Şimdi Ara

Ram Değerim (MHz) düşük gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar 1 ay önce yeni bir sistem topladım. Bu gün sistem özelliklerine bakarken ram değerlerim aldığımı bildiğim değerler ile örtüşmedi. Bunun nedenini öğrenmek amaçlı bu başlığı açtım.

Normalde benim aldığım ram 16 Gb 1600MHz DDr3 vatan bilgisayardan aldım.(adamların başına ekşimeden size danışmak istedim). Sistemde ram degerlerimi kontrol ettiğimde Cpu-Z programı 772 Mhz göstermekte, AI Siut2 programı (anatartımın kendi programı) 667 Mhz göstermekte. Bunun nedenini anlamış değilim vatan gibi bir firmada aldığım ram dışında başka ürün vererek müşteriyi kazıklamaya çalışmaz diye düşünüyorum.
     Ram Değerim (MHz) düşük gösteriyor Ram Değerim (MHz) düşük gösteriyor

• Dual olarak mı kullanıyorsunuz? Yani 8x8 olarak?

Edit: SS'de gördüm dualmiş. 772x2 olarak hesaplayın. Hala değerinize göre düşükse, biosdan ayarlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarıaslan -- 27 Ocak 2014; 14:42:24 >
  • Evet dual olarak kullanıyorum sizin dediğiniz gibi hesaplandıgın da 1544 Mhz oluyor yine 1600 değil üstelik anakartıma ait program daha düşük gösteriyor.

Ayrıca anlamadığım şu bilmediğimden soruyorum 8x2 evet ama 2 ram frekansı da 1600 neden 772x2 diye hesaplanıyor 1600x2 düz mantıkla baktığımızda daha doğru geliyor :D yada iki ram frekansıda aynı direk 1600 olması gerekmezmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RwN

Evet dual olarak kullanıyorum sizin dediğiniz gibi hesaplandıgın da 1544 Mhz oluyor yine 1600 değil üstelik anakartıma ait program daha düşük gösteriyor.

Ayrıca anlamadığım şu bilmediğimden soruyorum 8x2 evet ama 2 ram frekansı da 1600 neden 772x2 diye hesaplanıyor 1600x2 düz mantıkla baktığımızda daha doğru geliyor :D yada iki ram frekansıda aynı direk 1600 olması gerekmezmi?

Niçin öyle gösteriyor bilemem ama hesaplanması o şekilde. Bir ram'i çıkartıp o şekilde frekansa bakarsanız tam çalışma frekansını görürsünüz. Bios'da memory kısmı vardır orada ayarlarını görebilirsiniz.
  • Bilgilendirme için teşekkürler. Yani aslında ramler de bir sorun yokmuş. peki kit kullanmak performans kaybına neden oluyor mu (ramler için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: RwN

Bilgilendirme için teşekkürler. Yani aslında ramler de bir sorun yokmuş. peki kit kullanmak performans kaybına neden oluyor mu (ramler için)

hayır hatta 2 kat hızlı çalışıyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ramler 800 mhz görünüyor
    14 yıl önce açıldı
    ram frekansı düşük!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.