Şimdi Ara

Ram ve İşlemci Uyumsuzluğu Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Dün Bilgisayarıma 4 GB Corsair XMS3 Soğutuculu Ram Aldım ve Bilgisayara Taktım Dıııt Diye Ötmeye Başladı Ekran Gelmedi. İşlemcimde Pentium Dual Core e6300 2.8 GHz 1066mhz fsb. Bunun Yerine İntel Pentium Dual Core e2180 2.0 ghz Taktım Çalıştı Ama Malum 2.8den 2.0a düştü ve İşlemci Derecelendirmesi 5.1 Ramda Onunlar Birlikte 5.1 Ramın Normal Derecelendirmesi 6.5 Gibi Bi Değer. e6300 ün Derecelendirmeside Normalde 6.3 Ama Kullanamıyorum Bu Durumu Yaşayan Veya Bilgisi Olan Arkadaşlarım Varsa Yardımcı Olursa Sevinirim.

Anakart: Foxconn G41MXE

• Yardım Edecek Kimse Yokmu Bi Bilgisi Olan
  • e6300 1066 mhz fakat g41 anakartın ram açısından sınırları biraz zorlanmış gibi, ramin yerini değiştirmeden tekrar e6300 ü takın çalışabilir, 6300 ile biosa girilebilse ram hızı düşürülüp netice alınabilirde hiç açılmıyo diyosun.

ekran kartı o/b mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 18 Kasım 2013; 16:40:05 >
  • orhanglşt O kullanıcısına yanıt
    Anakartın desteklediği ram ve hızlar aşağıdaki gibi.
    Dual channel DDR3 1333(oc)/1066/800,2* DIMMs, Max 8GB

Pentium Dual Core e6300 2.8 GHz 1066mhz FSB
    Pentium Dual Core e2180 2.0 ghz 800 mhz FSB

Sanırım FSB hızının farklılığından kaynaklanıyor problem normalde bios'un otomatik olarak FSB'ye göre uygun ram timing değerlerini ayarlaması lazım.Bu ramların 1066mhz FSB hızına uyumlu olup olmadığını kontrol edin.800 mhz 1600mhz'nin tam katı olduğu için bios ramlar için uygun timinleri düzgün ayarlamıştır.FSB 1066 mhz olunca ayarlıyamamıştır.

4 GB Corsair XMS3 Soğutuculu Ram
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

e6300 1066 mhz fakat g41 anakartın ram açısından sınırları biraz zorlanmış gibi, ramin yerini değiştirmeden tekrar e6300 ü takın çalışabilir, 6300 ile biosa girilebilse ram hızı düşürülüp netice alınabilirde hiç açılmıyo diyosun.

ekran kartı o/b mu

hayır 5450 1gb ddr3
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Anakartın desteklediği ram ve hızlar aşağıdaki gibi.
    Dual channel DDR3 1333(oc)/1066/800,2* DIMMs, Max 8GB

Pentium Dual Core e6300 2.8 GHz 1066mhz FSB
    Pentium Dual Core e2180 2.0 ghz 800 mhz FSB

Sanırım FSB hızının farklılığından kaynaklanıyor problem normalde bios'un otomatik olarak FSB'ye göre uygun ram timing değerlerini ayarlaması lazım.Bu ramların 1066mhz FSB hızına uyumlu olup olmadığını kontrol edin.800 mhz 1600mhz'nin tam katı olduğu için bios ramlar için uygun timinleri düzgün ayarlamıştır.FSB 1066 mhz olunca ayarlıyamamıştır.

4 GB Corsair XMS3 Soğutuculu Ram

E2180'i Takınca Çalışıyor, e6300'ü takınca hata veriyor.

Ama e6300'de 1333 mhz 1gb kingstone ram çalışıyor.

Şunu Düşünmedim Değil Acaba Güç Kaynağından mı yapıyor. İşlemcide Ram de Fazla Güç Çekicek Güç Kaynağıda 300watt. 2 Tane Hard Disk, 3 Tane Fan, 1 Tane DVD ve HD 5450 Ekran Kartı Takılı 5450 O.C. li Kullanıyorum.

Anakartta Daha Önce Toplam 2GB 1333mhz vardı hata vermiyordu. Anakartın Pilini Söktüm Soket Değiştirdim O 1 GBlik Rami Taktım Falan e6300'le çalışmadı.

• Anakart Ram seçer ama İşlemci seçmez onun bu durumla alakası yok. Dediğin gibi power yetersiz geliyor olabilir anakartı dışarı çıkar antistatik bi cisim ser alta yada havada çalıştır sadece anakart ve işlemciye güç veren kabloyu takarak dene..işe yaramazsa bios update denenebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şunu deneyebilirsiniz; core 2 duo takılı iken biosa girip ram hızını 1066 mhzye düşürün ve kaydedip çıkın daha sonra diğer işlemciyi takın bunu yaparsanız netice almanız mümkün olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7heaven

Şunu deneyebilirsiniz; core 2 duo takılı iken biosa girip ram hızını 1066 mhzye düşürün ve kaydedip çıkın daha sonra diğer işlemciyi takın bunu yaparsanız netice almanız mümkün olabilir.

Eve Gidince Deneyeceğim Sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: feyz_o

Anakart Ram seçer ama İşlemci seçmez onun bu durumla alakası yok. Dediğin gibi power yetersiz geliyor olabilir anakartı dışarı çıkar antistatik bi cisim ser alta yada havada çalıştır sadece anakart ve işlemciye güç veren kabloyu takarak dene..işe yaramazsa bios update denenebilir

Sağolun Bide Onu Deneyeyim Eve Gidince
    Pek güç kaynağı ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Çünkü ramlar çok güç tüketmezler ram değişikliği güç dengesinde fazla bir fark yapmaz.Ekran kartı deseniz olabilir derdim.

1600 mhz hızındaki ramlarınız anakartınız 1333mhz'ye kadar desteklediği için daha düşük ve uyumlu hızlarda çalışmayı deniyor.FSB 1066 olduğu zaman bios ramınız ile uyumlu timing değerlerini otomatikman bulamıyor.Fakat FSB'yi işlemci değiştirerek 800mhz'ye çektiğiniz zaman bios 1600 mhz'lik ramlarınızı 800mhz'lik FSB'de çalışacak biçimde ayarlayabiliyor.Ram'ınızın hangi timing değerlerini desteklediğiniz Aida,sisoft,hwinfo benzeri bir program ile tespit edip bios'tan manuel olarak girmeyi deneyin

Son sürüm BIOS'un kurulu olup olmadığınız denetleyin.
  • quote:

Pek güç kaynağı ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Çünkü ramlar çok güç tüketmezler ram değişikliği güç dengesinde fazla bir fark yapmaz.Ekran kartı deseniz olabilir derdim.

1600 mhz hızındaki ramlarınız anakartınız 1333mhz'ye kadar desteklediği için daha düşük ve uyumlu hızlarda çalışmayı deniyor.FSB 1066 olduğu zaman bios ramınız ile uyumlu timing değerlerini otomatikman bulamıyor.Fakat FSB'yi işlemci değiştirerek 800mhz'ye çektiğiniz zaman bios 1600 mhz'lik ramlarınızı 800mhz'lik FSB'de çalışacak biçimde ayarlayabiliyor.Ram'ınızın hangi timing değerlerini desteklediğiniz Aida,sisoft,hwinfo benzeri bir program ile tespit edip bios'tan manuel olarak girmeyi deneyin

9-9-9-24 1.50V

• quote:

BIOS Güncel Olması Lazım Onuda Bi Kontrol Edim Evde

Bu timing değeri ram 1600 mhz'de çalışırsa geçerli.1066 mhz için farklı değer olması lazım örneğin aşağıda fotoğraf yükledim.Örneğn benim ramlarım için 1066/2=533mhz (7-7-7-19) olması gerekiyor.Siz kendi ramlarınız ve anakartınızda bu değerlerin kaç olması gerektiğini bulun.

Anakartınız 1600 mhz desteklemediği için ram'ın desteklediği daha düşük hız ve farkı timing değerlerinde yani anakartınız ile uyumlu hız ve timinglerde çalışması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 19 Kasım 2013; 17:24:13 >

• quote:

Bu timing değeri ram 1600 mhz'de çalışırsa geçerli.1066 mhz için farklı değer olması lazım örneğin aşağıda fotoğraf yükledim.Örneğn benim ramlarım için 1066/2=533mhz (7-7-7-19) olması gerekiyor.Siz kendi ramlarınız ve anakartınızda bu değerlerin kaç olması gerektiğini bulun.

Anakartınız 1600 mhz desteklemediği için ram'ın desteklediği daha düşük hız ve farkı timing değerlerinde yani anakartınız ile uyumlu hız ve timinglerde çalışması gerekiyor.

bencede, e6300 ile e2180 farklı güç çekmezler,, bir arkadaş söylemiş , eğer e2180 ile bios a girip ram ayarlarını değiştirirse muhtemelen e6300 de çalışır.

• casual kullanıcısına yanıt
    Hayır çalışmaz çünkü o işlemci 800 mhz FSB kullanıyor ve ramlar BIOS tarafından 800mhz FSB'ye göre timing değerleri ayarlanmıştır.Siz bu durumda 1066 mhz FSB'li işlemci takarsanız BIOS'un ramları tekrardan 1066 mhz'de çalışacak şekilde ayarlaması gerekir.Önce bu ramların 1066mhz FSB ile uyumluluğu araştırılmalı daha sonra BIOS'tan gerekirse manual olarak elle girilmesi gerekebilir.Tabi bu çok riskli bir işlem yanlış değerler girilirse RAM'lar arıza yapabilir.
  • 1600 ram düşük hızlarda çalışır, ayarlaması lazım.
  • Şansımaya eve geldim monitörü yakmış bizimkiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.