Arkadaşlar elim de G.Skill RipjawsX 4x2 8 gb Dual Kit Ram'ler var DDR3 1600 MHz hızın da aynı renk slotlara taktığım halde Bios'a girince Single Channel Mode yazıyor hiç bir ayarını da bulamadım Dual Channel yapmak için. Bunun yüzünden oyun performansı da çok düşmüş durum da ne yapabilirim ? Anakartım AsRock 990FX Fatal1ty Professional. Biosu güncelledim 1.90 sürümündeydi 2.00 sürümüne güncelledim ama faydası olmadı acaba daha düşük bios sürümlerinde mi çalışıyor belki yeni sürümler de kaldırmışlardır diye düşündüm ama bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Edit : Prizi değiştirip sistemi açtım biosa girdim Dual Channel Mode yazmaya başladı ama 1 saat sonra tekrar Single Channel oldu bir de Single Channel olunca 8 GB ram yanında 3.96 GB kullanılabilir diyor 4 GB ise donanıma ayrıldı gösteriyor ne yapmam gerek acaba yardımcı olurmusunuz ? Sistemi tam kullanamıyorum. Priz işini söylediğim bazı kişiler elektriksel bir sorun da olabilir dediler prizi değiştir topraklamaya bak vs gibi. Ne yapmam gerek var mı bu anakarttan kullanan.