Benim elimde 2 adet 128 MB ram var. Bunları satacağım ancak biraz baktığımda genelde 8 çipli ramlere talep olduğunu gördüm. Bendekiler ise 4 çipli. Bunun ne önemi var performasnı nasıl etkiliyor çip sayıs?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle merhabalar Gerçek nickim yediği için bunu kullanıyorum
Sorunun cevabı şu: Ram demek geçici olarak bilgileri saklayabilen birim demektir. Üzerinde 8 çip olması daha hızlı veri aktarımını sağlar (daha çabuk doldur boşalt yapar yani) Ama genelde 8 çipli ramler nadir bulunur (eskiden vardı şimdi pek çok yok piyasada) Umarım Açıklayıcı olabilmişimdir... Saygılar
Sonuçta bu ramda 128M tane Byte saklıycak bölge var ve hepsinin farklı adresleri var. Bir çipe 32MB yerine 16MB koyunca buna nasıl daha hızlı ulaşılacağını tam hayal edemedim.
benım fıkrım pek onemlı degıl usta bence cıp sayısı onemlı dııl mb onemlı
onemlidir arkadaslar sayı arttıkca ve ebat buyudukce hız azalır
quote:
onemlidir arkadaslar sayı arttıkca ve ebat buyudukce hız azalır
Bu daha mantıklı ama genelde çip sayısı fazla olan ramler tercih ediliyor. Bir terslik mi var o zaman?
aslında chip sayısını arttırır iseniz bır bellekte az verı alımı fakat daha hızlı bır ısleyıs olur yanı :
4 chipli bir bellekte su kovalara her bir sinyalde dolup bosalırken 8 chipte daha sık sayıda fakat mıktar olarak daha az alır bılmem anlatabıldımmı..bu da erişim için önemli bir noktadır
aslında chip sayısını arttırır iseniz bır bellekte az verı alımı fakat daha hızlı bır ısleyıs olur yanı :
4 chipli bir bellekte su kovalara her bir sinyalde dolup bosalırken 8 chipte daha sık sayıda fakat mıktar olarak daha az alır bılmem anlatabıldımmı..bu da erişim için önemli bir noktadır
hocam çok iyiydi valla.örnekte mükemmel.teşekkür ederiz
8 chipli olanlar P3 zamanında tualatin olmayanlarında kullanabildiği ramlar olduğu için tutuluyor. 4 chip bir 128 ram i LX anakarta takarsan 64 mb elde edersin ram adreslemesi değişik olduğundandır herhalde
eski p2 anakartlar 4 cipli ramleri gormuyor arkadasın yazdıgı gibi 64 görüyor oysa 8 çiplileri 128 görüyor yani çok eski bir anakartın varsa 4 çipli aldıgın zaman gorup gormiyecegi garanti olmuyor oysa 8 çiplileri ikiside goruyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme