Şimdi Ara

Ram ve Ekran kartı yükseltmek; düşük maliyetle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ram ve ekran kartımı yükseltmek istiyorum. Düşük maliyetlerle daha iyi bir kasaya sahip olmak için önerilerinizi bekliyorum.

sahip olunan pc özellikleri;

işlemci: intel core i5 cpu @3.20 ghz
    ram: 4gb
    ekran kartı: ATI Redeon HD 5450
    sistem üreticisi: hewlett-packard
    sistem modeli: hp elite 7100 microtower pc

benim istediğim olay fps oyunlarında cod serilerinde multiplayer oynarken daha yüksek fpsye sahip olmak. Şuan 60fps sabit alamıyorum.Bunun için ram'ı yükseltmek ekran kartını değiştirmek istiyorum. Fakat bu konuda bilgisizim yardımlarınızı bekliyorum. Yani bilgisayarım neyi destekler neyi desteklemez hiçbir bilgim yok.

edit:
    bütçe: en fazla 400TL

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelin910 -- 24 Mayıs 2013; 13:19:26 >

• bütçeniz nedir ekran kartı için onları belirtmelisiniz.
  • Güç kaynağını bilmeden ekran kartı önerisi yapamayız. Ayrıca maksimum ayırdığın bütçeyi de belirtmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Güç kaynağını bilmeden ekran kartı önerisi yapamayız. Ayrıca maksimum ayırdığın bütçeyi de belirtmelisin.

güç kaynağına tam olarak nerden bakıyorum.

edit kasayı açıp baktım.

güç kaynağı modeli: hp-d3006a0

ac ınput(50-60hz): 100-240v/6a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelin910 -- 24 Mayıs 2013; 13:22:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertkayags

quote:

Güç kaynağını bilmeden ekran kartı önerisi yapamayız. Ayrıca maksimum ayırdığın bütçeyi de belirtmelisin.

edit kasayı açıp baktım.

Kasayı açıp güç kaynağının üzerinde yazıyorsa değerler onlara bakacaksın. 12V kanalında kaç Amper yazdığına bak.
  • 400 TL bütçe ile alacağın ekran kartı maalesef şuan kullandığın güç kaynağı ile olmaz. Yeni bir güç kaynağı da almak zorunda kalacaksın. 400 TL'ye 7850 2gb ekran kartı cuk diye oturur sistemine ama güç kaynağı sıkıntı bu sefer de.
  • quote:

quote:

quote:

edit kasayı açıp baktım.

Kasayı açıp güç kaynağının üzerinde yazıyorsa değerler onlara bakacaksın. 12V kanalında kaç Amper yazdığına bak.

dc output: +5.06v /25A +12v/19A
    +3.3v/18A
    +5.08vsb/2A
    pax output power: 300w

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qq
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biraz daha fazla paraya bu güç kaynağında kullanabileceğim ekran kartı alabilir miyim peki?
  • quote:

biraz daha fazla paraya bu güç kaynağında kullanabileceğim ekran kartı alabilir miyim peki?

Ben baktım güç kaynağına. 7850 gibi bir ekran kartı alırsan o yetersiz gelecektir. Ya 400 ün üstüne biraz daha koyup yeni bir güç kaynağı daha alacaksın. Yada 400'e hem güç kaynağı hemde ekran kartı almaya bakacaksın. 5450 ekran kartından yükselteceğin ekran kartı için her halukarda güç kaynağı gerekebilir.

Yani eğer 7850 den aşağı yükseltme yapacaksan hiç yapma onu kullan daha iyi. Heralde anlatabildim.
  • Hocam güç kaynağı, ram ve ekran kartıyla toplam ne kadara çıkabiliriz işin içinden ram de yükseltmek istiyorum. Teşekkürler;
  • Ram in ddr 3 değil mi zaten? Bence 4 gb yeterli. Onun acelesi yok. Diğer ikisine yoğunlaş sen.
  • Hocam guc kaynagi ve ekran karti onerebilir misiniz? Guc kaynagi olarak ne onerebilirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam guc kaynagi ve ekran karti onerebilir misiniz? Guc kaynagi olarak ne onerebilirsiniz?

Bak hazır %30 indirim olmuşken bu haftasonunu iyi değerlendir bence. 2 gb olan ekran kartı + güç kaynağı alırsan bütçeni biraz aşacak anlaşılan. O zaman 1 gb olan 7850 al ve 80 TL kalıyor. Ya o aralıkta bir güç kaynağı alırsın yada 20-30 daha koyup daha kaliteli alırsın.

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11200-16-20g-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62360

Güç kaynaklarını uzun zamandır takip etmiyorum. Daha iyi bilen öneri yapsın o konuda.

• http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11200-16-20g-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62360 bu ekran kartina uygun bir guc kaynagi onerebilecek var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.