Şimdi Ara

Ram mi SSD mi ? (önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba.Bilgisayarıma birtakım geliştirmeler yapmak istiyorum ama kafamda sorular var.Bunları sizlerle paylaşıp fikir edinmek istiyorum.Öncelikle bilgisayarın özelliklerini veriyim:

    İşlemci: AMD Phenom II X4 3.20 GHz
    Ram:kingston 4 gb
    Ekran kartı:Sapphire AMD Radeon HD 7850(2 GB)
    Hdd:markasını tam bilmiyorum ama 1 TB lik
    Anakart:Gigabyte GA 870A - UD3

    Arkadaşlar sistem bu.Ben daha çok oyun için kullanıyorum bilgisayarı ve şuana kadar öyle çok yüksek grafikli oyunlar oynamadım yani hiç sorun yok oynanışla ilgili fakat normal bilgisayarda gezinirken bir yavaşlık dikkatimi çekiyor bir ağırlık var.Sisteme baktığım zaman gözüme çarpan hep şu 4 gb'lik ram oluyor yani acaba çokmu düşük kalıyor bilgisayarda farkedilen yavaşlık bundan dolayımı diye düşünüyorum.Bilgisayarın aktif durumda hiçbir işlem yapılmaksızın halinde kullandığı ram 1.7-1.8 arası seyir ediyor.zaten 4gb ram var hani oyuna kullanması için bi 2 gb kalıyor.Ram almayı düşündüm şuan 4gb ram var (2x2) üstüne bi 8 gblik mi alsam dedim ama sonra biraz makaleleri araştırdım 4gb ram ile 8 gb ram arası farklar diye çoğu kişi aradaki farkı görmezsin bile falan demiş ram yerine ssd al demiş.Şimdi bide bu ssd mevzusu çıktı hani ram'e göre daha faydası olur diyolar.

    Konuyu özetledikten sonra sorum şu:

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Şu yukarıda belirttiğim sisteme ram yükseltmesi mi gerekli yoksa ssd alsam çok daha yararlı olur mu ?

    SSD alırsam sistemi hızlandırırken oyun performansına da etki edermi? çünkü ben şahsen şuan ssd taraftarıyım.

    Ha birde ssd al diyorsanız hangi marka önerinizdir ve kaç gblik kafi ??

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------







  • ilk önce ram ihtiyacın daha fazla gibi görünüyor. ssd ile sadece oyunların yüklenme süresi belirgin derecede artacak illaki ssd almak istersen önerim samsung evo750-850 olabilir bende kullanıyorum şuan gayet performanslı
  • Poseidon88 kullanıcısına yanıt
    Anladım öneri için teşekkür ederim yani ssd oyun performansına hani yükleme ekranları vesaire dışında etki etmez diyosun yani.Bilemedım ya hani oyun performans sıkıntım yok ama ileriki oyunlar için düşünüyorumda.Acaba 120 gb ssd yetermi yoksa 240a mı dönmeliyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunasymb -- 7 Mayıs 2017; 19:3:14 >
  • almışken 240gb veya daha fazla alabilirsin bütçene kalmış ben pc toplarken kampanyadan almıştım 250tl gibi bir fiyata evo750i oyunları ssd ye kurmayacaksan eğer bir hız artışı olmaz ben şahsen ikinci bir hddye kuruyorum oyunları işletim sistemim var sadece ssdde okadar.
  • Poseidon88 kullanıcısına yanıt
    şimdi ssd alınca şuan ki işletim sistemimi ssdye aktarmam mümkünmü acaba yoksa format mı atılacak :S
  • mümkün casper diye bir program vardı yanlış hatırlamıyorsam bende onu kullanmıstım. yanlız dikkat etmen gereken eski hdd nin boyutu kopyalıcağın ssdden büyük olmamalı
  • Merhaba bende Sdd'ye yükseltmeni öneririm çünkü günlük kullanımda genelde ufak boyutda dosyaların yüklenmesini gerektiren işlemler yaparız, ayrıca ssd'den performans alabilemen için win 10 kurmanı tavsiye ederim - Sss teknolojisi için dogal destek sumasından dolayı -. Mümkünse format atarak.
  • Anladım , tavsiyen için teşekkür ederim dostum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.