Şimdi Ara

Ram Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelik bilgisayar donanımlardan anlamıyorum daha çok android ile ilgileniyorum.Biraz konu eksiklikleri ve program bilgim yok.Elimde BU BİLGİSAYAR var.Ram gerçek hızında çalışmadığı düşünüyorum 4gb olmasına rağmen yavaş kalıyor.Sizce overclock mu yapsam yoksa 2 gb daha ram alsam mı ? Oyun falan oynamıyorum tasarımcıyım ve stabil çalışması lazım bilgisayarın.Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

• öncelikle o bilgisayar o linkteki kadar para verilmez

yavaş kalmasının bir sebebi Basic işletim sistemi olabilir. çözüm olarak bir home premium kurup deneyebilirsiniz bir süre.

ikincisi marka sistemi düzgün kuramadığı için bilgisayar o işlemci ve ramlerin hızına çıkamayabilir. çözüm olarak bilgisayarı iade etmeniz gerekir

üçüncüsü hdd nin hızından dolayı yavaş kalabilir. ama bu çok yavaşlık yapmaz...belki çok daha hızlı olmasını istiyorsunuzdur onun için de hdd yi söküp ssd takmanız gerekir.

o bilgisayardaki en hızlı parça ddr3 ramdir
    eğer rami tamamen kullanıp aşacak bir program kullanmıyorsanız ram yavaşlık için bakacağınız en son parçadır bence...

- bilgisayar hep mi yavaş yoksa sadece belli programları kullanırken mi ?
    görev yöneticisinden ram kullanımına bakabilirsiniz 4gb ı aşıyor mu diye.
    bir de cpuz ile ramin çalıştığı hızı kontrol edin.

• İşletim sistemi olarak Windows 7 ultimate yüklü.The run oyununu sorunsuz açıyor ama bazen hafif kasmalar yapıyor.Görev yöneticinde baktığım zaman 3956 mb gösteriyor.Cpu %10 larda gezerken fiziksel bellek %27 sabit kurumda.
  • oyun oynamıyorum dediğin için ekran kartına bakmadım ama o ekran kartı çok iyi sayılmaz.
    oyundaki donmalar ondan da olabilir.

ramin %27 si kullanılıyorsa donmayı ram arttırarak gideremeyebilirsin. ram zaten yeterli demektir.

oyun dışında da donma oluyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu,ram,anakart tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    Gskill 3600 Ram OC Yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.