Şimdi Ara

Ranked için 30 level kriteri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önyargılı bakmadan önce yazıyı sonuna kadar okumanızı istiyorum arkadaşlar. Bu konu uzun zamandır aklımı kurcalıyor ve trollük yapılacak bir yazı yazmak istemiyorum. Okumadım, gereksizce uzun yazmışsın diyecek trollerin bu noktada çıkmaları yararlarına olacaktır.

Hepimizin bildiği gibi LoL'de bir dereceli oyun sistemi var ve 30 level olmadan kesinlikle bu sisteme dahil olamıyorsunuz. Peki 30 level ne kadar belirleyici bir kriter, bu konuyu tartışmak istiyorum. Birçok kişinin deneyimlerini de dinleyerek şunu öğrendim ki azımsanamayacak sayıda çok kişi ilk 30 levele ulaştğından oyunda hala birçok şeyi bilmiyor, bunu TR serverında bol bol görebilirsiniz mesela. Yeni başlayan oyuncular birkaç rolü deniyor ve yüksek kda'yı tutturdukları an o rolü spamlıyorlar sadece. Birçoğu yayın falan da izlemediği için harita görüşü nedir, TFlerde nasıl pozisyon alınmalı, hatta ve hatta last hit yapmayı bile bilmeyen bir tayfa var. Genelde ilk kez 30 levele ulaşan şahıs noobluğu üzerinden atamamış oluyor ve daha uzun süre ranked ve normal maçlarda kendini geliştirmesi gerekiyor. Bronz 4-5 dediğimiz seviyeler oyuna ilk başlayanlardan daha kötü oynuyor misal.

Peki 30 levele ulaşmak ne kadar sürüyor? Eğer çok boş zamanınız varsa, günde en az 8 oyun atabiliyorsanız, oyun başında sabahlayabiliyorsanız 30 levele ulaşmak dert değil. Ama burada kendimden örnek vermek istiyorum, oyun dışında da belli bir hayatım var, geceleri oyun oynamayı seven bir tip değilim. Günde fix 2-3 maç atarım, bunlardan biri aram olur, bazen de günün ilk bonusu için botlarla girerim. Bazen internet kötü olur hiç girmem. Ve ben şu ana kadar hiç 30 levele ulaşamadım. TR'de 25 level hesabım var, ve ben o hesapta aylarca oynadım, ama günde 10 maç spamlamadım mesela hiç. Ara verip oyunu sildiğim zamanlar oldu. Fakat çok maç izledim, Youtube'da takip ettiğim kanallar vardı, yemek yerken maç izliyordum hep belli bir dönem. TR'deki hesap sarmadı, 10 yaşında bebelerden küfür yemekten bıkınca West'e geçtim, şu an 15 level hesabımla yine günde 2-3 maç atıyorum, önümde hala uzun bir yol var. Ve ben TR için muhtemelen silver veya gold seviyesinde(belki daha iyi, bilemem) bir oyuncu olduğuma inanıyorum, arada çok kötü feedlediğim de oldu, ama genel olarak işler kötü gidiyorsa kule altı kalırım, safe oynarım, ama ping kaynaklı değilse o maçı satan kişi %95 ben olmam. Peki o zaman 30 levelin benim ve benim gibi oyuncular için kriteri ne? Ranked giremediğim için seviyemi de bilmiyorum, hadi gireyim ama bronz düşeyim, bu bile benim için daha doyurucu olurdu.

30 level çok yüksek bir gereklilik, casual oyuncular da düşünülebilirdi, ranked için olması gereken seviye 20 olabilirdi, ya da normal oyunlar için de bir mmr olurdu. Hadi bir şekilde 30 level oldunuz diyelim, bir de bunun smurf olayı var, yine baştan 30 levele kadar kas babam kas. Çok uzun demek istiyorum, burada hayatta oyundan başka derdi olmayan, arkadaşlarıyla sürekli sabahlayabilen yaşı küçük oyuncular benim durumumu muhtemelen anlamayacaktır. Hatta tahmin ediyorum dalga geçme amaçlı konuya girip ileti atan da çıkacak. Şurasından sonrasını okumadım diyeni de çıkacak, sağlık olsun. Ama durum bu ve mantıklı olduğunu düşünmüyorum, bu fikirdeki tek kişi sadece ben olamam. Hadi bak 0-30 level arasına da bir seviye sistemi koyarsın, ama mesela sadece maç kazanmaya bağlı olmaz, kda ve kazanmanın ortalaması olur mesela, hatta birkaç faktör daha eklenebilir, Java programlamaya yeni başlamış bir kişi bile kda - kazanma ortalaması alabilecek bir algoritma yazabilir. Böylelikle takım kötü olsa bile fazla feedlemeyerek rank atlanabilir, gayet de mantıklı olur. Benim muzdarip olduğum durum şu, ranked olmadığımdan bu konuda çok yorum da yapamıyorum, oynayışıma bakıp muhtemelen silver 1- gold civarı olurum diye tahmin ediyorum, ama bir kesinlik yok. Şu an bronz 5 adam gelse bana, "hee sen zaten ranked'a da hiç çıkmamışsın, nereden biliyon, belki sen de bronzsun" dese cevap verebilecek durumum yok. Sırf daha fazla zamanı olan benden yeteneksiz bir oyuncu ranked olabilirken ben şu an sadece normal ve aram atabiliyorum, çok hoş.

Ciddi ciddi okuyan arkadaşa sabrı için teşekkür ederim. Benimle aynı fikirde olan olmayan arkadaşlar bi yorum atarsa sevinirim. Yani ne yapılabilir, sabret sabret nereye kadar, nasıl bir sistem daha güzel olurdu.

Not: Gizli Riot çalışanıyım, yeni sistem getireceğiz, çaktırmadan fikir topluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straw Hat -- 8 Aralık 2014; 8:12:44 >

• Haklısın aslında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadım ama 30 level bile yetmez bence 2 tam dolu rün sayfası + 30 champ falan yapmaları lazım belli bir normal game win sınırı koysalarda fena olmaz aslında
  • adamlar 4 5 yıl önce bi sistem kurmuş, değiştirilmemiş ve değişcek gibi de durmuyor çünkü bu olaydan dolayı rahatsız olan bi community yok. işte ilk senden duyduk.

not:riot çalışanı olduğunu her yerde söyleme burda pmden skin felan iateyip rahatsız edebilirler. senin için diyom

• Ciddi ciddi okudum, önemli diil.
    Sistem guzel olurdu, ama bence uygulanmaz. Ayrica sen bi 10 maç atta, sonra görelim

• SarımsaklıSamırsak kullanıcısına yanıt
    Hayır bu kadar uzun bir yazıyı başlıkla nasıl özetleyebilirim ki? Sadece başlığa bakarak katılmadığın durum aslında benim fikrimi yansıtıyor.
  • Ben full çalışıyorum günde 1 el anca atıyorum yaşı kucuk veletler günde 2-3 el atıp hemen 20 oluyolar ve ranked giriyolar ranked sınırı 10 olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ireina Nadar

adamlar 4 5 yıl önce bi sistem kurmuş, değiştirilmemiş ve değişcek gibi de durmuyor çünkü bu olaydan dolayı rahatsız olan bi community yok. işte ilk senden duyduk.

not:riot çalışanı olduğunu her yerde söyleme burda pmden skin felan iateyip rahatsız edebilirler. senin için diyom

Bu olaydan rahatsız olan bir topluluk yok, çünkü oyun atabilecek bayağı boş zamanın varsa 30'a ulaşmak aslında çok uzun sürmüyor. Benim de şu an LoL oynayan birkaç arkadaşım olsa, vize-final-not derdim olmasa, sabahlaya sabahlaya çok kısa sürede 30 olabilirdim. Benim demek istediğim 30 level olmak sizi ranked'a hazır hale getirmiyor, sadece maç atmak birini pro yapmayabilir. Bazısı zaten başka mobalardan aşinadır, bazısı doğuştan yeteneklidir, bazısı çok oyun izler. 30 level gerekliliği bu adamlarla, sabahlayan ilkokul bebelerini bir tutuyor. Geçen bir stream vardı Twitch'de birçocukla bayağı dalga geçilmişti. Şimdi bu çocuk mesela 4 arkadaşını toplamış, anne baba da umursamıyorsa(ya da gizli gizli) sabahlara kadar oyun atarak 1-2 ayda hemen bir ranka yerleşebilir. Şimdi ranked'da karşına benim gibi bir oyuncu mu gelmesini isterdin, yoksa bu 10 yaşında çocuğun mu? Bronz challenger falan boşver şimdilik. Sorun işte tam da bundan kaynaklanıyor. LoL'ün büyük bir kısmını zamanı bol şahıslar oluşturuyor, dolayısıyla azınlık da şikayet etmemeyi tercih ediyor.

• Bu konuda riota ticket attım eğer gelirse ben ilham kaynağıyım
    Sezon 3 ün ortalarında king of the court darius skin fikrini ticket atmıştım. Benimkinde q sunda reverse yapıyordu, geri yürürken bacakarasından geçiriyordu topu. Ama fikir fikirdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Cheddar Bob

Bu konuda riota ticket attım eğer gelirse ben ilham kaynağıyım
    Sezon 3 ün ortalarında king of the court darius skin fikrini ticket atmıştım. Benimkinde q sunda reverse yapıyordu, geri yürürken bacakarasından geçiriyordu topu. Ama fikir fikirdir

Nasıl attın, Türkçe mi attın? İngilizceye çevirip atalım.
  • 35 lvlde olsa keşke çünkü adama sup kalıyor sup herom yok diyip annie grand le blanc alıyorlar

• Şu kadarını diyeceğim; haklı sayılırsın. Öyle oyuncular varki takım taşıyor plat oluyor bazıları iyi oynuyor takım kötü çıkıyor. Şimdi diceksiniz herkes hakettiği ligtedir diye. Çok yanlış bir düşünce. Mesela arkadaş banada iyi oynuyor gibi geldi. Belkide gümüş 1 deki oyunculardan daha iyi iş çıkaracak. Durum şu. Gümüş 1 de olup bronzlar gibi oynuyanlarda var gold 1 seviyesinde oyuncuda. Zaten 30 lvl olmak noobluğu aşmanın yolu olsa bronzlar diye bişey kalmamalıydı. Bu kda oranına göre 30 lvl olmadan ranked vb. Atabilme çok büyük bir tartışma konusu. Ayrıca seni takımın taşımadığı ne malum? Bu o kadar kesin bişey değil. West de güzel bi skorla lige başla, plata rahat takım taşıyor seni (arkadaşım örnek olarak, bizim severe bi geldi bronz gibi oynuyor). Bu konu baya tartışılması gerek. Ben aslında şu sistemin geri gelmesini isterim. Eskiden ana ekranda yüksek ligteki oyuncuların maçları canlı olarak yayınlanıyor. Ben oradan baya bişey öğrenmiştim. Sonuç olarak 20 lvlde girilecek özel bir ranked oluşturulabilir, eğer başarılı sonuç alınırsa 30 lvllerle rankede vb. Girebilir. Ama buradada şöyle bir sorun çıkıyor; rünler ve kabiliyetlet haksız güce neden oluyor. Rün ve kabiliyetlerden 30 lvl şartı var sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cacaleno

35 lvlde olsa keşke çünkü adama sup kalıyor sup herom yok diyip annie grand le blanc alıyorlar

Eh o adam bronz düşüyor ama mesela, ben de diyorum ki ranked sistemi hep olsun, ya da en azından level gereksinimi düşük olsun. Ama bronz gibi düşük seviyeli birkaç rank daha koysunlar, bilmeyen adamlar full oralarda toplansın. KDA-Win ortalaması da olsun ki, sırf balına çok kazandı diye noob'un teki kazara üst ranklara bulaşmasın. Amacı oyunu öğrenmek olmayan kişi için değil 35, 50 level bile yetmez zaten. Topla bunları Iron, Cobalt gibisinden uydurma bir rank'a, smurf hesap açan da hakettiği seviyede oynasın en baştan, oyunu bilen adam da taa en baştan kendi seviyesindekilerle kapışsın.

• o yaziyi kimse okumaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vatansever268

quote:

Orijinalden alıntı: cacaleno

35 lvlde olsa keşke çünkü adama sup kalıyor sup herom yok diyip annie grand le blanc alıyorlar

Eh o adam bronz düşüyor ama mesela, ben de diyorum ki ranked sistemi hep olsun, ya da en azından level gereksinimi düşük olsun. Ama bronz gibi düşük seviyeli birkaç rank daha koysunlar, bilmeyen adamlar full oralarda toplansın. KDA-Win ortalaması da olsun ki, sırf balına çok kazandı diye noob'un teki kazara üst ranklara bulaşmasın. Amacı oyunu öğrenmek olmayan kişi için değil 35, 50 level bile yetmez zaten. Topla bunları Iron, Cobalt gibisinden uydurma bir rank'a, smurf hesap açan da hakettiği seviyede oynasın en baştan, oyunu bilen adam da taa en baştan kendi seviyesindekilerle kapışsın.

Rito dan bahsediyoruz

• Bende oyun izleme olayı getirilmeli. Mesela adam 100 oyun oynadıysa 30 oyunda izlemiş olma şartı getirilmeli; çünkü izleme oynamayı daha fazla gelirtirir. Mesela be hiç oyun izlemem: 4k dan fazla maçım var ve hala oyun taşımakta sorun yaşıyorum.
  • Hepsini okudum kendince haklısın. Onun dışında Ranked için bir dolu run sayfası, +200 normal game win, +35 champ gerekmeli. Ve bende ranked oyunlara başlamadan önce silver gold birşeyim diyordum bronz 4 başladım. İnsan cok bilince cok yanılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vatansever268

quote:

Orijinalden alıntı: Cheddar Bob

Bu konuda riota ticket attım eğer gelirse ben ilham kaynağıyım

Nasıl attın, Türkçe mi attın? İngilizceye çevirip atalım.

İngilizce attım west supportuna

• quote:

Orijinalden alıntı: Hey Mr Jack

o yaziyi kimse okumaz

Ben okudum

• Adam haklı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.