Şimdi Ara

ram timinglerle ilgili 1 sorum war? :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ram değerleri 2.5-3-3-8 şu an.
    Everest sonuçlarıma baktım. 2.5-3-3-10 timingte daha düşük performans veriyor...

tamam nolmuş diceksiniz ama 2.5-3-3-5 yaptığımda da aynı derecede düşük sonuç aldım:(

Neden en hızlı 2.5-3-3-8 çıkıyor?
    2.5-3-3-5'in daha performanslı çalışması gerekmez mi?

Bu değerlerin hangisinin ne anlama geldiğini de yazabilirseniz sevinirim.
    Özellikle de en sondaki timig'i anlamadım???

• bendede öle garipo bir sorun var.ram leri ne kadar hızlandırırsam, tmimingleri ne kadar düşürürsem skorum o kadar düşüyor.mesela ddr333 de ddr400 e göre daha yüksek perf alıyor gözüküyorum.spi dede böle bi sorun çıkıyor.nedenini anlamadım.halbuki eskiden sorun yoktu.
  • Neden böyle yaw bilen yok mu bize yardım ediiiin:( :)
  • demekki ramlari fazla kasıyosunuz... 2.5-3-3-6 deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: astamiga

Arkadaşlar ram değerleri 2.5-3-3-8 şu an.
    Everest sonuçlarıma baktım. 2.5-3-3-10 timingte daha düşük performans veriyor...

tamam nolmuş diceksiniz ama 2.5-3-3-5 yaptığımda da aynı derecede düşük sonuç aldım:(

Neden en hızlı 2.5-3-3-8 çıkıyor?
    2.5-3-3-5'in daha performanslı çalışması gerekmez mi?

Bu değerlerin hangisinin ne anlama geldiğini de yazabilirseniz sevinirim.
    Özellikle de en sondaki timig'i anlamadım???

dostum ramlerini zorladığın zaman daha fazla güç ister , yani voltaj , ve sen voltaj la beslemeyince aç kalır ve yorgun düşer , verimini yitirir...

yani 3.0v ile ramlerinize bir besleme yapabilirsiniz..
  • yaa benim sistemde ram leri normal ayarlarında ddr400 yapınca yani 2.5-3-3-8 2.5volt 200mhz 1t yada 2t fark etmiyo iki şekildede düşük perf alıyorum.benim sorunum daha garip
  • arkadaşlar ram voltaji auto da fsb default timingler 2-3-3-5-1T

işte değerler

bide oc yapına fsb 225 yapınca 6000 yı geçiom
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk ile ilgili 1 sorunum ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunlarda benim oc li sonuçlarım.formatla çözülmedi.eski versiyonları denedim yine aynı sorun var.bi anda oldu.böle testlere güvenilmez ama spi dede aynı sorun çıkınca şaşırdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

bunlarda benim oc li sonuçlarım.formatla çözülmedi.eski versiyonları denedim yine aynı sorun var.bi anda oldu.böle testlere güvenilmez ama spi dede aynı sorun çıkınca şaşırdım

abi senin remlar çalışmasaymış o kadar beklemiş ne gerekvar kii

• bkalaz @ anlamadım dediğini??
    bide şu yolladığım ss ler hakkında fikri olan biri varmı?
  • abi ramlarin gecikme süresi çok yüksek

ram timinglerini 2-3-3-5-1T yap bide ramlere 2.8 yada 2.9v ver bakalım sonuç ne olacak

edit: bellek okumada çok düşük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleWolf -- 8 Şubat 2006 0:51:42 >
  • diyorumya herşeyi denedim.sadece standart ayarlarda ddr333 iken normal sonucu verdiddr400 yapıyorum yani ram in çalışabileceği hız çıkartıyorum sonuç düşüyo.sırf timiglerle oynuyorum yine düşüyo.ama ram i ddr400 yapıp timinglerle oynayınca daha az bi düşüş oluyo.voltaj sorunuda yok eskiden böle biş iolmuyodu çünkü.daha yeni oluyo.
  • valla bilmiorum ki bende anlamadım

acaba ramler bi hasar falan mı aldı??

ne biliim yerlerini değiştirmeyi denedin mi peki??
    (ne biliim belki işe yarar)
  • onuda denedim
    aklına gelecek herşeyi denedim.
    zaten böyle bi konuda açtımda bakan olmadı.ramlerde fiziksel sorun yok.test ettim bi program ile içtende sorun yok verileri hasarsız tutuyo tamamiyle.anlamış değilim neden
  • bellek kontrolcüsü falan filan varmı benim sistemde.işlemcide değil ama anakartta varsa bi sorun olabilrmi.çünkü def ayarlarda oc liye göre daha yüksek sonuç alıyorum vede sistem stabilken gerçekleşiyor bu olay
  • quote:

bellek kontrolcüsü falan filan varmı benim sistemde.işlemcide değil ama anakartta varsa bi sorun olabilrmi.çünkü def ayarlarda oc liye göre daha yüksek sonuç alıyorum vede sistem stabilken gerçekleşiyor bu olay

kardeş bu anakartındanda oluyor olabilir......anakartın eğer işlemciye oc yapıyorsan , yüksek fsb leri kaldırmıyorsa veya ram lerin yüksek fsb lere
    çıkamıyorsa , performans düşüklüğü yapar....mesela bnm yaşadığım sorun gibi.....250fsb de oyunlar oynanamaz hal alıyor...defaultta veya 225fsb de
    fln çok daha performanslı oluyor....

• yok ben fsb ile ilgilenmiyorum.direk timinglerle oynuyorum.çünkü ram ler ddr408 de dahi stabil olmuyo.ama timinglerle eskiden stabildi.şimdi değil.bu olay daha yeni oluyor.format çözüm olmadı.ram lerde fiziksel bi sorun yok.programla kontrol ettim gene sorun yok.napıcağımı şaşırdım.
  • quote:

yok ben fsb ile ilgilenmiyorum.direk timinglerle oynuyorum.çünkü ram ler ddr408 de dahi stabil olmuyo.ama timinglerle eskiden stabildi.şimdi değil.bu olay daha yeni oluyor.format çözüm olmadı.ram lerde fiziksel bi sorun yok.programla kontrol ettim gene sorun yok.napıcağımı şaşırdım.

kardeş anakartın ramleri sewmemiş olabilir...
  • diyorumyaeskiden yoktu.daha yeni oldu.eskiden sorunsuz kullanıyordum.ama sonra ne oldu bilinmez def ayarlar daha iyi perf vermeye başladı.yani anakartı ilk aldığım zamanlarda böle bi sorun yoktu.sonradan çıktı ortaya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.