Şimdi Ara

Rap müziği küçümseyen metal dinleyen kitle (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
198
Cevap
2
Favori
8.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    söylediklerinin çoğuna hak verdim fakat adamın parası yoksa beat'e vercek ve müzik konusunda yetenekliyse müzik yapmicak mı çalıntı beat muhabbeti yapıyorsunuz sıkıldım bundan adamların ZATEN PARASI YOK neden bahsediyorsun sen..Parası olmayan adam ne yapabilir beat alamicaksa ? İkinicisi ben hayatımda hiç 12 yaşında bir rap yapan görmedim 2. si türkçe rap ' in gerçek hiphop ile alakası olmadığına kesinlikle katılıyorum 4-5 kişi dışında gerçekten yapan yoktur.Saçma sapan mc ' leri zaten dinleyen yok + ben mersinde yaşıyorum.Mersinde tek bir mc var her mahalle diyorsun ya ?

Ayrıca müzik türleri biri birinden iyi diyorsun.Bunu demen için beynin şüphe ettircek bir sorunun var heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsyeah -- 1 Eylül 2013; 8:38:02 >
    Bahsettiğim şey Sansar Salvo'nun Metalciler hakkında ki söylemleri üzerine o beğenmediği Metalci gruplarının alt yapısını alıp şarkı yapması ? Kardeşim paran yoksa fakirsen bence ilk önceliğin müzik değil karnını doyurmak olmalı yanlışmıyım? Müzikte yetenekliysen çalışırsın paranı kazanırsın sonra adam gibi müziğini yaparsın müzisyen olmak isteyen adam o eksikliğe katlanamaz. Bir işi yapıyorsan tam yaparsın.

Sansar Sözlerinin arkasında dursun o zaman bir kitleye laf atıyorsan gidipte arkasından sample çalmıycaksın..

Evet her mahallede gördüğümün sonuna kadar arkasındayım olur olmaz kişiler Rap dalgasına takılmış.. İşte her mahalle başında Metalci bulamazsın o kadar basit değildir bu işler..
    Şahsen şehrimde gördüğüm 50 den fazla Mc var müziğe müzük diyen adamlar Rap yapar olmuş..

5 saatte yapılan bi müziğe mi iyi dersin yoksa haftalarca kaydı için uğraşılan müziğe mi ? Zevkler tartışılmaz lafım yok, ama üzerinde verilen emeğe bakılırsa neyin iyi olduğunu beyni olan bi insan az çok anlar.

Dur geçen Youtube' da gördüğüm birini atayım sende tanışmış olursun pekte ifşa etmek istemiyorum burada insanları rencide etmek gibi bi niyetim yok

Şarkı için Buraya Tıkla..

Şöyle göz gezdirirken Rock Metal'den bir alıntı daha buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouthOfHeaven -- 1 Eylül 2013; 10:20:08 >

• SIRF YANLIŞLARINIZI DÜZELTMEK İÇİN HESAP AÇTIM

Evet arkadaşlar yazdıklarınızı okudum boş, gereksiz ve bi o kadarda saçma yazılardı. ben konuma geleyim öncelikle şunu söyliyim 16 yaşındayım bi arkadaşın ilgisini çok çekiyor bu yaş konusu.
    Evet başlıyalım öncelikle 2 müzigede saygım var, ömrümde 1 kez olsun metal rock dinlemedim ve çokta dinleyen arkadaşlarım var bu rock metal kültürü hakkında hiç bi bilgim yok ve sizi eleştirme çabasınada girmiyecm. Sizinde şu eksik bilgilerinizi bi düzeltiyip toparliyip önünüze sunayım dedim:
    Öncelikle Rap müzik Hiphop kültürünün alt koludur (bknz:dj'ylik- grafiti - beatmaker) sizin bu küçümsediginiz müzik gördügünüz gibi sadece müzik degil bi yaşam tarzıdır, (bol paltolon giyersin rengini belli etmek için yaşamını ona göre yönlendirirsin)
    Bi kaç arkadaş çok ucuz bir maliyetle rap yapılacıgını ve bu yüzden kalitesiz işler ortaya çıktığı fikrini ortaya koyuyo, peki müzik bu değilmidir basit aletlerle gerekli sesleri çıkartıp bunun üstüne sözlerini haykırmalısın + rap yaparken milyonlarca dolar ödeyip kurs almakta gerekmiyo rap'te sadece yaşanmışlık olmalı, rap sizin televizyonda gördügünüz cezanın lolipop yalaması değil, rap türk televizyonlarda soytarı kılıklı insanların yaptığı müzik türü olarak empoze edildi sizin o küçük beyninize. Birini gördüm yorumlarda keko rap müzik degildir dedi peki bugün 400 milyon izlenen Eminemin sanatçı değilde nedir peki? nereye bakarsanız bakın rap heryerde aynıdır (türkiyede biraz farklı) rap tupacın 7 kurşunla ölmesidir, rap amerikadaki siyah- beyaz ırkçılığına karşı gelmektir, rap eminemin barakada yaşamasıdır, rap No1in çalıntı mikrofonuyla kayıt almasıdır. ve gelelim şu arabesk rapçi denen beyinden mahrum kalan döl israflarına onları yokmuş gibi yapın köşede oturup kendi kendine olmayan manitalarına şarkı yapsınlar.
    Ve size son olarak türkiyedeki en iyi şarkılardan 2tanesini öneriyorum iyi dinleyin raple kalın.
    http://www.youtube.com/watch?v=hyX2YpgzUyI
    http://www.youtube.com/watch?v=W0VyflVefs8

• SouthOfHeaven kullanıcısına yanıt
    İlk olarak bu bebe zaten rap yapmıyo bu ve bunun gibiler kültürümüze zarar veriyo zaten

İkinci olarakta altyap'ı olayını biraz araştır FL Studio , Reason gibi programlarda her türlü müzik aletinin notası var ister gitarla ister bağlamayla altyapı hazırlar , gitar ve bateri ritimleriyle beat yaptı diye adamı metalci yapamazsın

C-C-C Propan Ülkü Ocakları
  • Principito kullanıcısına yanıt
    Sözlerimi nasıl okudun,okurken ne düşündün,ve yazdıklarını yazarken aklında ne vardı merak ediyorum.

Merak etme sen, dediğin programlar ve çok daha fazlası için uzun zaman harcadım. Kaldı ki ben gitar bateri kullanınca kişi Metalci olur diye bi şey söylemedim zaten çoğu kişi orjinal davul standı kullanarak beatlerine ritim örüyor.(Mode XL Anatema gibi) Metal müzik senin için sadece Elektro Gitar ve Davul'dan ibaret sanırım Metal hakkında bu kadar az bilgiye sahipken bilmediğin konu hakkında yorum yapıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkede sözde müzisyen olup edirneden ötede tanınmayanlara değil tam tersine bakın. birde yaptıkları müziğe, hangi müzik türü daha kaliteli anlarsınız. aksi olsa, aksini düşünsem söylerdim, metal dinlediğimden değil. bu ülkede müzikle en alakalı yabancı grupları en fazla takip eden kesim metalciler. metal müzik için daha fazla emek gerekmesi rapi aşağılamak değil. yarın metalde her önüne gelen tarafından yapılsa metalde kalitesiz bir müzik haline gelir. ben 2 yıldır elektro çalıyorum. bir metal şarkıda çalmak aklımın ucundan geçmez. hani olmaz yani istesem de beceremem. 1 yıl önce rap dinlemeye başlayan arkadaşlarım facebookların da asi rapçi çocuğu oynuyorlar. bunda cidden rapi seven emek veren adamın suçu yok tabii ama o adam rap müzik sayesinde ortam yapmaya çalışıyor, plajda akdeniz akşamları devri bitti. rap devri başladı. kimse kusura bakmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antifa_ultra -- 2 Eylül 2013; 8:55:01 >
  • kulağınıza hoş geliyor ve dinliyorsunuz metal tabikide olağan bi durum. ancak yarım yamalak İngilizcesi olanlar bu rapten daha güzel demesinler de kulağa daha hoş geliyor desinler bence. rapi herkes yapıyor gibi aptalca bi cümle görmedim yahu. kardeşim sen arayıp da mı dinliyosun evinde rap yapan daha doğrusu yaptığını sanan adamları? bu piyasadaki tanınmışlar belli zaten. Allame, Joker, PMC ekibi, Ceza, Sago vs.. ayrıca bu müziğin sözleri için dinlendiğini özellikle bilmeyecek kadar moron olmayın ya. enstürman yokmuşmuş. kardeşim hayatında rap dinlememişsin doğru düzgün sen. ne beatler var seni alır götürür. metal müzik kulağınıza hoş geliyordur doğrudur ancak biraz kaliteli rap dinlediğinizde görürsünüz rapin de hoş geldiğini çok nezih, değerli, entel, küfre karşı kardeşlerim abilerim..

Orijinalden alıntı: oxo arvaledze

kulağınıza hoş geliyor ve dinliyorsunuz metal tabikide olağan bi durum. ancak yarım yamalak İngilizcesi olanlar bu rapten daha güzel demesinler de kulağa daha hoş geliyor desinler bence. rapi herkes yapıyor gibi aptalca bi cümle görmedim yahu. kardeşim sen arayıp da mı dinliyosun evinde rap yapan daha doğrusu yaptığını sanan adamları? bu piyasadaki tanınmışlar belli zaten. Allame, Joker, PMC ekibi, Ceza, Sago vs.. ayrıca bu müziğin sözleri için dinlendiğini özellikle bilmeyecek kadar moron olmayın ya. enstürman yokmuşmuş. kardeşim hayatında rap dinlememişsin doğru düzgün sen. ne beatler var seni alır götürür. metal müzik kulağınıza hoş geliyordur doğrudur ancak biraz kaliteli rap dinlediğinizde görürsünüz rapin de hoş geldiğini çok nezih, değerli, entel, küfre karşı kardeşlerim abilerim..

Müzik dediğin kulağa hoş gelmeli zaten. Müzik kulağı diye bir şey duydun mu sen hiç ?

• quote:

Orijinalden alıntı: W.Axl Rose

quote:

Orijinalden alıntı: oxo arvaledze

kulağınıza hoş geliyor ve dinliyorsunuz metal tabikide olağan bi durum. ancak yarım yamalak İngilizcesi olanlar bu rapten daha güzel demesinler de kulağa daha hoş geliyor desinler bence. rapi herkes yapıyor gibi aptalca bi cümle görmedim yahu. kardeşim sen arayıp da mı dinliyosun evinde rap yapan daha doğrusu yaptığını sanan adamları? bu piyasadaki tanınmışlar belli zaten. Allame, Joker, PMC ekibi, Ceza, Sago vs.. ayrıca bu müziğin sözleri için dinlendiğini özellikle bilmeyecek kadar moron olmayın ya. enstürman yokmuşmuş. kardeşim hayatında rap dinlememişsin doğru düzgün sen. ne beatler var seni alır götürür. metal müzik kulağınıza hoş geliyordur doğrudur ancak biraz kaliteli rap dinlediğinizde görürsünüz rapin de hoş geldiğini çok nezih, değerli, entel, küfre karşı kardeşlerim abilerim..

Müzik dediğin kulağa hoş gelmeli zaten. Müzik kulağı diye bir şey duydun mu sen hiç ?

hadi yaa? ben de diyorum ki zaten siz sabırlı bi şekilde kaliteli rap dinlememişsiniz. rap de gayet kulağa hoş gelir.

• alın gerçek müzik dinleyin lan biraz

Orijinalden alıntı: SouthOfHeaven

Konuya baktım ve her türlü yorumu okudum arkadaşlar belki bu yorumumuda gören arkadaşlar olucaktır yaklaşık 15 senelik bi Rock Metal geçmişim var.
    Metalde en bilinmeyen taş altında kalmış gruplara kadar dinlemişliğim vardır zaten günümün yarısı piyasada ki yeni grupları araştırmakla geçiyor her neyse Rap ve Hip Hop müziği yakından takip ediyorum Türkiye deki çoğu rapciyi dinledim albümleri olsun dissleri olsun beni etkileyenlerde çıktı bi b*k a benzetemediklerimde çıktı özellikle bir çok şarkıda çalıntı beatler gördüm neyse yukarıda bi sansar salvo davası olmuş ve sansarın metalcilere attığı lafları yazmış.
    Bu yazıyı okuyorsan birazdan vereceğim linklerdeki şarkıları iyi dinle o çok övdüğün sansar salvonun eleştirdiği kötülediği ''Metalcilerin'' alt yapılarını nasılda aldığını gör

İkisinide dinle bakalım belki ne demek istediğimi anlarsın.
    Neyse devam ediyorum Mobb Deep Cypress Hill gibi Rap gruplarının diskografisini dinliyorum şu an. Türkiye de Rap yapıldığını düşünmüyorum Hip Hop kültürüyle alakası olmayan insanlar bu işi yapmaya çalışıyor. Geçen bi rapcinin sözü dikkatimi çekti umduğumu yaptım ama umduğum yerde değilim bak kardeşim Rap müzikle çok ilerisini hedefliyorsan sen baştan kaybetmişsindir tamam belki bi kesimi etkileyebilirsin basit düşünen insanlara istediğini verebilirsin ama bi fark yaratmadığın sürece sokak müziğinden ileri gidemezsin bunuda unutma.

Şimdi gelelim Metal ve Rap karşılaştırmasına Metal müzik her şartlarda Rap müzikten üstündür kardeşim bunu 15 senelik gözlemime dayanarak söylüyorum ortada bi karşılaştırma varsa Rock Metal müzik her türlü ..ker diyorum hoşuna gittiği için Rap dinleyebilirsin eyvallah ama burda bizim müziğimiz böyle üstün böyle daha iyi diyemezsin Rapcilere ezik demiyorum ama Türkiye'de bu işi yapanlar insanları mal yerine koyuyor unutmayın nasılsa ne olduğunu araştırmaz ne koysak dinler adamın istediği bu değil mi düşüncesiyle başlıyor her şey hiç duymadığınız bi şarkının alt yapısını alıp üstüne söz yazıp önünüze koyuyorlar ve dinleyicilerin yüzde 90'ı da bunu yiyor. Sagopa Kajmer'in Pesimist EP 1 albümündeki vokallere '' O Sagopa değil inanmam 40 yıllık dinleyicisiyim'' diyerek bilmişlik taslayan insanlar var kaldı ki cahille tartışmanın kimseye faydası dokunmaz hala bildiğini okur .. Kaldı ki 70 yaşına gelipte hala Rap müzikle uğraşan adam tanımıyorum ben,burda onlarca ilah sayabilirim Rock Metal müziğe gönül vermiş hala bu işin içinde olan dedeniz yaşındaki adamlar .. Çok yakın bi arkadaşım ilk kaydını bi Mc ile tanıştırmam sayesinde aldı hala da Rap müzik için uğraşır arada bi tatlı tartışmalarımız olur ''Metal vs Rap'' falan bi enstürman çalmadan nota bilgin olmadan müzisyen olamazsın derim hep evet olamaz bunu da az çok aklı başında olan bi insan anlar.

Her mahallede rastlamıssınızdır 12 yaşında olupta iki beat indirip üstüne söz karalayan facebookta sayfa açıp genelde photoscape ile kendini fotoşoplayan sonra Rapçi oldum diye gezinen veletlere.. İşte bunu bi metalci yapmaz kaldı ki o yaşta Rock Metal müzik yapan uğraşan birini bulmak çok zordur..
    Kütahyada yaşıyorum ve burada stüdyolar kapanıyor..Neden ? Çünkü arkamızdan yetişen kimse kalmadığı için.Durum bu kadar vahim.. Sen 6 saatte bir beat yapıp ya da 50 tl ye beat alıp üzerine söz karalayarak iyi yerlere geleceğini düşünüyorsan çok umutlanma derim herkes emeğinin karşılığını bi gün alır tek bi şarkı kaydı için 3 hafta uğraştığımızı bilirim ben sen ne 6 saatinden bahsediyorsun biraz bilinçlenin artık bakın çevrenize dinlediğiniz adamlara nasıl alın teri dökmeden emek harcamadan bir yerlere gelmeye çalışan insanlara bakın hala bu işin içinde olmak istiyorsanız gözlerinizi yeterince açamamışsınızdır. Şimdi belki diyenler olucaktır bize diyorsun iyide sen neden dinliyorsun.. Bak birader Türkiye'de Hip Hop dinleyicisinden çok Rap yapan insan var. Uzun ömürlü olmasada her mahalle başında en azından bir Mc var Türkiye'de durum böyle olmasa insanlar evlerinde durup Rap müziğe köstek olmak yerine destek olmayı seçse belki bu kadar basit bi müzik olmaktan kurtulabilirdi.. Ben bi dinleyiciyim 8 mil'i izleyipte ertesi gün şarkı kayıtlarına giden binlerce poserden biri değilim. Neyse sözlerimin son kısmındayım buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim umarım bazı sözlerim kafanızda soru işareti bırakmıştır.

haklısın çalıntı beat kadar iğrenç bişey yok ama ALTYAPI değil beat. ben de desteklemesem de çok şarkının altyapısı kullanılıyor verdiğin örneği dinlemedim orda durum nasıl bilmiyorum tabi. kimleri dinledin bilmiyorum ama PMC ve BATARYA bünyesindekileri dinleyen birisinin etkilenmemesi çok zor. Ayrıca Türkiye de gerçek rapin yapılmadığını söylemişsin de kim yapıyor şu an gerçek rapi para içinde yüzen eminem mi yoksa açlıktan savaştan bahsedip zengin olduktan sonra karı kız araba seksten başka bişeyden bahsetmeyen 50 cent mi? :)
    Bunu her rap dinlemeyenden veya iyi bir rap dinleyicisi olmayanlardan görüyorum. doğru fl studioda 20 dakkalık uğraşla yapılabilcek beat bozması şeyler yapıp saçma sözler okuyanlar çok ama sen bunları neden kaale alıyosun anlamış değilim. zaten 5 10 kişiyi aşamayan tipler onlar genelde ya da yetenek sizsinizde görülenler. veya arsız bela vs dersen zaten onun rap olmadığı aşikar. onu dinleyenler de sokaklarda acınası tipler. bu işi hayatıyla bütünleştirenleri göz önüne almanı tavsiye ediyorum. gerçekten emek vrenleri. saian,hayki,karaçalı,da poet,patron,allame,joker,hidra,lider... gibi isimlerin saçma işlr yapıp para peşinde koştuğu zor görülür
    Ayrıca şöyle bişey deyim. bu metalciler genelde ya çok kibar ya da kibar olmaya çalışan insanlar. küfre tahammülü olmayan nezih,kibar ve entel insanlar. rap sokak müziği. sokaklar pis ve seni en çirkin halleriyle kabul eder. toz pembe bi hayatı olanlar metal dinleyebilir..

• zevkler ve renkler tartışılmaz. Güzel olan şarkıdır, türü değil. Ancak yine de genelleme yapacak olursam, kendim için,

metal>rap

Rapçilere saygı duyarım.
    Rap temelinde protesttir isyanı anlatır ne kadar ayrıştırsanızda Rock ve Metal ile bi bakıma aynı güneş ışığını farklı yansıtırlar ayrıca Rap old school unda temel olarak blues ve jazz ı alır yani sampler denilen olayda jazz ve blues parçalardan sampler kesilir altına uygun davul kiti ve bass döşendikten sonra basit çaplı bir beat'e kavuşmuş olursunuz ,Heavy Thrash Death Metal gibi nasıl bir çok farklı tarz varsa raptede Battle Rap Protest Rap ve malesef ki anadolu insanı uydurması arabesk rep vardır ki o rap değil arabesk uzantısıdır , insanlar müziği düşünmek dinlenmek veya heycanlanmak için dinler..Rap te bir çıkış iniş söz konusu değildir parça genelde düz bi şekilde devam eder ama felsefesi vardır anlattıkları düşündürür,Metal veya Rock gibi türlerde şarkı patlar yükselir breakdown a girer çıkar insan ı gaz a getir heycanlandırır her müzikte olduğu gibi rap ve metalinde kaliteli ve kalitesiz örnekleri çoktur,Rap in el altına düşme sebebi internetten indirilen hazır bir altyapıya çubuk mikrofonla vokal kayıt edenin kendini rap sanatçısı ilan etmesidir..bir rapçinin metal sevdalısına tepki göstermesi yobazlıksa metalcinin de aynılarını yapması yobazlıktır müzik evrenseldir hiçbirşeye körü körüne bağlanıp fanatikleşmeyin yobazlaşmayın.

• Öyle internetten indirme beatlerle 15 tl veripte kayıt aldığınız şarkılarla bi yerlere gelmeye çalışmayın o zaman sonra emeğimin karşılığını göremiyorum demeyin olum bunu anlatmaya çalışıyorum ben tamam sokak müziği eyvallah adam nota bilmez falan bunlarıda göz ardı etmeyin.

Hip Hop kültürü Türkiye'de çok farklı eğer çok farklı olmasa şimdi Arabesk Rap diye bi akım ortaya cıkmazdı insanlar yaptığı müziğe sahip cıkardı bu sefer bu kadar uzun yazmıycam yukarıda açıkladım zaten her şeyi nasıl anlamak isterseniz.. Ben konuyu böyle görüyorum benim açımdan böyle herkesin düşüncesi farklıdır daha fazla kafa yormuyorum kulak sizin irade sizin kimsenin düşüncesini değiştirmek gibi bi niyetim yok sadece eğer bir gün müzik yaparsanız emek verin uğraşın ne demek istediğimi anlarsınız
  • Altyapı dediğin şey vokal dışındaki enstürmanların oluşturduğu bütünlüktür zaten. Verdiğim örneği dinle orada altyapının bir bölümü alınıp beat haline getiriliyor. Şimdi zaten beat dediğin o dur ordan burdan alınabilir diyenler çıkıcaktır..Adamların şarkı üzerinde ki başarısının en az yüzde 50'si alt yapı ve beat kaynaklıdır zaten. Şimdi sorarım neden başkalarının emeklerini alıp kendi başarın için kullanıyorsun kardeşim hadi yine aldın diyelim bari laf attığın tarzlarını beğenmediğin insanların emeklerini kullanma. Bir önceki mesajımda da yazdım sana Türkiye'de Hip Hop kültürü tam anlamıyla yaşanmıyor. Eğer Türkiye'de adam gibi Rap yapılıp Hip Hop kültürüne sahip çıkılsaydı şimdi Arabesk Rap denen akım ortaya çıkmazdı eğer internetten beat indirip emeksiz uğraşsız bişeyler yapılmasaydı bu gün Arabesk Rap gibi basit bi akımın oluşması imkansızlaşırdı. Şimdi asıl cevap vermek için girdiğim konuya gelelim.

Metalciler genelde ya çok kibar ya da kibar olmaya çalışan insanlar demek ha ? Bunu söyleyen sen ya Tam anlamıyla metalci biriyle karşılaşmadın ya da şu Kurt Cobain'ci marjinal görünümlü tumblr kızlarından biriyle tanıştın.. Sen bi thrash metal konseri izledin mi ya da hiç death ya da black metal dinledin mi diye sorarım sana adamlar kibar olmak istese konserde pogo yapmaz heralde ya da senin saygılı davrandığın her şeye yeri geldimi saydırmazlar.. Ben sana bi şarkı atayım ingilizcen varsa anlarsın yoksa da çeviriden bak bakalım kibar metalcilere..

Bu son mesajım biri bu konu hakkında tartışmak isterse iki müziğinde ne olduğunu öğrensin Metal'e kibar diye gelmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouthOfHeaven -- 3 Eylül 2013; 2:32:27 >

• Rap müziğini çok kaliteli yapan bir sürü rapçi tanıyorum ben Türkiye'de.Rap dinlemeyenler yada rap'e kötü bakanlar bunları dinlerlerse bence farklı sonuçlar elde ederler.Benim kuzenimde metal dinliyordu. 1 hafta bizde kaldı. Bi ara sözleri ve melodiyi çok beğendiğini söyledi.(Joker-yaşamak öldürür) bence hem rap hem metal dinlemekte sorun yok bu adamlara yaptıkları işlerin karşılığı verilmeli. Türkiye'de bulunan bi tomar rapçi Amerika'da bulunsaydı şimdiye zengin olmuşlardı.
  • benim anlamadığım şey şu. sagopa ceza gibi yeteneksiz insanlar küfür/diss bilmemne yapıp müzik yaptıklarını iddia ediyorlar. O zaman Beatles ne yaptı. Queen ne yaptı arkadaş. Pink Floyd ne yaptı..? adama sormazlarmı... İçinde gram zeka ürünü bir melodinin olmadığı saçmasapan dissler bilmemneler yapacaksın sonra neden aşağılanıyoruz diyeceksin.. İnsanların kulaklarını kirletiyorsun niye aşağılanmıyacaksın ki?. İnsanoğlu Bach gördü, Mozart gördü, Beethoven Gördü, Chopin gördü. Gitarla beraber blues ve rock müzik gördü. yeri geldi Punk rock gördü yeri geldi metal müzik hard rock gördü.. Ama hiçbir zaman bu rap/hiphop saçmalığı kadar alçalmadı müzikalite olarak. Bu zevk meselesi felan da değil. Müzik matematiğe benzer. Öğrenmeden ustalaşamassın....
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.