Şimdi Ara

Ram İlginç Bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PC İlk Aldığımda 1 GB HI-LEVEL Takılıydı 2 Slot Ram Yeri. Bir süre sonra aynı markadan birtane daha aldım 1 gb toplam 2gb oldu sonra pc açınca monitör gelmiyordu ram'leri değiştim Kingston 2 GB aldım Sorunsuz çalışıyor Ama Birtane'de Kingston Hyperx 2 gb Aldım ikisini takınca pc açılıyor monitör gelmiyor hyperx tek takıncada aynı sorun var ama ilk aldıgım kingston 2gb sorunsuz 2 ram slot yeride sorunsuz çalışıyor farklı farklı taktım sorun yok hyperx' bozuk diycem ama daha yeni aldım sorun nedir Sistem XP 32 Bit oldugu içinmi ? Not: Ram'ler DDR2 hepsi.

Anakart Adı: ECS G31T-M7

Anakart:http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=897&CategoryID=1&MenuID=16&LanID=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berker51 -- 12 Haziran 2013; 6:16:03 >

• ram hangisi peki hyperx
  • sa,
    ustam çalışma frekansları aynı mı ? bi bakrmısınız. Anakartın manuelinde test edilen ramlar yazıyor oradanda kontrol edebilirsiniz.
    Saygılarımla
  • Anakartın desteklediğine bakar mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart Destegi 4 GB Kadar Destekliyor 800 MHZ Dual İki Ram'de aynı mhz ve marka 2gb+2gb Ama Takdıgım Kingston Hyperx, Hı-Level var 1+1 Takıyorum Onlarıda Aynı açılmıyor Tek Ram Takınca Açılıyor Sorunsuz Takdıgım Ram'de Kingston ilk Aldığım ama 2. bir ram takınca açılmıyor slot bozuk diycem tek ram'i iki slota'da takınca açılıyor ama yanına ram takınca açılmıyor.

Tam Marka: kingston hyperx kvr800d2n6/2g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berker51 -- 12 Haziran 2013; 9:51:20 >
  • Tecrübeniz varsa bios sürümünü güncelleyip tekrar deneyebilirsiniz..
  • onuda denedim bios'u güncelledim ama bir işe yaramadı :S xP sistem'den diycem ama oda çok saçma geliyor bana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berker51 -- 12 Haziran 2013; 9:56:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok konuşulacak problem degil berker51 bak anakartında 4 slot var dimi her farklı marka ramler bir arada çalışamaz ancak kit olmalı. Bak örnek 2 tane kingston 1 gb ram var dimi. Yani anakartta 2 farklı renk slot bulunuyor. Örnegin;2tane rami sarı renkli slota takıp siyaha takmayıp yani dual çalışır.yani çift kanallı mimarisidir. Uyarı:Her farklı markalı ramlar birarada çalışamazlar. DEDİKLERİMİ Bİ YAP.
  • Edit: Aynı markalı olmalı kingstonu sat birtane daha hyprex ram al.

• aynı marka zaten çalışan ram çıkartıp hyperx takdım sadece aynı sonuç pc açılıyor ekran gelmiyor .Bende 2 Slot var Yanlız 2+2 Şeklinde Anakart Destegide 4GB Zaten ve Başka Kingston'da Denedim Olmuyor Sinirden Kırıcam Tüm Ram'leri toplam 3 Yeni Ram Denedim 2'si Hı-level 1+1 Diğeride Kingston 2gb hyperx Şuan Kullandıgımda Kingston Sorunsuz 2gb Ama Diğer slota Takınca pc açılıyor ama Ekran Gelmiyor Power ışıgı yanıyor fanlar dönüyor ekran gelmiyor. slot bozukda değil farklı yerlerede taktım çalışan ram'i açılıyor ama, başka ram takınca ekran açılmıyor daha yeni ram üstelik. eskiden 2 slotu'da kullanıyordum 1+1 olarak ama ramler değişince 2 gb alınca tek slot kullanmaya başladım ilerdede 2gb aldım birtane işte takıyorum açılıyor ama ekran gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berker51 -- 12 Haziran 2013; 11:29:50 >
  • anlıyorum yazdıklarını anakart markasına bile şaşırdım tek 2 gb yetmez mi? Yada asus gıgabyte gibi ana kart olsaydı problem yoktu. Ancak anakartın yeterince besleme yapanıyordur. Neyse tek ramla idare et yada hyrpex i sat 2 gb kington al.4 gb olur 2 ikisi dual çalışabilir. Mhz aynı olsun.

• Normal'de 2gb Yetiyor Benim işlemci 64 Bit'de destekliyor windows 7 64 Bit'e çevircem XP32 Bit'den Ram Tamamını Kullanması için ve 2gb yetmiyor minmum 2gb win7 64 bit için ama 4 olması lazim satıp onuda hpyerx yaparsam olmazsa nolcak çünkü çalışan ram çıkartıp yeni aldıgım sade hyperx 2 gb taktdıgımda bile pc açılıyor ekran gelmiyor yani tek takdıgımda bile aynı dual yaparsam ne fark etcekki başka ram takınca açılıyor ama ekran gelmiyor nasıl işse :S
  • 64 bit en az 1 gb alan yer. O zaman takılı olan kingstonu satma hyrpex sat 2 gb lık kingston ram al.Çogu kullanıcılar kingstondan kaçinın diyor neyse.

• aldık bir kere :) napalım kaç yıldır kullanıyoruz 32 bit yaparsamda 1gb boşta kalıcak ram'in
  • Şimdilik 64 bitler yaygın gözükür olması ragmen 32 bit lider ancak program bulmakla sıkıntı yaşarsın aynen bende yapacaktım 32 bşr win 7 yaptım.

• Ula olum ben yazdıklarım dogru ancak 3 tane marka varmış sende kafamı karıştırdı beeee.

• şimdi ilk pc aldıgım zaman HI-LEVEL 1GB Vardı Sonra 1gb daha aldım 2.slota takdım 2gb oldu sonra onları çıkardım 2gb kingston takdım sonra 2 gb kingston hyperx aldım 2.slota taktım 4gb olması için ama pc açılıyor ekran gelmiyordu sonra iki kingston çıkardım hyperx taktım gene açılıyor ekran gelmiyordu. şuan 2 gb kingston kullanıyorum ne kingston hyperx oluyor nede HI-LEVEL Ram'leri.
  • oo kafamı karıştırdı.aslında 4 slot olsaydı iki marka kullanabilirdin ancak örnek 4 slotlu anakartta 3 tane slotla çalışırken 2 slotlu ise 1 tane calıştırabilir. Birçok neden var olum başka kasalarda bir denesen ramları.

• 3 kasada denedim 1'inde çalıştı diğerlerinde çalışmadı biride benimki zaten kafayı yicem resmen anakart bozuk diycem değil ram bozuk diycem değil anakart desteklemiyor diycem destekliyor ee sorun ne :S
  • 3 4 yıllıkdır herhalde yeni güncelledim biosu zaten notebook alıcam zatende bu pc çöp oldu anlaşılan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.