Şimdi Ara

Range Extender vs Powerline Adapter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde Superonline Fiber Internet kullanmaktayım. (50 Mbps). Modem salonda durmakta ve salonda hız ölçümü yaptığımda (wireless modda) hem laptoptan hemde cep telefonumdan 48-50 mbps hız almaktayım. Bunda sıkıntı yok

Ama malum modemden uzaklaştıkça diğer odalarda wi-fi çekim gücü azalmakta. Bende bu sorunu yaşadığım için http://www.smallman.com.tr/urun/detay/everest-ewr-568n5-dual-band-24g---5g-150-mbps-13011 adresindeki aletten aldım.

Kurulumu tamamlayıp götürüp evin en köşesindeki (modemdem en uzak odaya) odaya taktım. Repeater modda 5G ağında bağlandım.

Daha önce en uzak odadan ana modeme bağlandığımda laptopta 2-3 diş çekim gücüyle 20-25 mbps hız ölçümü yaparken(download), bu almış olduğum cihazla repeater modda 5-6 mbps hız alıyorum(en uzak odada). Ama full çekim gösteriyor sağ alt köşede.

Aynısı telefonda da geçerli

Şimdi sormak istediğim:

1) Benim aldığım cihaz dandik olduğu için mi böyle sonuç verdi? Ben mi hata yaptım acaba?
    2) TP-Link gibi bilindik bir marka alsaydım sonuç değişirmiydi?
    3) Yoksa ben bu range extender olayını yanlış mı anladım?

Özetle, evde 50 mbps internet varken ve ben bu hızı normal şartlarda alabiliyorken, en uzak odada range extender yardımıyla 5-6 mbps gibi çok düşük hız almam mantıklı mı? Bu aletin tek olumlu yanı en uzak odada bile wifi full çekim gösteriyor ama hız hüsran!!!

İade etmelimiyim?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goxelgokcell -- 17 Nisan 2017; 1:39:48 >

• Ana modemden extender kaç diş çekiyor bu önemli. Extenderın dibindeyken cihazınla yüzde yüz çekim görmen normal.

Extenderı evin ortasına koymayı dene mümkünse cihazların arasında duvar olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HajHaj

Ana modemden extender kaç diş çekiyor bu önemli. Extenderın dibindeyken cihazınla yüzde yüz çekim görmen normal.

Extenderı evin ortasına koymayı dene mümkünse cihazların arasında duvar olmasın.

Kusura bakmayın ama ana modemden extenderın kaç diş çektiğini nasıl göreceğim? Extenderın üstündeki ışıklardan mı?

Maalesef arada duvar var. Ama extenderı evin farklı noktalarında da takıp deneyeceğim. Sonucu yazarım.
  • goxelgokcell G kullanıcısına yanıt
    Modeminin markası nedir. WDS ayarı varsa WDS aç ve ortamı tarat böylece extendera ne kadar güç gönderebiliyor görürsün. Hg255s kullanıyorum bu şekilde öğrenmiştim.

• quote:

Modeminin markası nedir. WDS ayarı varsa WDS aç ve ortamı tarat böylece extendera ne kadar güç gönderebiliyor görürsün. Hg255s kullanıyorum bu şekilde öğrenmiştim.

Benim modemin markasıda HG255s. WDS ayarını açtım tarattım ve extendarla eşleştirip kaydettim. Daha sonra extenderın yerini de değiştirdim. Hız, gözle görülür şekilde arttı.
  • quote:

Repeaterla yaptığım bağlantıda şu an 30-35 mbps hız ölçüyorum. Şu anda modemden en uzak odadayım, arada duvar var. Repeater ise evin orta konumunda diyebilcem bi yerde. Sizce normal mi? Yoksa hız daha kaliteli repeaterla daha da yükselir mi?
    Benim bildiğim bu tür cihazlar hızı yarı yarıya düşürebilir. Yani normal bir durum.

Eğer gecikmeyle ilgili bir problem yaşamak istemiyorsan powerline al. İnternette gezinme yapmak için daha iyi bir repeatera gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Benim bildiğim bu tür cihazlar hızı yarı yarıya düşürebilir. Yani normal bir durum.

Eğer gecikmeyle ilgili bir problem yaşamak istemiyorsan powerline al. İnternette gezinme yapmak için daha iyi bir repeatera gerek yok.

Teşekkürler katkılarınız için.

"Powerline" terimini ilk kez sizden duyuyorum cahilliğimi maruz görün. Range Extenderdan farkı ya da artısı-eksisi nedir? Biraz araştırdım fakat bişey anlamadım.
    Evdeki elektrik kabloları üzerinden internet yayan bir cihaz. Bir tanesini modeme yakın takıp kabloyla bağlıyorsun, diğerini istediğin prize takıyorsun. Kısacası uzaktaki bir cihazını kablolu bağlamış gibi olursun. Bu bölümde detaylı bir rehberi var.

• quote:

Evdeki elektrik kabloları üzerinden internet yayan bir cihaz. Bir tanesini modeme yakın takıp kabloyla bağlıyorsun, diğerini istediğin prize takıyorsun. Kısacası uzaktaki bir cihazını kablolu bağlamış gibi olursun. Bu bölümde detaylı bir rehberi var.

Teşekkürler

Biraz araştırdım. Fakat bu aletten 2 tane almamız gerekiyor sanırım. Birini ana modemle ethernet yoluyla bağlıyoruz, diğerini ise evde istediğimiz yere takıp yine ister ethernetle ister kablosuz kullanabiliyoruz.

Powerline ile range extender arasında ne gibi fark var?

Şu an ben modemden en uzak odada extenderla full çekim 35 mbps hız ölçebiliyorum. Normalde hızım 50 mbps. Powerline ile durum ne kadar farklı olur? Merak ettiğim nokta bu.
    Powerlineı kablolu internet gibi düşün, gecikme olmaz. Bunu cat5 kablo ile cihaza bağlayacaksın.

Sen powerline ile interneti en uzak odana çek ve onu extendera bağla. Extender dediğin cihazı router gibi kullanırsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.