazdıklarınızda Nietzsche etkisi görüyorum. Değerli ve etkili bir filozoftur şüphesiz ama fikirlerinin belirli noktalarda çok kusurlu olduğunu ve aslında yorumlarında - kasten - aşırıya kaçmayı seven bir karakter olduğunu da unutmayın.


    Benim savunduğum fikir müziğin serbest bir sanat-estetik biçimi olarak aydınlanmayla, elitizmle ve benzeriyle zaruri bir ilişki taşımadığı ya da taşımak zorunda olmadığı ama aydınlanmaya eklemlenebileceği, ilham olabileceği ve bir yandan aydınlanmadaki çeşitli gelişmelerin özgün ürünü olabileceği yönünde. Elbette teknik olarak gelişmiş bir müzik veya müzikteki gelişim ile ilerleme arasında bir korelasyon bulunur. Dahası farklı müzik türlerinin ortaya çıkışı ve serpilmesi de böyle bir ilişkili gelişimin yan etkisi sayılır. Ama hangi türün benimsendiği son tahlilde önemsiz durur. "Elit müzik" addedilen genelde klasik müziktir; klasik Batı müziği. Ama klasik müziği benimsemiş ve diğer her alanda geri kalmış bir toplum da olabilir. Rap müziği benimsemiş daha ileri bir toplum da.


    Demirperde ülkelerini düşünebilirsin. Batının yeni ortaya çıkan "dejenere" müzikleri eskinin bu sosyalist blok ülkelerinde yoktu veya yaygın değildi. Sosyalist blok bu anlamda çok daha klasikti ama muhtemelen her anlamda çağdaş Batı dünyasının gerisindeydiler. Temel insan haklarında, teknolojide, bilimde, üretkenlikte vs. Popçu, Rap'çi, Rock'çı, Metalci ve benzeri olmayıp tamamen klasik takılmak diğer sahalarda sosyalist bloğu ileri taşımadı. 18.yüzyıl Avrupası'nda kısmen olduğu gibi gerçek bir aydınlanmaya yol açmadı. 18.yüzyıl Aydınlanması kendisiyle geri beslemeli biçimde başka bir tür müzik de üretebilirdi ama çağın verilmiş koşulları ve bireylerinin yaratıcılıkları bildiğimiz klasik Batı müziğini ve tekniklerini yarattı. @The_Hellenist

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.