Şimdi Ara

Ram sorunu (Acil Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var. Ben dün ram aldım ve eski ddr2 olan ramleri çıkarıp yeni aldığım ddr3 ramleri taktım, bilgisayar hiç sorun çıkarmadan çalıştı ama işlem yaptığım bazı zamanlarda mavi ekran hatası vermeye başladı. Sonra ddr3 leri çıkartıp eski ramlari geri taktım , öyle bir sorun olmadı daha. Ramleri aldığım yerdeki eleman bana DDR3 lerin sorun çıkarmayacağını söylemişti. Bir kaç arkadaşa danıştım ve anakartınım bellek destek listesinde aldığım ram markasının olmadığını söylediler. Sizde bakabilir misiniz? Uyuşmazlık var mı yada marka ile alakalı bir durum söz konusu olabilir mi? Ona göre ramleri gidip değiştireceğim, bellek destek listesinde ki markalara göre alacağım. Sizlerin yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.

    Aldığım ram şu:

    CORSAIR 1333Mhz 8gb(2x4GB) 1.50V DDR3

    ANAKART Modelim: GIGABYTE GA-EP43C-DS3
    İncelemeniz için link: http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ep43c-ds3_10/

    Bellek Destek Listesi Link: http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memory_ga-ep43c-ds3.pdf







  • Merhaba,

    İlk olarak RAM leri tek, tek farklı slotlar da denermisiniz ?
  • tamam hemen deniyorum...
  • cpu-z indir slotların ddr kaç öğren slotların ddr2 ise desteklemiyodur belki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metecan1996x

    cpu-z indir slotların ddr kaç öğren slotların ddr2 ise desteklemiyodur belki

    Desteklemedigi icin takip kullanmis mavi ekran almis...

    Rencapoch sende ram voltajlarini bi kontrol et. Elinden geliyorsa biosunu sifirla ayarlarini tekrar yap. gerekirse ram zamanlamalarini elle gir. ddr2 den ddr3 e direk takti isen ramlere fazla voltaj gidiyor olabilir.
  • arkadaşlar ANAKARTIMın 4 slotu DDR2, 2 Slotu DDR3, şimdi ben ramleri tek tek deniyorum, burnin test diye bir program var bilirsiniz, ilk ram i taktım burnin test i çalıştırdım bi zaman geçtikten sonra mavi ekran hatası verdi. şuan 2. ram i deniyorum uzun zaman oldu ama henüz bir hata çıkmadı. diğer ramda bir sorun olabilir mi, bundan tam olarak nasıl emin olurum.
  • memtest86 ile de dest et. zaten burnin de mavi ekrana dusmus. bozuk olabilir... ama sende bozmus olabilirsin. biosunu sifirla . bak ddr2 1.8v da ddr3 1.5v da calisir. 0.3v ram icin fazla gelebilir...
  • valla burnin test olmadan da pc çok işlem gördüğü zaman yine aynı hatayı gördüm dedim windows mu sorunlu acaba, format attım ardından hemen yine hata gördüm, şimdi 2. ram da bir sorun yok gibi görünüyor. ilk ram bir daha denicem. Bıos sıfırlayıp deneyecem bakalım Allah kerim:)
  • Arkadaşlar söylediğiniz herşeyi denedim sanırım Ram ın biri bozuk ne yaparsam yapayım mavi ekranı görüyorum ama diğerinde bir sorun çıkmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.