Şimdi Ara

ram'de çip sayısı niye önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim elimde 2 adet 128 MB ram var. Bunları satacağım ancak biraz baktığımda genelde 8 çipli ramlere
    talep olduğunu gördüm. Bendekiler ise 4 çipli.
    Bunun ne önemi var performasnı nasıl etkiliyor çip sayıs?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

• Öncelikle merhabalar
    Gerçek nickim yediği için bunu kullanıyorum

Sorunun cevabı şu:
    Ram demek geçici olarak bilgileri saklayabilen birim demektir.
    Üzerinde 8 çip olması daha hızlı veri aktarımını sağlar (daha çabuk doldur boşalt yapar yani)
    Ama genelde 8 çipli ramler nadir bulunur (eskiden vardı şimdi pek çok yok piyasada)
    Umarım Açıklayıcı olabilmişimdir...
    Saygılar
  • Sonuçta bu ramda 128M tane Byte saklıycak bölge var ve hepsinin farklı adresleri var. Bir çipe 32MB yerine 16MB koyunca buna nasıl daha hızlı ulaşılacağını tam hayal edemedim.
  • benım fıkrım pek onemlı degıl usta bence cıp sayısı onemlı dııl mb onemlı
  • onemlidir arkadaslar sayı arttıkca ve ebat buyudukce hız azalır
  • quote:

onemlidir arkadaslar sayı arttıkca ve ebat buyudukce hız azalır

Bu daha mantıklı ama genelde çip sayısı fazla olan ramler tercih ediliyor. Bir terslik mi var o zaman?
  • aslında chip sayısını arttırır iseniz bır bellekte az verı alımı fakat daha hızlı bır ısleyıs olur yanı :

4 chipli bir bellekte su kovalara her bir sinyalde dolup bosalırken 8 chipte daha sık sayıda fakat mıktar olarak daha az alır bılmem anlatabıldımmı..bu da erişim için önemli bir noktadır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kadar RAM'i kim kullanıyor?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: FunKsTaR

aslında chip sayısını arttırır iseniz bır bellekte az verı alımı fakat daha hızlı bır ısleyıs olur yanı :

4 chipli bir bellekte su kovalara her bir sinyalde dolup bosalırken 8 chipte daha sık sayıda fakat mıktar olarak daha az alır bılmem anlatabıldımmı..bu da erişim için önemli bir noktadır

hocam çok iyiydi valla.örnekte mükemmel.teşekkür ederiz
  • 8 chipli olanlar P3 zamanında tualatin olmayanlarında kullanabildiği ramlar olduğu için tutuluyor. 4 chip bir 128 ram i LX anakarta takarsan 64 mb elde edersin ram adreslemesi değişik olduğundandır herhalde
  • eski p2 anakartlar 4 cipli ramleri gormuyor arkadasın yazdıgı gibi 64 görüyor oysa 8 çiplileri 128 görüyor yani çok eski bir anakartın varsa 4 çipli aldıgın zaman gorup gormiyecegi garanti olmuyor oysa 8 çiplileri ikiside goruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.