Şimdi Ara

Ramlerde zamanlama oc yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Penitium D 930 3.0 ghz işlemcimi(anakart Asus P5LD2+2 Gb 533 Mhz ram) oc yaptım stock fan ile 3,6 ya kadar çıkarttım.

Fakat ramlerin mhz leri her artırdığımda değişiklik gösteriyor.Bir arkadaşım belli bir seviyeden sonra çıkar-iner dedi.

Oc yi hiçbir bileşene voltaj vermeden yaptım.Ramler 533 fakat 3,6 da(240*15) ramler 480 e düştü.Bende biostan ramleri 600 yaptım.

görüntü bu daha önceden 1:1 çalışan ramler bu şekli aldı.Acaba şuan nasıldır.Daha da ellşmem gerekirmi? Ayrıca anakart biosunda ram timinglerini ayarlıycak biryer bulmadım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScreamEagles -- 24 Kasım 2007; 14:51:29 >

• ram ayarları işlemciden farklı olarak başka menülerde olabiliyor mesela advanced e bak orada olabilir belki ben ramleri 4-4-3-5 de kullanıyorum zamanlama olarak zamanlamaları ne kadar düşürürsen 3dmark05 puanın o kadar artar teker teker zamanlamaları indir test yap her seferinde sadece bir zamanlamayla ugraş düşürebilecegin kadar düşür sonra digerine geç bi de her ayardan sonra rightmark memory analyzer ile ramler stabil mi diye test etmeni öneririm ram zamanlamalarını düşürürsen 3dmark05 de 300-500 arası fazla puan alırsın.
  • ramlerin 533mhz stok hıza sahip. fsb:dram 1:1 olması için fsb yi 266 yapman gerekir ram böleni 2olursa eğer. işlemciyi çıkarınca ramler 1:1de kalamamış 4:5 e atmış kendini bi cpu-z valid linki verirsen daha detaylı yardımcı olmaya çalışırız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hzrcn

ramlerin 533mhz stok hıza sahip. fsb:dram 1:1 olması için fsb yi 266 yapman gerekir ram böleni 2olursa eğer. işlemciyi çıkarınca ramler 1:1de kalamamış 4:5 e atmış kendini bi cpu-z valid linki verirsen daha detaylı yardımcı olmaya çalışırız.

hocam fsb yi yavaş yavaş artırdım ve ram mhzleri bi yükselip bi düştü en son 240 mhz da kalmıştı 1:1 halde.

Be defaulttan daha düşük anlamına geliyor o yüzden yukarıda da belirttiğim gibi biostan rem ayarlarından DDR2 600 ü seçtim.Heliye 300 oldu mhz zamanlamalarda resimde verdiğim gibi.

Daha önce 2 kere 1:1 oldu fsb 230,220 civarlarında.266 yapamam çok fazla ısınır işlemci.yeterli soğutmam yok.

zamanlamaları düşürebileceğim bir yer göremedim.Gizli haldemidir acaba nasıl bulabilirim?

buda valid linki

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=272484

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScreamEagles -- 24 Kasım 2007; 15:58:35 >

• ram bölenini 2 yap. istediğin bir fsb değeri gir işlemciye sonra bi valid linki atıver tekrar bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzrcn -- 24 Kasım 2007; 16:22:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hzrcn

ram bölenini 2 yap. istediğin bir fsb değeri gir işlemciye sonra bi valid linki atıver tekrar bakalım.

hocam nerden böleni 2 yapıcam.Biosta hangi ayar göremedim ben
  • arkadaşın sorunu msn aracılığıyla tarafımdan halledildi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.