Şimdi Ara

RAM NEDEN BU KADAR YÜKSEK [RESİMLİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ACİL YARDIM EDİN NEDEN BU KADAR YÜKSELİYOR? DAHA ÖNCE YOKTU BU KADAR

• quote:

Orijinalden alıntı: iyurt

ACİL YARDIM EDİN DERKEN?

öncelikle foruma büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir.
    sen hem bağırıyorsun hemde talimat veriyorsun önce bi rica etmeyi öğren.

• iyurt kullanıcısına yanıt
    Hizmetler kısmında Windows Update'e karşılık gelen programa sağ tıklayın. Hizmeti durdur diyin. Ram kulanımını yeniden gözden geçirin.

Kolay Gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

quote:

Orijinalden alıntı: iyurt

ACİL YARDIM EDİN DERKEN?

öncelikle foruma büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir.
    sen hem bağırıyorsun hemde talimat veriyorsun önce bi rica etmeyi öğren.

Kusura bakma bilmiyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne53

Hizmetler kısmında Windows Update'e karşılık gelen programa sağ tıklayın. Hizmeti durdur diyin. Ram kulanımını yeniden gözden geçirin.

Kolay Gelsin.

Değişiklik yok :(
  • güncel
    Bilgisayarının özelliklerini tam olarak yazar mısın?
    İşlemci
    Ram
    Ankart
    Hard disk (varsa ssd)
    Ekran kartı vs...

Çünkü 3 veya 4 gb ramin varsa ve bugünlerde 2gb ram veya daha fazlasını kullanması sıkıntı değil. Normal olan bir şey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bendede durum aynı. şu girdiğimiz sayfa 1 gb ram götürüyor tek başına.
    flashlardan pc kasıyor. ultrada highte oyunlarda kasmayan 10 adet metin2'yi birde pazar yerinde açtığım bu pc bu sitede kasıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdemir1 -- 21 Mart 2016; 4:24:21 >
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt

Arkadaşım zaten 32 bit işletim sistemi ile 4 gb raminin bir kısmı kullanılamaz halde. 64 bitlik windows 7 işletim sistemi kursan daha iyi senin için. Bir de windows 10 güncellemesi yapabiliyorsan sistemin ferahlar biraz.

Ve 3-4 gb ramin 2gb'dan fazlasının kullanılması normal arkadaşım. Mozilla chrome vs... tarayıcılarda açtığın her yeni sekme ram kullanımını daha da arttıracaktır. O yüzden %50 kullanım oranı bence normal. Ben eski bilgisayarımda %50'sini kullanıyordum.

Hatta evde toshiba elptopum var 64 bit windows 10'a yükselttim onda da durum aynı. Yani sıkıntı yok.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    windows 10 a geçiyim mi reis? yada 64 bite nasıl geçicem yardımcı olurmusun ?
  • RAM kullanılmayacak da ne manası 8-16-32 RAM takmanın ?Ayrıca advanced system care i kaldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Giacchino -- 21 Mart 2016; 23:21:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanılabilir ram'inize göre kullanılan ram miktarı normal...64bit işletim sistemi kurarsan %35lere düşer
    Şu anki sistemin orjinal ise windows 10'a geçebileceğini söyleyen uyarılar vs... geliyorsa windows'a yükseltme yapabilirsin. Onun dışında orjinal olmayan 64 bit windowsu tavsiye etmiyorum tabi. Ama piyasa da bulabilirsin.

Ama eğer şimdiki sisteminde bir sıkıntı yok ise %50'lik ram kullanımı sırasında bilgisayarınız aşırı bir yavaşlama göstermiyorsa geçmeyin. Öylece kullanmaya devam edin.

Kolay Gelsin.
  • Bana cevaben yazdıysan arkadaşım. Google üzerinden 32bit ve 64bit işletim sisteminin farklarını araştırabilirsin. 32 bit işletim sisteminde teorik sınır 4gb ama programlar 4 gb rami hepsinden faydalanamaz. 4gb ram ve daha yüksek ram miktarlarında 64 bit işletim sistemi kullanılması gerekiyor. 8 16 32 ram takılı bir bilgisayarda 64 bit işletim sisteminin kullanılması şart. 32 bit işletim sisteminde 4gb ramdan fazlasından yararlanamazsın.

32 bit işletim sistemi kullanıyorsan 4gb üzeri ram takmanın bir manası yok evet. -_-
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne53

Bana cevaben yazdıysan arkadaşım. Google üzerinden 32bit ve 64bit işletim sisteminin farklarını araştırabilirsin. 32 bit işletim sisteminde teorik sınır 4gb ama programlar 4 gb rami hepsinden faydalanamaz. 4gb ram ve daha yüksek ram miktarlarında 64 bit işletim sistemi kullanılması gerekiyor. 8 16 32 ram takılı bir bilgisayarda 64 bit işletim sisteminin kullanılması şart. 32 bit işletim sisteminde 4gb ramdan fazlasından yararlanamazsın.

32 bit işletim sistemi kullanıyorsan 4gb üzeri ram takmanın bir manası yok evet. -_-

64 bit ve RAM ilişkisini biliyorum hocam benim anlatmak istediğim RAM kullanımı olmalıki performans olsun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı yok o zaman. :)
  • Ben pcyi 64 bite nasıl geçiricem işte sorun o netten indirsem 64 bit cd deamon la cd gibi göstersem olur mu?
    Netten 64 bit'lik windowsu indirip. Rufus programı ile usb'ne iso yazdır. Rufus programı kullanımı basittir.

Sonra windwosu açılıştan usb ile çalıştırmaya ayarla. Usb'ni tak. Kurulumunu başlat.

Kolay Gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.