Şimdi Ara

Ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. Yeni sistem topladım. Herşeyi taktım. Pc nin düğmesine bastım fanlar döndü 2 sn sonra geri kapandı. Yaklaşık 3-4 sn sonra tekrar fanlar dönmeye başladı. Aynı döngü tekrarlandı sürekli. Ramın birini söktüm pc açıldı. Sonra kapattım. Diğer ramıde taktım yine tekrarladı aynı hatayı. 2x4gb ram var. Ramlar aynı renkte takılıydı. Yani 2 ve 4.kanalda. Sonra ben 1 ve 2. kanala taktım. Sorun çözüldü. Ama ramlar aynı renkte olmadı. Performans düşmesi yaşarmıyım? Anakart MSI H-97 PC MATE. Ramlar Kingston Hyperx xmp 8gb (2x4) Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

Anakart: MSI H97 PC Mate Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI DVI VGA | İşlemci:Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB | Ekran Kartı: Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 | Ram: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3 1600MHz CL9 XMP | Hdd: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Kasa: CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 KIRMIZI FANLI MidT ATX | Güç Kaynağı: CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 650W | Monitör: İnca 17' Led Monitör (Şimdilik) | Ses sistemi: Mikado Md-C11 2.1 | Klavye: CM Storm Devastator MB24 | Mouse: CM Storm Devastator MS2K | Mouse Pad: Razer Goliathus Medium |
  • Dual channel olarak çalışmıyorsa çok hafif bir düşüş yaşanır fakat hissedilir bir durum oluşacağını sanmıyorum.

2 ve 4 e takınca anakarta tam oturup oturmadığından emin ol ilk başta bende oturdu sandım tam oturmamıştı (kitapçıkta 2 ve 4 yazıyorsa tabi)

Olmuyorsa anakartda bir sorun olabilir.

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Dual channel olarak çalışmıyorsa çok hafif bir düşüş yaşanır fakat hissedilir bir durum oluşacağını sanmıyorum.

2 ve 4 e takınca anakarta tam oturup oturmadığından emin ol ilk başta bende oturdu sandım tam oturmamıştı (kitapçıkta 2 ve 4 yazıyorsa tabi)

Olmuyorsa anakartda bir sorun olabilir.

Abi bende cit seslerini duydum. Yani kesin oturmuştur. Anakarti vatan dan almistim. Alali 3 ay oldu. Daha yeni çalistirdim anakarti. Değişim yaparlarmı?

Anakart: MSI H97 PC Mate Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI DVI VGA | İşlemci:Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB | Ekran Kartı: Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 | Ram: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3 1600MHz CL9 XMP | Hdd: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Kasa: CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 KIRMIZI FANLI MidT ATX | Güç Kaynağı: CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 650W | Monitör: İnca 17' Led Monitör (Şimdilik) | Ses sistemi: Mikado Md-C11 2.1 | Klavye: CM Storm Devastator MB24 | Mouse: CM Storm Devastator MS2K | Mouse Pad: Razer Goliathus Medium |
  • süre geçmiş vatan direk almaz ama servise gönderir servis bozukluk görürse gereğini yapar.

8 yıl önce açıldı
    ekran kartı problemi
    14 yıl önce açıldı
    asus anakart ve 448 ram sorunu
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.