Şimdi Ara

Ram' ı 8gb dan 16gb'a yükselttim, bilgisayarım yavaşladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus M5A87 anakart kullanıyorum. İşlemcim AMD Fx8120. Üzerinde Kingston Hyper X DDr3 1600 Mhz ram vardı 2*4gb, Dün bir kit daha aldım aynısından şimdi 16 gb var bilgisayar ram ları görüyor fakat daha yavaşladı gibi. Sizce neden olabilir !
    Yardımcı olabilir misiniz ?
    Teşekkürler

• PSU limitlerde olabilir. Kaç Watt?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

PSU limitlerde olabilir. Kaç Watt?

bilgisayarın yavaşlamasını psu ya bağlamak nasıl bi zeka gerektirir ? psu sadece elektirik verir. yetmezse kapatır, yeterse devam eder. bunun pc performansı ile ilgisi yoktur. ram de ayrıca psu da nerdeyse yemez denebilecek kadar az elektirik harcar. sebep başka. sanırım format atman gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

PSU limitlerde olabilir. Kaç Watt?

bilgisayarın yavaşlamasını psu ya bağlamak nasıl bi zeka gerektirir ? psu sadece elektirik verir. yetmezse kapatır, yeterse devam eder. bunun pc performansı ile ilgisi yoktur. ram de ayrıca psu da nerdeyse yemez denebilecek kadar az elektirik harcar. sebep başka. sanırım format atman gerek.

PSU sistem gücünü karşılayamassa tam performans veremez. Kafadan sallamıyoruz, başımıza geldi ordan biliyoruz. Zeka gerektirmez, mantık yeterlidir. "yetmezse kapatır, yeterse devam eder" <---- Sizin zekanızı anlamak için bu cümle yeterli..
  • şimdi yavaşladı demesi neye baglı yani bi program felan kurduda bi faydasını göremedim felanmı demek istedi acaba konuda eksiklik var bence 16 taktım diye hepsini kullanıp uçacak değilya hadi sistem boşta 2-3 gb kullansın gerisi yatar zaten
  • merhaba
    Power 500 w - neden bır fark olmadıgına gelince crysıs 3 te 8 gb lıkken daha hızlı acıyordu sımdı ıse daha yavas acıyor !
  • PSU'nuzun markası nedir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oyun geç açılıyorsa hdd ile bir alakası olabilirmi acep kimse değinmemiş ama aklıma bu geldi

ayrıca neden 8 den 16 ya çıkarma ihtiyacı duydunuz 8 bile oyunlar için fazlasıyla yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 4 Mart 2013; 17:10:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_cruise

merhaba
    Power 500 w - neden bır fark olmadıgına gelince crysıs 3 te 8 gb lıkken daha hızlı acıyordu sımdı ıse daha yavas acıyor !

ben bu konuyu bir yerden hatırlıyorum

aynısı başka arkadaşların başına da gelmişti. sistem zaten boşta w7 ve w8 64bit ise 1gb ram kullanıyor. crysis de 2gb hatta 3gb kullansa toplam ram kullanımı 8gb a asla ulaşamaz. rami çok kullanan özel programlar kullanmıyorsanız 8gb dan sonrası boş. hatta yavaşlatıyor.

yavaşlatma sebebi de ram sayısından dolayı olabilir. anakartlar dual ram kullanmaya tasarlandığı için genelde, triple ve quadro olanlar hariç, en iyi ram seçimi 2li dual kitlerdir. yani bir tane iki taneden hızlı olmaz ama 2 tane 4 taneden hızlı olabiliyor.

2 rami tek ram gibi kullandığı için tek ramden yavaş olmuyor, aksine dual kullandığı için bant genişliğinden performans artıyor.

ama 4 rami 2 şer dual kullansa yine iki farklı ram kullanmış gibi iki farklı yere başvurması gerektiği için performans düşüyor.

bilimsel bir açıklama değil ama bildiklerimle bu kadar yorumlayabiliyorum.

son olarak ben de satmak için aldığım corsair 16gb (4x4gb) 1600mhz cl9 rami denemek için birkaç gün kullandım ve şu an kullandığım gskill 2x4gb 1600mhz cl9 ramlerden 0.2 ya da 0.4 puan puan düşük aldı w8 den. sebebi bence onların 4 parça olması.

• teşekkür ederim . çok mantıklı geldı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.