Şimdi Ara

RAM (bellek) Ayarları ve Frekansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda iki adet 4GB Ram bellek var. Ram frekansı düşük gösteriyor size bunu nasıl artırabilirim. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. CPU-Z resminide aşağıda paylaşıyorum. isterseniz SPD leride paylaşabilirim slot 1 ve 2 olarak.

1) Fabrika çıkışlı 800MHz CL11
    2) Corsair 1600MHz CL9

RAM (bellek) Ayarları ve Frekansı

• quote:

Orijinalden alıntı: burakavcioglu

Bilgisayarımda iki adet 4GB Ram bellek var. Ram frekansı düşük gösteriyor size bunu nasıl artırabilirim. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. CPU-Z resminide aşağıda paylaşıyorum. isterseniz SPD leride paylaşabilirim slot 1 ve 2 olarak.

1) Fabrika çıkışlı 800MHz CL11
    2) Corsair 1600MHz CL9

tam analayamadım. aynı anda iki farklı mhz de ram mi kullanıyorsunuz, biri 800mhz, diğeri 1600mhz?, eğer aynı anda 2 farklı mhz ram kullanıyorsanız bu sistem için sorun oluşturur. 2 ramde düşük olanın hızında çalışacaktır. önerim 800mhz lik rami sökün, sadece 4gb 1600mhz lik rami kullanın. eğer 4gb yetmezse yanına 4gb 1600mhz daha eklersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 10 Ekim 2013; 14:36:59 >

• Cpu-z'de gözüken hızı 2 ile çarpacaksınız.Şu anki ram hızınızı o şekilde hesaplarsınız.Ayrıca cpu-z spd kısmında kaç V ile hangi cl ve hangi frekansta kullanabileceğiniz hakkında da bilgi verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

tam analayamadım. aynı anda iki farklı mhz de ram mi kullanıyorsunuz, biri 800mhz, diğeri 1600mhz?, eğer aynı anda 2 farklı mhz ram kullanıyorsanız bu sistem için sorun oluşturur. 2 ramde düşük olanın hızında çalışacaktır. önerim 800mhz lik rami sökün, sadece 4gb 1600mhz lik rami kullanın. eğer 4gb yetmezse yanına 4gb 1600mhz daha eklersiniz.

Aynen 2 ram var biri 800MHz, fakat dediğinizi yaptım sadece 1600MHz olanı taktım laptop a ama cpu-z de 1000MHz yazıyordu, 1600 göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

Cpu-z'de gözüken hızı 2 ile çarpacaksınız.Şu anki ram hızınızı o şekilde hesaplarsınız.Ayrıca cpu-z spd kısmında kaç V ile hangi cl ve hangi frekansta kullanabileceğiniz hakkında da bilgi verir.

Memory kısmında resimdeki gibi ama SPD de slot 1 ve 2 de değişiyor veriler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BUR4X

quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

Cpu-z'de gözüken hızı 2 ile çarpacaksınız.Şu anki ram hızınızı o şekilde hesaplarsınız.Ayrıca cpu-z spd kısmında kaç V ile hangi cl ve hangi frekansta kullanabileceğiniz hakkında da bilgi verir.

Memory kısmında resimdeki gibi ama SPD de slot 1 ve 2 de değişiyor veriler.

Hocm işte onu diyorum.Cpu-z atıyorum X ramleri için şöyle desin:
    -1,5V'da 600mhz'de(toplam 1200mhz dir bu) cl8'de çalıştırabilirsiniz der,
    -1,5V'da 666mhz'de(toplam 1333mhz eder) cl9'da çalıştırabilirsiniz der
    -1,5V'da 750mhz'de(toplam 1500mhz eder) cl10'da çalıştırabilirsiniz der.

Yani farklı ram frekans hızları için önerilen cl değerleridir onlar.Değerler farklı dediğiniz zaten size edilen tavsiyeler.Her sütun bir öneridir.Siz uygun olanın seçersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 12 Ekim 2013; 4:04:54 >

• Hocam anladığım kadarıyla durum şu şekilde :

1 adet 1600 mhz cl 11 ram
    1 adet 800 mhz cl 9 ram

bu iki farklı rami bir arada kullanmanızı önermem.Çünkü ramler düşük olanın hızında çalışacaktır.Yani ikisinide 1600 mhzde çalıştırmak mümkün değil.Eğer illa da ikisini de kullanacam derseniz

1 adet 800 mhz cl11 ram
    1 adet 800 mhz cl11 ram

şeklinde biostan ayar yaparak çalıştırabilirsiniz.Eğer biraz da oc yaparsanız ramlere 850-900 mhzyi görebilirsiniz fakat yinede bunlar düşük değerler.4 gb ram size yeterli gelecektir diye düşünüyorum.Boşu boşuna 800 mhzlik ramin vereceği performansa mahkum etmeyin kendinizi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Hocam anladığım kadarıyla durum şu şekilde :

1 adet 1600 mhz cl 11 ram
    1 adet 800 mhz cl 9 ram

bu iki farklı rami bir arada kullanmanızı önermem.Çünkü ramler düşük olanın hızında çalışacaktır.Yani ikisinide 1600 mhzde çalıştırmak mümkün değil.Eğer illa da ikisini de kullanacam derseniz

1 adet 800 mhz cl11 ram
    1 adet 800 mhz cl11 ram

şeklinde biostan ayar yaparak çalıştırabilirsiniz.Eğer biraz da oc yaparsanız ramlere 850-900 mhzyi görebilirsiniz fakat yinede bunlar düşük değerler.4 gb ram size yeterli gelecektir diye düşünüyorum.Boşu boşuna 800 mhzlik ramin vereceği performansa mahkum etmeyin kendinizi

Laptop olduguu için bios tan da maalesef ayar yapamıyoruz :) teşekkürler. dediğin gibi sadece 1600mhz cl9 olanı kullanacağım yeni aldıgım ram bellegi

• Konu hakkında yazı yazdım sorun çözüldü

http://www.burakavci.com.tr/2013/10/farkli-ram-ayarlari.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakavcioglu -- 13 Ekim 2013; 2:57:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.