Büyük heveslerle eBay üzerinden Raketa Copernic kol saati aldım. Hayatım boyunca hiç kurmalı saat kullanmadığım için kurma pinini ilk başta aşağı çevirdim, baktım olmuyor tamamen yukarıya çevirdim. Saati kurdum. Velhasıl kelam, saatin dakika ve saat ibresinde bir uyuşmazlık olduğunu fark ettim. Saatin dakika ibresi, olması gereken yerden 25 dakika kadar ileride duruyor. Yani, akrep ve yelkovanın saat 00.00'ı gösterirken hiçbir zaman üst üste gelmesi mümkün olmuyor(Fotoğrafta bunu gösterdim)
Ciddi bir problem midir? eBay'de ürünün fotoğraflarına baktım böyle bir problem gözükmüyor, dakika ve saat olması gereken yerde duruyor.
Eğer ciddi bir problemse, Ankara'da kimden yardım alabilirim. Değilse, ne yapmam lazım? Ayrıca saati ne sıklıkla ne kadar kurmam lazım?
Ve, fotoğrafta da kısmen gözüken kılcal bir çizik var, saat 11 göstergesini hemen hemen kesen vaziyette. Bunun için yapabileceğim bir şey var mı?
Saygılarımla.
Berkay VURAN
Bahsettiğiniz bariz bir hata. Bulunduğunuz yerdeki her hangi bir saatçi halledebilir. Saatin güç rezervini göz önünde bulundurup istediğiniz zamanda aşağı yukarı hareketlerle kurun. Bu saatlerin güç rezervinin fazla olmladığını düşünüyorum her sabah kolunuza takarken kurmanızda bir sakınca yok. Kılcal çizik dediğiniz çizik resimde net bir şekilde ortaya çıkmış. Kılcal değil baya belirgin bir çizik, mika cam olduğu için saatçilerde buna uygun cam bulabilirsiniz. Önce elinize bir kurşun kalem silgisi alıp çiziği gidermeyi deneyin. Mika camlardaki çizikler rahat silinir ama bu çizik baya derin görünüyor silgi halledebilirmi bilmiyorum.