Şimdi Ara

rame voltaj neden verilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar aslında sormak istediğim şey tam olarak başlıktaki gibi değil ama uzun haliyle oraya sığmaz.

benim merak ettiğim konu şu.mesela benim 667mhz lik ramim var ve ram çarpanı 2 olup sistemi 333fsb de açarsam işlemciyi oc yapmama rağmen ramlerde hiçbir oc olmaksızın yinede 667 de çalışırlar.ancak bu halde olsa bile ramlere +0.2+0.3v verilir.bunun sebebi nedir.böyle değildirde benmi yanlış biliyorum?

teşekürler

• Anlattığın şekilde ramlere voltaj verilmez...

Anlattığında veya bildiğin şeyde hata var.
    Ramler kendine has frekansından daha yüksek değerlerde veya daha düşük gecikmelerde çalıştırılmak istenirse ancak voltaj verilir ki bunuda sen biliyosun sanırım. Dİğer hallerde ramlere voltaj verilmesi gerekmez.

Ha belki Ramlerin iletimde hata payını iyicene düşürmek isteyen varsa extradan onu bilemem.
  • Senin remler 533 olmasın yada çarpanı düşürüp fsp 333 yapmışsın eğer remin 667 ise anakartında 667mhz reme destek veriyosa remleri ilk taktığında anakart remleri 667 olarak görecektir eğer sen 266 olan fsb yi 333 e çıkarırsan 832mhz ye çıkar ha sen rem çarpanı 2 ye düşürürsen 667 olur bu durumdada voltaj gerekmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihogmen

Senin remler 533 olmasın yada çarpanı düşürüp fsp 333 yapmışsın eğer remin 667 ise anakartında 667mhz reme destek veriyosa remleri ilk taktığında anakart remleri 667 olarak görecektir eğer sen 266 olan fsb yi 333 e çıkarırsan 832mhz ye çıkar ha sen rem çarpanı 2 ye düşürürsen 667 olur bu durumdada voltaj gerekmez

Anlamadım ama neyse anlamak zorunda olan ben değilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihogmen

Senin remler 533 olmasın yada çarpanı düşürüp fsp 333 yapmışsın eğer remin 667 ise anakartında 667mhz reme destek veriyosa remleri ilk taktığında anakart remleri 667 olarak görecektir eğer sen 266 olan fsb yi 333 e çıkarırsan 832mhz ye çıkar ha sen rem çarpanı 2 ye düşürürsen 667 olur bu durumdada voltaj gerekmez

benim ramler 533 değil 667ayrıca fsb de e4300 kullandığım için 266 değil 200anakartımda ds3

• anlattığına göre ramlere voltaj vermene gerek yok zaten kendi mhz sinde çalışıyor..he dersen ben zamanlamaları düşüreyim o zaman vermen gerekebilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

anlattığına göre ramlere voltaj vermene gerek yok zaten kendi mhz sinde çalışıyor..he dersen ben zamanlamaları düşüreyim o zaman vermen gerekebilir

zeus oc için ds3 te sen f9 biosunu kullanıyorsun galiba.ondan sonraki bioslarla arasında ne gibi farklar varki sen f9 da kaldım.ben hala makinamı 3.0 da açamadımda ondan souyorum.eğer faydası olur diyorsan banada f9 biosunu gönderebilirmisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım o/c yapıyorsun ama ramin nasıl hala 667 mhz de kalıyo onu anlayamadım yaw gerçi işlemcin 200 mhz onun etkisininde olacağını sanmıom ama ben voltaj vermekten ziyade voltaj düşürüyom zaten o/c yaptıkça onlara da baya yük biniyo mevcut voltaj ayarlarını kurcaladıktan sonra mümkün olduğunca frekansı sabitlemeye çalışıyorum bu arada gigabyte boardlarda bilemeyenler için hatırlatayım profesyonel o/c paneli için bios ekranına girdikten sonra ctrl+F1 tuşlarına basınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: ****ky

arkadaşım o/c yapıyorsun ama ramin nasıl hala 667 mhz de kalıyo onu anlayamadım yaw gerçi işlemcin 200 mhz onun etkisininde olacağını sanmıom ama ben voltaj vermekten ziyade voltaj düşürüyom zaten o/c yaptıkça onlara da baya yük biniyo mevcut voltaj ayarlarını kurcaladıktan sonra mümkün olduğunca frekansı sabitlemeye çalışıyorum bu arada gigabyte boardlarda bilemeyenler için hatırlatayım profesyonel o/c paneli için bios ekranına girdikten sonra ctrl+F1 tuşlarına basınız

nasıl nasıl yani

matematik hesabı şaşılacak birşey yokki.normalde işlemci 200fsb ile çalışıyor ve ram çarpanı ram türüne göre otomatik oluyor.
    örneğin 667 mhz ise ram çarpanın 3.33 , 800mhz ise 4 tür.ancak auto olarak kendi bilir zaten.

benimkinden sözedecek olursak:
    işlemci 200fsb ram çarpanıda 3.33 sonuçta 667mhz de çalışıyor.
    haliyle 200x3.33 = 667mhz de çalışıyor

ben oc yapınca 333fsb de çalıştırıyorum.ram çarpanımda 2 olunca haliyle:
    2x333=667mhz de çalışıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: cakalpup

quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

anlattığına göre ramlere voltaj vermene gerek yok zaten kendi mhz sinde çalışıyor..he dersen ben zamanlamaları düşüreyim o zaman vermen gerekebilir

zeus oc için ds3 te sen f9 biosunu kullanıyorsun galiba.ondan sonraki bioslarla arasında ne gibi farklar varki sen f9 da kaldım.ben hala makinamı 3.0 da açamadımda ondan souyorum.eğer faydası olur diyorsan banada f9 biosunu gönderebilirmisin

ben de şu an F10 yüklü..o bios ile skoru aldığım için onu yazdım..o gün o vardı karambole denedik oldu valla..diğerleriye kaldı 520 mhz gibi sonraki denememde aynı voltaj ve değerlerle...zaten üstelemedim de F9 la olmuştu zaten yetti bana..F11 çok iyi ama sıcaklığı fazla gösteriyor F12 yi denemedim hiç..

ekleme:günlük F10 bios ile 1,225 v 2,8 ve ram:4-4-4-12 2volt ile kullanıyorum..malum yaz sıcaklar fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 2 Eylül 2007; 6:41:49 >

• gerçi işlemcin 200 mhz onun etkisininde olacağını sanmıom demişim demek ki etkisi varmış neyse fazla kasmamak lasım zati işlemciyi havalar cayır cayır yanıo cihazı okadar strese sokmanın manası yok
  • @zeus

değerler güzelmiş hakkaten bende artık işlemciye voltaj vermek yerine voltajınımı kıssam ki
    belkide işlemcim takozdur artık orasını bilemeyeceğim.bende bios olarak f10 kullanıyordum sonradan f12 ye geçtim sıcaklık dediğin gibi fazla gösteriyor.ancak bi daha değiştirmeyede yeltenmedim açıkçası.

@frmtrky
    walla etkisi varmı yokmu bilmiyorum ama 3.0da açamıyorum makinayı gerisinin ne önemi var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.