Şimdi Ara

RandomX algoritması ile cpu mining

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RandomX algoritmasi ile düşük fiyatlı cpu'ların yüksek fiyatlı gpu'lara oranla çok daha iyi iş çıkardığını gördüm.

Şu
    monerobenchmarks.info
    GPU & CPU BENCHMARKS FOR MONERO MINING!
    https://monerobenchmarks.info
    siteye bakarsanız ryzen 5 1600 gibi düşük fiyatlı bir işlemcinin ASUS STRIX RTX 2080TI'dan çok daha iyi bir iş çıkardığını göreceksiniz.

Ryzen 5 1600 : 3000 h/s 65 watt min590 TL
    Asus Strix RTX 2080TI : 1450 h/s 150 watt min10.000 TL

Gerçekten şu fiyatlara güç farklarına ve hashrate farklarına bakarsak çok bariz bir şekilde işlemcinin kar ettireceği açık. 10.000 TL'lik işlemcilere gelmedim bile.

Peki bu miningciler hala neden ekran kartlarına yatırım yapıyor ? Bir yanlışlık mı var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 22 Aralık 2019; 9:51:7 >

• GPU'ların işlem gücünün CPU'lardan daha güçlü olduğu bilinir bir gerçek. RandomX algoritması CPU lar için geliştirilmiş zaten. GPU'lar ile de çalışıyor ancak CPU'ların verdiği verim alınamıyor tabi. RTX 2080Ti a sahip olan da bir zahmet monero kasmasın yani :).
  • MinatoMuh kullanıcısına yanıt
    Şahsen monero ile sadece cpu gitmeyi düşünüyorum. Sizce xmrig mi yoksa xmrstak-rx mi kullanmalıyım ? Bir tecrübeniz var mı hangisini önerirsiniz ? Bir de RandomX algoritması ile cpu-gpu mining yapabileceğim bir miner var mı ?
  • Bildiğim kadarıyla xmrstak xmrig tabanlı. Tecrübem yok ancak genelde xmrig kullanılıyor. Miner cihazları ile kullanılamıyor (ki gerek yok).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.